Suviih 

Forum messages

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
  • VAROITUS: Geishoja Fazermintin kääreissä 12/06/2012 1:28 PM

    Hieman varovaisesti on tullut Fazerin suklaita syötyä näiden sekoiluiden jälkeen. Muutaman kerran kun kyläpaikassa on tarjottu, olen varuilta purassut suklaan ensin halki niin, että olen nähnyt mitä sen sisällä on ja tarvittaessa olisi ennättänyt vielä sylkäistä sen puolikkaan pois suusta

    Jospa näitä ei tulisi nyt enää lisää...

  • Gluteenitonta Roomassa? 12/06/2012 1:23 PM

    Näin kolmen vuoden jälkeen Rooma kutsuu uudestaan Tuo vanha linkki Italian keliakialiiton sivuille ei enää toimi, joten tässä uusi:

    http://www.celiachiaitalia.com/locali-senza-glutine.html

    Tuo tosin ei ole Italian keliakialiiton sivusto, vaan jokin toinen Italialainen keliakiasivusto, joka on tehnyt todella hyvän listauksen gluteenitonta tarjoavista ravintoloista, hotelleista, kaupoista jne. ympäri Italiaa. Listauksien perusteella Roomaan on auennut uusia gluteenitonta tarjoavia pizzerioita ainakin Trasteveren alueelle ja myös muutama uusi gluteeniton kauppa keskustan kupeeseen. Katsotaan mitä uutta kerrottavaa reissun jälkeen on Rooman gluteenittomasta tarjonnasta, kuvia ainakin meinasin näpsiä nyt enemmän kuin viimeksi.

  • Gluteenitonta hiihtokeskuksissa? 10/30/2012 2:09 PM

    Tahkolta sai ainakin pari vuotta sitten pizzeria Väinöstä gluteenitonta pizzaa.

  • Moilas-uutuudet 10/27/2012 5:25 PM

    Nyt on Moilaselta tullut taas neljä uutuutta: hampurilaissämpylä, juustosämpylä, hot dog -sämpylä ja vaniljatäytepulla. http://www.moilas.fi/fi/?ID=1771 Oletteko jo maistaneet näitä? Itse ostin kokeeksi noita juustosämpylöitä ja olivat kyllä niin maultaan kuin rakenteeltaankin hyviä. Selkeä parannus Moilasen aiempiin sämpylöihin. Plussaa vielä isommasta paketista, sämpylöitä oli pakkauksessa 6, joten riittää vähän pitempään kuin 4 pakkaukset.

  • Vilja-allergiat 10/26/2012 4:38 PM

    Nyt tuli vielä mieleen sellaiset kuin Tapioca-tärkkelys (suurustukseen ja leivontaan) ja Quinoa. Tapioca-tärkkelystä myydään ainakin isoissa marketeissa semmoisessa vihreässä paketissa ja löytyy ihan jauhohyllystä. Quinoaa (tai kvinoa suomalaisittain) voi keittää ruoan lisäkkeeksi riisin tapaan ja myös jauhona sitä löytyy (voi käyttää leipiin). Myös quinoaa saa isoista marketeista ja jos ei sieltä löydy, niin luontaistuotekaupoista.

  • Työnantajan kustantamat tarjoilut 10/24/2012 10:25 PM

    Mulla on sen verran ihanat työkaverit, että itse ei tarvinnut suuta aukaista kun pari työkaveria motkotti pomolle kun se oli pari kertaa minut unohtanut. Nyt sitten viimeisimmässä kahvituksessa minut oli muistettu ja oli ihan vastaavaa kuin muillekin

  • Vilja-allergiat 10/23/2012 3:03 PM

    Viljatuotteiden osalta vetää aika hankalaksi, kun kaikki nuo yleisimmät gluteenittomissa jauhotuotteissa käytetyt on kielletty. Mutta jotakin sentään tuli mieleen

    Oletko kokeillut Teffiä? http://www.gluteenitonmaailma.fi/tuotteet/Teff-jauho/ Kananmuna ja maito ilmeisesti käyvät? Jos näin on, niin lettuja pitäisi ainakin onnistua tekemään tuosta teffistä. Myös hirssiä kannattaa kokeilla.

    Lihapullat muuten onnistuvat mainiosti ilman korppujauhoja tai sen korvikkeitakaan, kananmunaa, sipulia ja mausteita vaan sekaisin. Tai sitten voi käyttää vaikkapa sokerijuurikaskuitua korppujauhon korvikkeena: https://www.hyvinvoinnin.fi/reformi-fibrex-sokerijuurikashiutaleet Noita muuten saa ihan tavallisistakin marketeista, ei tarvitse välttämättä tilata netistä. Lihoihin voi itse tehdä marinadin helposti öljystä ja niistä mausteista jotka itselle soveltuvat. Kaupan marinadeissa kun taitaa aika usein olla tuota paprikaa joukossa.

    Myös sellaista on olemassa kuin kikhernejauhot. Luontaistuotekaupoissa olen näitä nähnyt, mutta en ole kokeillut, koska löytämissäni jauhoissa oli varoitus, että saattaa sisältää jäämiä gluteenista. Joissakin amerikkalaisissa ohjeissa gluteenittomiin leipiin olen nähnyt käytettävän kikhernejauhoja.

    Psylliumia ja ksantaania kannattaa käyttää apuaineena leipää tehdessä. Psyllium on jauhettua ratamon siemenkuorta ja ksantaani valmistetaan sokerista bakteerikäymisen avulla. Tuovat leipiin sitkoa. Näitä saa isoista marketeista, ovat usein siellä leivontatarvikehyllyllä.

    Jospa tästä jotakin apua olisi

  • Moilala Facebookissa 10/10/2012 12:44 PM

    Moilalassa olisi taas leivontakilpailu käynnissä. Lisätietoa tästä linkistä:

    http://moilala.fi/competition

    Jokainen osallistuja palkitaan ja kolme parasta palkitaan vielä paremmin

    Jos ei leipominen ja reseptien kehittely itseltä taivu, niin käy kuitenkin äänestämässä omia suosikkejasi, tuota kautta voi tosiaan vaikuttaa siihen millaisia uusia gluteenittomia tuotteita kauppoihin mahdollisesti tulee.

  • Rokote keliakiaan 10/10/2012 12:40 PM

    Jos toimisikin, niin voi mennä vielä 10 vuottakin ennen kuin tulisi todella käyttöön. Mutta hienoa, että tätäkin asiaa tutkitaan! Täytyy myöntää että varmasti ottaisin kyseisen rokotteen jos sellainen markkinoille tulisi, vaikka keliakian kanssa kyllä pystyy elämään ongelmitta.

  • Moilala Facebookissa 10/08/2012 11:57 AM

    Ensimmäinen Moilalassa kehitetty tuote on tullut kauppojen valikoimiin. Tässä tiedote aiheesta:

    http://www.moilas.fi/fi/?ID=1767&news=view&newsID=99

    Sinne vaan kaikki innokkaat leipojat lisäämään omia reseptejä ja nekin jotka eivät leivo niin rekisteröitymään ja äänestämään muiden palveluun lisäämiä reseptejä

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    136 tips

    Products
    22 products

    Images
    190 images

    Links
    14 links

    Forum
    629 messages, 55 topics

    Comments
    139 comments

    Registration time
    01/19/2009 10:18 PM

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s