Soffiine

Forum messages

1 2 3 4 5
  • Gluteeniton pannari? 09/02/2013 3:05 PM

    Kyllä noilla edellä mainituilla onnistuu, ja ne paljon puhutut kukkulat onnistuvat myös.

    Mutta tässä taannoin banaanit olivat taas tummuneet, ja tuli kiire keksiä mitä niistä leipoisi. Yksi hyvä ohje on tämä, suoraan Risenta Hirssihiutale -pussin kyljestä. Hirssi toimii banaanin kanssa erittäin hyvin.

    Banaanipannukakut hirssihiutaleilla

    1 dl gluteenittomia jauhoja
    1 1/2 dl hirssihiutaleita
    2 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    1 iso kypsä banaani (antaa mennä vaan enemmänkin!)
    1 iso kananmuna
    2 rkl voisulaa
    2 1/2 dl maitoa

    Sekoita kuivat aineet. Lisää vaikka haarukalla soseutettu banaani, sekä voi ja maito seokseen.
    Vatkaa muna joukkoon ja anna taikinan seistä n.10 minuuttia.
    Paista pienet pannukakut voissa kullanruskeiksi, n. 2-3 min. kummaltakin puolelta, tai nosta iso pannari uuniin.
    Lisukkeena voi tarjota raejuustoa ja viipaloidut banaanisiivut.

  • Uudet hampparit Mäkkärillä 08/16/2013 1:40 PM

    Vielä kun saisi gluteenittoman leivityksen vaikka Hesen ja Mäkkärin kana-ja kalapihveille. Helpoltahan se matkan päällä tuntuu keliakiaa sairastavastakin kurvata autolla drive-in -kaistalle ja hakea syötävää pikaruokalasta.

    Kaupat ja ruokateollisuus saisivat miettiä keliaakikkoja ja asiakkaidensa tarpeita aika paljon enemmän.

    Eikä se ole "vain muoti-ilmiö" jos ihmiset ajattelevat oikuttelevia vatsojaan, refluksitautejaan, diabetesta ja ylipainoa, ja tahtovat ruoastaan pois vehnän. Se on hyvää palvelua ja asiakkaiden huomioimista jos tällaiseen "huhuiluun ja etsintään" osataaan nopeasti vastata.

  • Sain tietää keliakiasta, ahdistaa 08/16/2013 1:26 PM

    Harmittaa ja olen pahoillani kun tuolla aiemmin kirjoitin että "löytää itselleen sopivat ruoat, ja kun tilanne vatsan kanssa rauhoittuu, voi ehkä joskus uskaltaa (harvoin!)hellittää ruokavaliosta."
    Yritin lohduttaa viestiketjun aloittajaa, mutta parempi on jättää ne kokeilut. Jossain "harmaalla välimaaston alueella" sairautensa kanssa liikkuville tuo on kai mahdollista, mutta keliakikolle kova vatsakipu ja vakavamman sairastumisen pelko on este jota ei lähdetä ylittämään.
    Kuten aiemmat sanoivat kannattaa aloittaa heti uusi ruokavalio ja pysyä siinä. Erittäin hyviä valmistuotteita löytyy, ja samoin uusia ja entistä parempia jauhoseoksia on tullut markkinoille. Kyllä keliaakikko pärjää.

  • Sain tietää keliakiasta, ahdistaa 07/11/2013 6:36 AM

    Vatsaoireet voivat olla pahoja, ja ihan pelkällä viheliäisyydelläänkin viedä mahdollisuudet normaaliin elämään töissä, matkustaessa ja ihmisten kanssa seurustellessa, että ole vain onnellinen kun tiedät mikä auttaa. Kyllä se siitä vielä helpottaa.

    Eiköhän alussa jokainen tunne olonsa kurjaakin kurjemmaksi, kun ei voi vapaasti syödä kaikkea mitä vastaan tulee ja tarjotaan. Mutta piankin löytää itselleen sopivat ruoat, ja kun tilanne vatsan kanssa rauhoittuu, voi ehkä joskus uskaltaa (harvoin!)hellittää ruokavaliosta.
    Yksi asia on varma, toimit itse aktiivisesti terveytesi puolesta, ja ruokavaliosi myötä tulet enemmän kiinnittämään huomiota ruoan laatuun, ja syömään terveellisempää, puhtaampaa ruokaa. Todennäköisesti sillä on suuri vaikutus kehoosi ja elämääsi, jaksamiseesi. Painokin pysyy paremmin kurissa jos ei vain syö liikaa sokeria.

    Jos ja kun itse leipoo, myös sopivia jauhoja on nykyisin enemmän tarjolla, erilaisia jauhoseoksia. Itse kokeilemalla löytää ne suunmukaiset seokset leipiin jne. Kannattaa heti alkaa kokeilevan keliakia-leipurin elämä ja opetella niksit.

    Ehkä joskus olet harmissasi, mutta usko minua, et tule enää kaipaamaan valkoisia jauhoja, mössöleipää ja valkoista pullaa. Keliaakikon täytekakuissakaan ei huomaa eroa entiseen, hyvin onnistuu pehmeä ja kuohkea mansikkakku.

    Ainakin yllätysvieraillessa kannattaa ehkä viedä ”omat eväät” mukana, niin saa edes jotain sopivaa suuhunsa. Tietämättömyys vaivaa aika monta vieläkin. ”Olenpa iloinen ettei MINULLA ole allergioita” –tason jutut kertovat kyllä ettei ihmisen myötäelämisen kykykään ole ehkä se kaikkein kehittynein. Eikä sieltä voi silloin odottaa saavansa minkäänlaista myötätuntoa sen paremmin kuin ymmärrystäkään. Mutta mepä voimme sitä keliakia-tietämystä heillekin antaa. Ei kukaan pahuuttaan tyrmää keliakikoita, vaan yleensä tietämättömyyttään.

  • Keliakiamessut 2013 04/28/2013 1:46 PM

    Keliakiamessuja pitäisi järjestää useampia, ja eri puolilla maata.

    Tilanteessa missä messut pidetään harvoin ja järjestetään aina tietyssä samassa paikassa, ne eivät palvele kauempana asuvia lainkaan, eivätkä tuo mitään uutta ja rohkaisevaa heidän elämäänsä.

    Itään, etelään, pohjoiseen ja länteen omat Keliakiamessut. Kaikkea toimintaa ei saa keskittää aina vain Helsinkiin, siinä mielessä Tampere niiden pitopaikkana on ok.

  • Uusia gluteenittomia pizzoja 04/28/2013 12:54 PM

    Missä kummassa noita Frian uusia pakastepizzoja oikein on myynnissä? Olen kolmelta eri paikkakunnalta etsinyt, mutta yhdestäkään K-ruokakaupasta ei ole löytynyt.

  • Keliakia telkkarissa 03/29/2013 2:33 PM

    Katselin taannoin fantasiasarjaa H2O-lisää vain vesi, jossa kolme teinityttöä erään mystisen tapauksen jälkeen muuttuu aina veden vaikutuksesta kalanpyrstöisiksi vedenneidoiksi.

    Eräässä jaksossa tytöillä on pyjamapartyt, ja siellä on tietystikin tarjolla kaikkea sellaista mitä hoikat ja kauniit, itsestään huolehtivat nuoret naiset syövät, mm.sushia, tofua, soijaa ja..glutein-free pastries, gluteenittomia leivonnaisia!

  • Teetettäisiinkö oma ruokavaliokortti? 03/10/2013 6:25 PM

    Ruokavaliokortti kuulostaa hyvältä, varsinkin sellaiselle joka kokee kiusalliseksi vieraassa seurassa setviä ongelmiaan, tai ulkomailla missä voi tulla jo kielimuurikin vastaan. Ylipäänsä se jatkuva samojen asioiden kertaaminen harmittaa, varsinkin jos tarjoilija ei tiedä mitä keliakia on, ja keittiöstä kompataan vihaisina kun tehdään "ylimääräistä työtä".
    Olisi syytä esittää ajoissa vaikka ulko-ovessa tai ruokalistalla ettei keliakikoille pystytä tarjoamaan korvaavia kastikkeita, leipiä tms.

    Ruokavaliokorttia näyttämällä asiakas voi jo sisääntullessa näppärästi varmistaa onnistuuko ruokailu. Vähentää ainakin vaatimattoman ja pelokkaan asiakkaan stressiä, kun se nyt kuitenkin on terveys kiinni siitä mitä syö.

    Asiakkaiden ruokarajoitteet, allergiat jne. ovat paljastuneet Suomessa joillekin kokeille ylipääsemättömän hankaliksi asioiksi. Joko suoriutuminen on liian vaikeaa, ehkä näitä asioita ei ole alunperinkään huomioitu, tai palveluasenteessa muuten vain on ongelmia. Olen nähnyt sellaisenkin tilanteen kun vaikeasti allergisen eteen tuodaan annos jossa on sitruunanlohkoja, juuri kun on toivottu ettei kala-annoksen valmistuksessa käytetä sitruunaa. Tarjoilija ehdottaa että jos vain siirtäisi ne sitruunat sivuun.

    Ravintola joka olisi erikoistunut allergia-asiakkaisiin saattaisi hullaannuttaa väen kokonaan.

  • Ketsuppi!! 03/10/2013 4:09 PM

    Heinzin vähemmän lisättyä sokeria -ketsuppi on ollut hyvä ainakin kohtuukäytössä. Tosin kesti pitkään ennen kuin aloitin ketsupin käytön uudelleen kun sekin arvelutti.

    Itsetehty ketsuppi voisi myös maistua. Ohjeita on netissä moneen makuun hakusanoilla itsetehty tai kotitekoinen ketsuppi, siksi en laita tähän mitään ohjetta. Toiset käyttävät tomaatin, sipulin ja valkosipulin lisäksi mukana vaikka paprikaa, ja mausteetkin vaihtelevat yrtistä pippuriin. Etikkaahan ketsuppiin tietysti tulee myös vähän, joko väkiviinaetikkaa tai punaviinietikkaa. Sivustolta rajamaen.fi löytyy hyvät tuotetiedot, ja keliakialiiton sivuilta vastauksia siihen mitä uskaltaa tai ei kannata suuhunsa laittaa.

  • Maha aina sekaisin 03/10/2013 2:30 PM

    Tsemppiä kaikille vatsavaivoista kärsiville.
    Itselläni auttoi aika pitkälle se että jätin virvoitusjuomat, eines-ym.valmisruoat, vehnäjauhot ym. ruokavaliosta. Teen itse ruoan ja leivonkin aika usein. Tarkkaan tutkin eri selosteet ja vältän kovin prosessoituja ruokia. Valmiiksi teollisesti maustettukin voi olla kuin myrkkyä suolistolle. Siinä voi tosin olla jokin mausteyliherkkyyskin takana.
    Kun "kuurittaa" näin itseään riittävästi, vatsa saattaa tervehtyä omia aikojaan. Se kestää pitkään, viikko tai pari ei riitä. Lisäksi siinä on se hyvä puoli, että yleensä katoaa muutama kilo painoa.

    Tärkeimpänä pidän täydellistä vehnäjauhoista pidättäytymistä.
    Vatsaongelmaiset kuitenkin aina ensin lääkäriin juttelemaan. Mahdolliset testit voivat paljastaa vaivan johon tarvitsee järeämpiä lääkkeitä.

1 2 3 4 5

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    3 tips

    Products
    6 products

    Forum
    44 messages, 4 topics

    Comments
    66 comments

    Registration time
    11/28/2012 12:01 AM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s