Soffiine

Forum messages

1 2 3 4 5
  • Oireet pahenevat, onko normaalia? 09/12/2014 9:43 PM

    Itselleni kävi niin, että jossain vaiheessa tein äkillisen suuren ruokavaliomuutoksen ja aloin laakista syödä liikaa "terveysruokaa". Sotkin joka paikkaan melkoisia määriä kuituja ja söin mysliä, pähkinäseoksia, manteleita jne. Siitä seurasi ankaran kipeä vatsa pitkäksi aikaa. Pitää lähteä liikkeelle totuttelemalla, tuollaista karkeaa ja kuivaa sopiva vuorokausiannos on yllättävän pieni. Toivottavasti tilanne pian tasaantuu ja voit paremmin.

    Muista salaatit ja vihannekset ja jogurtit ja tavallinen ruoka. Maitotuotteet ilmeisesti vaihdat jossain vaiheessa laktoosittomaan. Erilaiset marjakeitot ovat hyviä korvaajia jos nyt pyrit olemaan ilman maitoa. Ja unohda poreilevat virvoitusjuomat tuossa vaiheessa.

  • Parhaat jauhot? 09/09/2014 1:53 PM

    Mainita täytyy vielä erikseen, että koko ajan tulee uusia jauhoseoksia ja taitavat kokea muutoksiakin matkan varrella, eli ei voi välttämättä luottaa siihen että joku tietty seosmerkki on se paras jauho muffiinseihin, pullaan tai johonkin erityiseen leipään vielä seuraavana vuonna.
    Jotkut Jytte-ja Teff-jauhot tuntuvat kyllä olleen suosittuja niin kauan kuin jaksaa muistaa.

    Omasta mielestä riiisi- ja maissijauhot ja peruna vaikka mummon muusijauheena ovat se kolmikko, joka takaa aina hyvän maun.
    Vaalea ohut riisijauho on maanmainio yleisperusjauho, ja sen ympärille sitten kannattaa kokeilla erilaisia valmiita ja itsekehiteltyjä jauhoseoksia.
    Karkeaa riisijauhoakin käytän jossain, mutta varsinkin mannapuuroon se sopii täydellisesti.
    Täysjyväriisijauhoja kannattaa käyttää jos ei yksistään niin ainakin vaaleiden riisijauhojen kanssa. Taito kehittyy vain tekemällä ja löytyy ne omat suunmukaiset jauhoseokset ja sopivat sekoitussuhteet. Itsellänikin matka jatkuu ja maku muuttuu.
    Tattariin voi varovaisesti totutella jos maku tuntuu liian vahvalta. Siitä saa hyvän "tumman" säväyksen vaikka leipiin.
    Semperin Lantbrödsmix on seos jota käytän osana vähän siellä ja täällä, sitä hujahtaa niin leipä-kuin pizzataikinaan. Kaurajauhot istuvat hyvin pikkuleipiin, kekseihin.
    Maissijauhoja käytän lisäksi ruoanlaittoon patoja suurustamaan tai vaikka kanakastikkeeseen.

    Manteli-ja kookosjauhot vähän kummastuttavat minua, mahtavatko olla kaikkien ruoka-aineallergisten mieleen. Monelle rakkaat sokerijuurikaskuidut ja pellava jäävät minulta kaupan hyllylle. Ensinmainittu ärsyttää väkevyydellään ja jälkimmäinen tekee vatsan arvaamattomaksi. Kyläillessä jos joku on käyttänyt noita vaikka piirakan pohjaan, enpä jätä syömättä -annos menee. Kaupasta en ostaisi. Tämä kaupallisille tahoille viestiksi, ettei pellava joka ainoassa tuotteessa ole ihan kaikille mieleen. Gluteenittomien tuotteiden määrää kannattaa kasvattaa, että saadaan vaihtelua ja lisää valinnanmahdollisuuksia. Muuten sitä tulee sinnikkäästi kaikki leivottua itse.

  • Tortillat 08/06/2014 12:47 PM

    Nyt kun on ollut kesä ja kuuma ei jaksa seisoa pitkiä aikoja "leiritulen" äärellä ruokaa valmistamassa. Mukava löytö on Schärin keltaisessa pakkauksessa Wraps-tortillat.
    Ovat sopivan kokoisia, mutta paketissa on vain kaksi lettua. Siihen nähden hinta on suolainen. Toisaalta kun paketin avaa tortillaletut kuivuvat tosi nopeasti, ja niinpä tuo koko on varmaan ihan järkevä yhdelle, jopa kahdelle, sillä sain huomata jo yhdestä reilusti täytetystä wraps-lätystä tulee melko nälkäinenkin nainen kylläiseksi.

  • Mitä ruisleivän tilalle? 08/06/2014 12:20 PM

    Elinan kotileipomon tumma vuokaleipä on tosi hyvä.

    Mitä olen huomannut niin vaihtelua se vain silloin tällöin vaatii ja kyllästyä voi hetkeksi itse leivottuunkin.
    Tietyt jauhot tai vaikka pellavansiemenet voi saada asiakkaan torppaamaan leivän takaisin hyllyyn. Siksi olisi tärkeää että kauppiaat huomaavat pitää erityistä huolta gluteenittomasta leipähyllystä ja sen monipuolisesta valikoimasta. On hyvä käyttää myös pienempien leipomoiden leipiä ja leivonnaisia, sieltä tulee hittituotteita ja maku yleensä on parempi kuin niillä suurten leipomoiden teollisuustuotteilla.

  • Barilla tuo kauppoihin gluteenittomat pastat 08/06/2014 12:01 PM

    Vantaan Jumbon Cittarissa tuo 400g:n paketti maksoi 2.79.
    Toimihan se ja kokkaajalle tuli tunne että tästä saa liki saman verran spagettia ja vatsantäytettä kuin keittäessä saman määrän vehnäspagettia. Makukin oli kohdillaan.

  • Barilla tuo kauppoihin gluteenittomat pastat 08/06/2014 12:31 AM

    Ja on muuten hyvää tuo gluteeniton Barilla. Testasin spagettia.

  • Leipäkone? 07/11/2014 7:13 PM

    Näin kesäkuumalla leipäkone on miellyttävä kun se ei kuumenna huoneilmaa.

    Eniten olen ehkä innostunut siitä millaisen gluteenittoman pizzataikinan leipäkoneella saa aikaan, sillä tuloksena on aivan mahtava rakenne, lähellä perinteistä pohjaa ja sanoisin ehkäpä parempikin.
    Mitat kannattaa vasta-alkajan pitää ensin täsmällisen tarkkoina, muuten menee metsään ja laite jää käyttämättä.
    Aikaahan tuon "leivonnan" lopputuloksen eli leivän odottelussa saa menemään, mutta kun ne ainekset on vuokaan lykännyt voi unohtaa koko jutun ja keskittyä muihin asioihin kunnes laite piippaa.
    Likaiset astiat ovat -niin halutessa erillinen kulho johon jauhoseos sekoitetaan, koneen leivontakulho taikinapyörineen, nestemitta sekä muovinuolija.

  • Omat eväät 06/17/2014 11:40 PM

    Kuivattuja viikunoita, luumuja ja taateleita. Suolaisia ja makeita keksejä. Perillä majapaikalla olevien säilytys-, ym. mahdollisuuksien mukaan omaa mielimysliä ja leipää, puurohiutaleitakin. Vähän ylimääräistä pakkaamista vain ja voi matkustaa rauhallisin mielin.
    Määränpäästä ostettuna muutama tuore hedelmä kulkee kassissa tai repussa kevyesti.

  • Voi s-market, ääh mitä toimintaa 06/07/2014 12:18 PM

    Onpa hyvä kuulla että sielläkin edelleen "taistellaan" keliakiatietouden lisäämiseksi ja keskustellaan aiheesta vaikka suoraan kauppiaiden ja myymälänhoitajien kanssa.

    Koska laktoosi-intoleranssi ja laktoosittomuus on tullut jo kaikille tutuksi, kyllä se keliakia ja gluteenittomuuskin vielä ymmärretään.
    Sen olisi pakko olla jo tuttu juttu ruokakaupoissa, ravintoloissa ja jopa pikaruokapaikoissa.

    Tosiaan jaksetaan edelleenkin selvittää asioita keliaakikkojen puolesta mikä on tärkeintä, mutta myös terveellisen elämän ja keveyden, iloisen ja huolettoman vatsan vuoksi meille kaikille.

  • Galluppia 05/12/2014 9:36 PM

    Käytin pitkään Semperiä, mutta sitten löytyi Urtekram, joka on omaan makuuni just passelin kokoinen puurossa syötäväksi. Leivonnassa käytän kumpaakin.

1 2 3 4 5

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    3 tips

    Products
    6 products

    Forum
    44 messages, 4 topics

    Comments
    66 comments

    Registration time
    11/28/2012 12:01 AM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,037s