LAITILAN LEIPÄ Mansikka-raparperikääretorttu – 06/06/2022 1:43 PM
Tämä on siis niin ihana, kostea, täytettä on ja makua. Ja gluteeniton. Rakastan, rakastan. Mutta voi voi, kotikaupungista ja ihan läheltä tätä ei tätä nykyä löydä.
Ja on kyseisestä kääretortusta olemassa toinenkin versio, mutta pelkästä mansikasta tehtynä on hiukan liian makea minun makuun, raparperi tuo mukaan sitä jotakin.
Fazer/Vuohela – 09/09/2021 12:15 AM
jori-o kirjoitti:
Gluteenittomat veriletut – 01/27/2020 3:38 AM
Eipä tosiaan ole gluteenitonta lätyn lättyä eineksenä. Veriletut, pinaattiletut, tavalliset letut, ja lisäksi kaipaisin kovasti perunalettujakin!
ja laktoosittomana. Ilman sitruunahappoja(E330) ja sitraatteja sun muita vastaavia happamuudensäätöjä, jotka päin vastoin estävät umamin ja tekevät allergisille ongelmia. Puhutaan kuitenkin ryhmästä joilla on aika paljon muutenkin kestokyky ja sieto rempallaan. Tämä nyt tällaista ylimääräistä turinaa, mutta monella suolisto ei kaipaa sitruunaa.
Kadonnut Semperin maalaisleipäseos Lantbrödsmix – 01/07/2020 9:30 PM
Mitä on tapahtunut, mitäs nyt, minne on joutunut Semperin Lantbrödsmix -jauhoseos? Eikö sitä valmisteta enää? Enemmän kuin harmillista jos näin on.
Fazerin ja Maraboun suklaat – 12/20/2019 2:34 AM
Mikähän siinä oikein on ettei valmistajat millään saa aikaan tuotetta, jossa yhdistyy gluteenittomuus ja laktoosittomuus? Ehkä suklaansyönti jo nykyisellään riittää heille(tavallinen suklaa), eikä ruokarajoitteisten haluista ja mielipiteistä siksi piitata? Kyllä tiettyjen ihmisryhmien ohittaminen makeisteollisuudessakin on aika merkillistä. Oikeus on vaatia tai anella, mutta vastataanko siihen, no, sehän on jo nähty.
Anna vinkkeja – 01/15/2018 11:31 PM
Ulla kirjoitti:
Anna vinkkeja – 01/12/2018 11:48 PM
Hei Ulla, ja muutkin gluteenittomat.
Kun kyselit lukijoiden lempituotteita, en voi olla kirjoittamatta omista leipäsuosikeistani. Onneksi lista muuttuu aina silloin tällöin, mikä kertoo että kehitystä on tapahtunut ja varsinkin kotimainen leipomotuotanto on huippua.
Top 3 tällä hetkellä (saatavuudenkin mukaan) on
- Hannun 100 % gluteeniton vaaleat täysjyvä-jälkiuunipalat. Jälkkärityyliin sitkeä muttei liian sitkeä, herkullinen leipä.
- Hannun 100% gluteeniton Täysjyvä Kauraleipä. Pehmeä ja miellyttävä, tästä tulee myös täydelliset lämpimät uunileivät.
- Vuohelan Herkun Hapan Ohut Revitty gluteeniton tattarileipä. Takuutuote. Vie ruisleivän kaipuun.
Grandiosalle gluteeniton Classic-pizza – 03/03/2015 2:49 PM
Ruokateollisuus on toki ymmärtänyt ja muistanut "laiskat leipurit ja ruoanlaittajat", mikrouuniin ja suuhun, mutta ei ole vielä tajunnut ruokarajoitteisten määrän kasvua ja kiinnostusta pelkistettyyn ja selkeään ruokaan.
Eli allergikkoja, ruoka-aineyliherkkiä voi auttaa tekemällä pelkistettyjä versioita ja tarjoamalla vaihtoehtoja paitsi vehnä-ruis-ohralle, niin myös (liikaa)maustetulle ruoalle.
valio-arla – 10/26/2014 10:58 PM
Minä olen huomannut sen eron laktoosittomissa maidoissa.
Kokemuksen ja kokeilujen jälkeen on selvä että kyseessä on ero maidoissa. Valion laktoositon saa aikaan vatsan turvotuksen ja ilmavaivat, ja henki haisee kamalalta. Kun juon Arlan laktoositonta niin koen voivani ok.
Nämä maidonvalmistusprosessien muutokset saattavat juontaa juurensa jo kauas 70-luvulle, milloin ainakin kevytmaito/rasvaton maito joidenkin mielestä muuttui (kokemusperäisesti).
Valion pitää tehdä suuria muutoksia, jos kansalaisten vatsat voivat huonosti.
Koko Suomi leipoo: Gluteeniton leivonta – 10/17/2014 12:31 PM
Kiva ohjelma, mutta keliakiasta olisi saanut ehkä antaa kunnon tietopläjäyksenkin. Tai ehkä se ei sopinut ohjelman raameihin.
Joka tapauksessa tärkein anti ja kohokohta tuntui olevan se kun sanottiin jotakuinkin näin: Gluteeniton leivonta on (ammattilaisen ja osaajan) hallittava tänä päivänä.
Olisin halunnut sitäkin toitotettavan, että kaikki gluteenitonta tarvitsevat eivät välttämättä ole todistetusti keliaakikkoja, ainakaan vielä, mutta lääkärit suosittelevat heille vehnän jättämistä ja siirtymistä gluteenittomaan.
Gluteenittoman tarvitsijoita on siis paljon enemmän kuin Suomessa luullaan.
Esimerkkinä kohtaamani Vantaan Jumbon leipähyllyjen täyttäjä, jonka mielestä gluteenitonta menee niin vähän, että joitakin leipiä ei siksi ole enempää tilattu.
Ihmettelen mistä he tietävät kuinka moni siellä etsii ja lähtee niine hyvineen kotiin leipomaan kun ei oikeanlaista leipää valmiina löydä.
Meinaako joku myymäläpäällikkö että vaalea leipä käy jos tummaa haluaa? Tai esim.pellavaleipä sopii kaikille? Valikoimaa on oltava riittävästi ja tarpeeksi eri valmistajilta.
Pieniä kotimaisia leipomoita ei saa unohtaa, ulkomailta tuotujen hiukan oudonmakuisten leipien sijaan suosisin kotimaista.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
3 tips
Products
6 products
Forum
44 messages, 4 topics
Comments
66 comments
Registration time
11/28/2012 12:01 AM