Midhill:stä burgereita gluteenittomana – 11/15/2013 10:48 PM
Tuli käytyä testaamassa Hans Välimäen burger-ravintola Midhill Helsingin Citykäytävässä ja voin suositella! Tosi hyvä gluteeniton burgeri Moilasen uuteen hampurilaissämpylään tehtynä. Paikka erosi muista hampurilaispaikoista siinä, että annokseen ei kuulu muuta kuin itse burgeri, lisäkkeet saa tilata lisämaksusta ja niitäkin oli tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Lisäilen karttamerkkiä kunhan pääsen oikean koneen ääreen.
Ilman tattaria? – 11/07/2013 11:58 PM
Ihan hyvää leipää saa aikaan kun käyttää ns. pohjajauhona Semperin karkeaa jauhoseosta ja lisää joukkoon sitten muita jauhoja, siemeniä, pofiberiä jne. Semperin jauhot eivät sisällä tattaria ja ovat aika neutraaleja perusjauhoja. Psylliumia kannattaa laittaa leipiin, että saa paremman rakenteen. Blogistani löytyy useita ohjeita ilman tattaria, linkki tämän viestin alareunassa.
Schärin chocolate sandwich cremessejä suomesta? – 11/06/2013 7:47 PM
Noita Schärin keksejä ei ole Suomessa ollut ollenkaan myynnissä. Noita Glutafinin keksejä täältä sai joskus 15 vuotta sitten, mutta sitten ko valmistajan tuotteiden maahantuonti lopetettiin, eikä noita keksejä ole sen koommin näkynyt. Ulkomailta olen tainnut joskus paketin ostaa kotiin tuomisiksi.
Citymarketissa tarjouksia – 10/19/2013 4:42 PM
Nyt oli Citymarket (tai ainakin Kuopion cittarit) ottanut keliaakikotkin tosi hyvin huomioon tarjouksia suunnitellessaan. Osa tarjouksista oli vielä todella hyviä, tuotteet oli selkeästi normaalia halvempia.
-Semper Maccheroni fibre 4e/2pkt
-Semper Kick-muromyslit 3,99e/pkt
-Semper Piruett-keksit 5e/2pkt
Lisäksi näkyi Moilasen rieskat ja Semper Toastyt olevan tarjouksessa (hinta ei jäänyt mieleen) ja Semperin jauhosekset sekä näkkärit myös. Eipä ole ennen noin paljoa ollut gluteenittomia kerralla tarjouksessa, nyt nostan hattua kauppiaalle.
Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? – 10/18/2013 12:56 AM
J-T, tuli mieleen, että oletko käyttänyt maissia paljonkin ruokavaliossa ennen keliakiaa? Kun voihan olla, että elimistö reagoi uuteen/uudehkoon ruoka-aineeseen herkemmin, kun parantuminen on vasta käynnissä. Noissa gluteenittomissa tuotteissa kuitenkin valtaosassa on maissia ainesosana.
Uusia gluteenittomia tuotteita – 10/17/2013 4:53 PM
Prisman valikoimiin oli ilmestynyt gluteenittomia luomukaurahiutaleita Urtekram -tuotemerkiltä. Testiin lähtivät
Miten yhteiskunta tukee keliaakikkoa eri maissa? – 10/14/2013 11:18 PM
Huh, aika huima tuo Norjan summa :O
Schärin uutuudet – 10/12/2013 8:28 PM
honda kirjoitti:
Schärin uutuudet – 10/12/2013 5:53 PM
Uusimmassa Keliakia-lehdessä oli uutuustuotteina mainittu 2 pakastepastaa Schäriltä: Lasagne ja Tortellinit. Myynnissä S-ryhmän kaupoissa.
Lasagnea näkyi jo Kuopion Prismassa olevan ja tortellineillekin oli hyllypaikka valmiina. Lasagnen testasin, hinta 5,50e ja oli muuten hyvää. Lyö Semperin valmislasagnen 10-0. Pastalevyt olivat rakenteeltaan hyviä ja tässä oli sekä jauhelihakastiketta että myös sitä juustokastiketta (mitä en Semperin lasagnesta koskaan löytänyt). Hintansa puolesta vähän tyyris, mutta ostan varmasti toistekin kun tarvitsee jotain nopeaa evästä.
Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? – 10/11/2013 3:46 PM
Käytätkö vehnätärkkelystuotteita? Kokeile jättää ne pois jos käytät, sillä kaikille ne eivät sovi. Ja tuosta kaurasta.. Meidän suvussa on pari keliaakikkoa, joille ei käy edes gluteeniton kaura (tulee iho-oireita), eli kaurankin poisjättämistä kannattaa kokeilla jos oireet eivät häviä.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
136 tips
Products
22 products
Images
190 images
Links
14 links
Forum
629 messages, 55 topics
Comments
139 comments
Registration time
01/19/2009 10:18 PM