Mäkkäri & Hese Kuopion keskusta, Hese Mikkeli – 07/21/2013 12:40 PM
Tottahan se että itsehän siinä riskin ottaa kun syö ulkona...
Ihan kunnon ravintolassakin (isä camillo) on käyny niin että tarjoilija oli hyvinkin tietoinen mitä keliakia tarkoittaa jne jne mutta silti tarjoiltaessa minulle pääsi livahtamaan normi ruoka...
Tämän tarjoilijakin tajusi vasta jälkiruuan aikaan jolloin pyysi minut sivummalle ja oli todella pahoillaan sattuneesta, oli siis melkein tippa linssissä... Eihän siinä enää asialle mitään voinut joten kärsin sitten ne seuraavat 3 päivää enkä haukkunut tarjoilijaa joka oli aivan selvästi itkun partaalla.
Näitä mokia vaan pääsee aina välillä sattumaan, ihmisiä kun ollaan niin virheitä sillointällöin tulee. Tuossakaan tapauksessa tuskin olis ollu mitään hyötyä alkaa haukkumaan tarjoilijaa, uskon että päin vastoin ko tapahtuma sai tarjoilijat varmaan olemaan vielä tarkempia...
Mäkkäri & Hese Kuopion keskusta, Hese Mikkeli – 07/21/2013 2:36 AM
Ei tarkoitus ollutkaan että tässä tarvitsis vängätä mistään hesen taikka mäkkärinkään ranskiksista, kerroinpa tänne vaan kuin on käyny... Ja käsittääkseni (muistaakseni luin jostain) vaihtelee toimipisteittäin et missä paistellaan kaikki samoissa rasvoissa ja missä ei eli joka paikassa missä olen syömässä käynyt niin olen erikseen tarkistellut noita asioita...
Mulle ainakin tulee niin herkkään oireita et aattelinpa et saattaa jollekin ns. Uudelle tai vaikka "vanhallekin" keliaakikolle olla hyötyä kun ei sitä kaikkee voi alkujaan hoksata niin tarkkaan kysellä...
Jokanen tietenki tehköön niinku parhaax näkee, niin teen minäkin
Mäkkäri & Hese Kuopion keskusta, Hese Mikkeli – 07/21/2013 12:18 AM
Jokunen päivä sitten kävin tässä Kuopion keskustan Mäkkärillä ja tilatessani kyselin saako El Maco aterian gluteenittomana, vastaus tuli myyjältä kuin apteekin hyllyltä että kyllä saa...
Eipä siinä, pöytään istumaan ja vainoharhaisena tietenkin luin mausteseos pussin (joka sekoitellaan ranskalaisten kanssa) ja olipa yllättävää tuoteselosteessa luki:
El Maco-mausteseos
Kaliumkloridi (E508), chili, kuivattu sipuli, korppujauho (vehnästä), punainen paprika, jauhettu paprika, kuivattu valkosipuli, cayennepippuri, juustokumina, oregano, muunnettu maissitärkkelys, suola (1,8 %), jalapeno, paakkuuntumisenestoaine (E551).
Ja ei muuta kun takaisin kassalle että mahtaakohan edes hampurilainen tulla gluteenittomana kun mausteseos pussissakin lukee selkeästi korppujauho (vehnästä) ja lisäksi oli vielä teksti että sisältää gluteenia eli myyjä EI voi sanoa että ko. aterian saa gluteenittomana...
Mäkkäri ei taida oikeen kouluttaa myyjiään juuri mitenkään mutta eniten arveluttaa tietysti se joka hampurilaisen valmistaa... Muutenkaan ei juuri uskalla muualla syödä kuin kotona, itse kun tekee niin tietää mitä suuhunsa saa... Ei mielellään mitään 3 päivän vatsakramppeja jonkun myyjän tai kokin kouluttamattomuuden takia ottaisi...
Hese Kuopion keskusta
Normaalisti palvelu ollut hyvää, joku harjoittelijan ensimmäisen päivän moka ollut joskus kun toi jonku normi hampparin mulle mut itse kun tiedän minkä värisissä papruissa se tulee ja minkä kokonen se on niin vein koskemattomana suoraan taikaisin eli toi oli inhimmillinen moka..
Nyt taitaa tossa hesessä olla varmaan jotain kesätyöntekijöitä koska myyjät eivät tiedä mitkä tuotteet ovat gluteenittomia ja mitkä laktoosittomia jne
Oireitakin siellä syönnistä sain, onneksi vain lieviä mutta kuitenkin.
Aina ennen siinä on kyllä ollut luottopaikka että voi huoletta syödä kun homma on toiminut ja ehkä toimii vakityöntekijöiden palatessa töihin koska näitä kesätyöntekijöitä ei varmasti tuossakaan paikassa kouluteta juurikaan...??
Sitten Hese Mikkelissä (Ratakatu 2)
Kävin joitain kuukausia sitten ko. hesellä, kyselin saako heiltä myös ranskalaiset gluteenittomana ja myyjähän tietenkin sanoi että tottakai saa... Siis kai kaikki muutki kuin minä kyselee joka heseltä ja mäkiltä erikseen et onko ne ranskikset varmasti gluteenittomia??
Tulipa sitten tarkistettua vielä että onhan asia niin ettei siinä samassa rasvassa paistella esim nugetteja tai niitä jotai kanajuttuja...
Myyjä alkoi selittämään pokkana että kaikki ne paistetaan samassa rasvassa mut se on tutkittu juttu ettei sillä oo mitään merkitystä keliakian kannalta!!
Hiukanko jäin haavi auki... Tuli sitte sanottua sille myyjälle etten todellakaan ota mitää ranskiksia koska sillä todellakin on merkitystä ja ne pitää paistaa eri rasvassa ku normit, silti vänkäs et se o tutkittu ja sil ei oo merkityst, selkeesti myyjä oli sit kai aivan pihalla mitä keliakia tai gluteenittomuus tarkottaa, ihme homma että aletaan väittelemään keliakiasta tietämätön myyjä vastaan 7 vuotta keliakiasta kärsinyt keliaakikko...
No ainoo et onni matkassa siinä että älysin vielä ns. tyhmän tarkentavan kysymyksen siihen heittää niin eipä tullu oireita kun en ranskiksia syönyt...
Typerä kysymys – 07/20/2013 11:50 PM
Itseasiassa ei mitenkään todellakaan tyhmä kysymys...
Minä ainakin olen niin vainoharhainen ettei tule kuuloonkaan ainakaan heti mitkään suutelemiset jos toinen on syönyt jotain "normaalia", suu täytyy pyyhkiä muruista tietenkin ja myös suu huuhtoa just esim juomalla vettä mutta siltikin odottelen miehen juovan sitä vettä useampaan kertaan ennenkuin otan kauheen lähelle... Toi "turva-aika" sana oli huippu koska kuvaa just sitä...
Mielestäni aivan sama onko keliakia diagnoosi vasta saatu vai vuosia sitten niin mitään ei kannata riskeerata, ilmeisesti toisille ei tule ns. näkyviä oireita pienistä määristä mutta kukapa sinne suolinukkaan näkisikään... ja sen parantuminen vie aikansa...
Itse saan oireita pienimmistäkin, esimerkkinä tämä että mies leikkasi leikkuulaudalla normaalia leipää ja siitä oli sitten päässyt joitakin murusia tippumaan niihin keittiön vetolaatikoihin joissa aterimet on... Oireitapa tuli ja saatiin kyllä pähkätä pari viikkoa että mistä oireet johtuu koska oon muutenkin niin vainoharhainen noiden murujen ja muiden kanssa, mutta selvispä tuokin... Ja ei tietenkään mitään puhetta että pystyis edes samaa margariinirasiaa käyttämään tms
Testaamaan Semperin uutuuksia – 03/28/2012 6:30 PM
Jeps, ilmottauduttu täälläkin
KOTIPIZZAN GLUTEENITTOMAT PIZZAT !!!! – 03/16/2012 3:22 PM
Voisin vaikka väittää ettei työntekijöitä kouluteta kunnolla tuohon miten tarkkaa se gluteenittomien pizzojen teko on ja uskoisinpa ettei moni yrittäjistä itekkään tuota tajua ellei lähipiirissä ole joku keliaakikko.
Itse en luota kuin yhteen kotipizzaan koska sisko (joka on itse ammatiltaan kokki) oli jossainvaiheessa kotipizza yrittäjän kanssa naimisissa ja teki selväksi itselle yrittäjälle sekä kaikille ko. kotipizzan työntekijöille miksi gluteenittomat pizzat täytyy tehdä eritilassa ja esim. pizzaan ei voi ottaa samasta astiasta juustoja joista ne otetaan tavallisiin pizzoihin koska yleensä se juustoastia on siinä ihan normi pizzojen teko paikan vieressä jne.
Valkosipuliakaan en siksi ota pizzaan koska sekin on normijauhopölyjen lähellä (itse yrittäjä kysyi otanko riskin sen valkosipulin kanssa koska säilytetään siinä niin lähellä) ja tossa pizzapaikassa ei tod edes gluteenittomia pizzoja leikata leikkurilla koska samalla leikataan normi pizzat
Lapsikeliaakikon jalkakivut – 03/16/2012 12:18 PM
Itselläni keliakia todettiin vuonna 2006 ja usein jouduin käymään lääkärissä nimenomaan polvikipujen takia, rappujen nousu, pyörällä ajo ja korkkareiden käyttö oli yhtä tuskaa. Mitään vaivaa ei löytynyt mutta keliakia diagnoosin jälkeen meni ehkä noin 6kk niin eipä ollut polvikipuja enää ollenkaan ja KYS:in lääkärikin totesi että nuo kivut johtuivat todennäkösesti keliakiasta.
Mikä auttaa vatsakipuun? – 10/25/2011 12:48 PM
Itse sain joskus ravintolassa (isä camillo kuopio) väärän ruuan, vatsakipuihin/-kramppeihin ei tuntunut auttavan edes tavallinen särkylääke... 2-3 yötä jäi sitten lähestulkoon kokonaan nukkumatta jonka jälkeen vatsalihakset oli tosi hellänä pari päivää...
Ei auttanut muu kuin olla kaksin kerroin ja odottaa hetken helpotusta, vatsakrampit tuli aaltoilevana...
Toikin on jännä juttu ettei kukaan voi tietää mistä määrästä gluteenia esim. vatsaoireet tulevat, mutta käsittääkseni suolisto kyllä vaurioituu pienestäkin määrästä
Fazerin ja Maraboun suklaat – 12/01/2010 2:55 PM
Vuonna 2006 kun keliakia minulla todettiin ja jouduin ne pari pakollista ravitsemusterapeutilla käyntiä tekemään, sattui puheeksi tulemaan suklaat koska muuten olin jo itse löytänyt paljon tietoa keliakialiiton sivuilta sekä tuttavalta jolla myös keliakia.
Ravitsemusterapeutti kertoi silloin olleen vasta yhteyksissä fazeriin ja sieltä oli kerrottu tuon fazer suklaa levyissä olevan varoituksen "saattaa sisältää vehnää" olevan lähinnä vilja-allergisille eli keliaakikolle kuitenkin sopiva. Sitä en tosin tiedä aiheuttaako ko. suklaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle jotakin oireita.
Itse en edes kummemmin pidä suklaista mutta tulee noita joskus syötyä enkä ikinä ole oireita fazerin suklaasta saanut, dumleja syön myöskin. Maraboun suklaisiin en ole koskenut vuoden 2006 jälkeen, ehkä siksi kun luottavaisin mielin olen tyytynyt siihen että fazeria saa syödä (ei tietysti kaikkia, esim niitä joissa on crispiä ym).
Keliakia ja verovähennys – 04/19/2010 2:56 PM
2006 vuoden verotukseen koitin tota vähennystä saada mutta vastaukseksi sain ettei vaatimaani veronmaksukyvyn alentumisvähennykseen ole lain edellyttämiä perusteita.
Sen jälkeen en ole edes yrittänyt tota hakea koska sellainen olo tuosta jäi ettei tota taida saada kukaan muukaan...
Kuvittelin kaiken ko. vähennyksestä lukemisen jälkeen että tottakai tuon vähennyksen saa mutta näköjään siihen ei keliaakikkona perusteita ollutkaan... Outoa että sitä voi hakea mutta siltikään sitä ei saa eli ainahan sä voit yrittää sitä hakea mutta ei kannata olla kovin toiveikas että sen saisit.
Jos joku ton vähennyksen on saanu niin kiinnostaisi minuakin tietää että miten???
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
1 a tip
Forum
20 messages, 1 topic
Comments
3 comments
Registration time
07/07/2009 8:24 PM