Tunnettuja keliaakikkoja – 02/17/2012 6:55 PM
Kokoomuksen Wallinheimo ei ole eduskunnan ainoa keliaakikko. Toinen on kansanedustaja Outi Mäkelä, myös kokoomuksen edustaja.
muotidieetti – 02/17/2012 6:47 PM
Gluteeniton ruokavalio on itse asiassa juuri nyt todella trendidieetti. Monet myös ovat huomaavinaan, että vatsa syystä tai toisesta rakastaa gluteenitonta ruokaa. Tsekkaattehan te, joilla keliakiaa ei ole diagnosoitu, ettei teillä olisi kyse juuri keliakiasta ennen gluteenittomalle ruokavaliolle ryhtymistä! Gluteenittoman dieetin harrastaminen ja keliakian takia gluteenittomalla ruokavaliolla olo on kaksi eri asiaa. Jos kyse onkin keliakiasta, sen diagnosointi muuttuu todella vaikeaksi, jos on jo glut. dieetillä. Toiseksi: jos kyse onkin keliakiasta, sen hoito vaatii aukotonta gluteenitonta ruokavaliota.
Linkkaan tähän myös Keliakialiiton tiedotetta aiheesta: http://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/?nid=146
Masabi sushiravintola – 12/11/2011 11:20 PM
Olen joskus kysynyt samaa riisietikka-asiaa Keliakialiitosta, jonka ravitsemusterapeutti (kopioin tähän suoran sitaatin) vastasi, että "Etikan valmistus on hyvin monivaiheinen käymisprosessi, jossa gluteeni tuhoutuu. Siispä voit jatkossakin nauttia sushia hyvillä mielin. Kaikki etikat ja
soijakastikkeet ovat gluteenittomia".
Eli nautitaan hyvällä ruokahalulla!
Mielenkiintoinen kysymys – 10/02/2011 3:47 PM
Oluen pitää mennä suun kautta vatsaan ollakseen epäsopivaa.
Gluteeniton pannari? – 04/05/2010 2:38 PM
Vähintään samettisen pehmeän pannariohjeen olen löytänyt kirjasta nimeltä Gluteenitonta herkkuruokaa (Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Sen taikasana on maitorahka.
Pannariin tarvitaan:
Runsas 2 dl glut. hienoa jauhoseosta
1/2 tl suolaa
5 dl maitoa
3 munaa
muutama lusikallinen maitorahkaa
2-3 rkl voita tai margariinia
Sekoita puolet maidosta, maitorahka, jauhoseos ja suola ja vatkaa voimakkaasti, kunnes seos on kokkareetonta. Lisää munat edelleen vatkaten, sitten loput maidosta.
Sulata rasva uunipannussa, kaada pannaritaikina sen päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
Gluteenitonta Saksassa? – 01/24/2010 11:16 PM
Saksan keliakiayhdistyksen sivuilla, www.dzg-online.de, näyttää olevan linkkejä kauppaketjuihin, joista gluteenitonta voi ostaa.
Jostain muualta luin, että parhaat valikoimat olisi Reformhauseissa (luontaistuotekauppaketju). Schäriä löydät varmasti.
Valitusketju – 01/21/2010 8:10 PM
Tietyt toistuvat kommentit - kuten esimerkiksi silloin, jos saa gluteenitonta pöytäseurassa, jossa sattuu olemaan ainoa keliaakikko: "Sähän sait paljon parempaa kuin me muut!"
Kun kuullun ymmärtäminen on toiselle osapuolelle ylivoimaista:
"Mitä sä voit syödä?"
"Voin syödä aivan kaikkea, mutta en sellaista, jossa on vehnää, ruista tai ohraa enkä kauraakaan."
"Voitko sä syödä lihaa tai perunaa?"
Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? – 01/10/2010 4:39 PM
Hei ihokeliaakikot! Kuinka nopeasti gluteeni- ja vehnätärkkelysvahingot näkyvät kyynärpäissänne? Päivän, kahden päästä? Itselläni sen verran viipeellä, että kovin vaiketa välillä keksiä, mistä on voinut tulla.
Ruokaisat muffinit? – 01/03/2010 1:42 PM
Tässä yksi herkulliseksi havaittu muffiniresepti (ja hyvin irtoaa vuoistakin):
100 g margariinia sulana
2 munaa
1/4 tl suolaa
2,5 dl glut.jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ruokakermaa
50 g esim. salamikuutioita
50 g valutettua ja kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
1 sipuli silputtuna ja kuullotettuna
Pinnalle juustoraastetta
Sekoita kaikki aineet sulaan rasvaan. Käytä isoja muffinivuokia. Annoksesta tulee viisi-kuusi muffinia.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
2 tips
Images
2 images
Links
2 links
Forum
29 messages, 3 topics
Comments
3 comments
Registration time
01/02/2010 10:54 PM