Rupert

Forum messages

1 2 3 4 5 6 7 8
Next > End >>
  • Millä uutta tavaraa kauppoihin? 09/20/2011 7:21 PM

    Voi olla aika mahdoton ajatus saada SOK tai Kesko ottamaan Sparin omia tuotteita valikoimiinsa. Joku riippumaton kauppias saattaisi sen sijaan innostuakin.
    Itse ehdotin taannoin paikalliselle Citymarketille, että ottaisivat Rollfoodsin sämpylöitä myyntiin ja koe-erän lupasivatkin hankkia, mutta ei sitä sitten lopulta koskaan syystä tai toisesta tullut.

  • Riisi 08/28/2011 4:55 PM

    Pikkulapsille allergialääkäri suositteli aikoinaan nimenomaan Uncle Bensiä, joten jos sekään ei sovi, niin voi olla syytä tutkia, onko oireiden aiheuttaja varmasti gluteeni vai onko kyse jostain muusta (riisiallergia?).

  • Missä matkaillut keliaakikkona? 05/01/2011 10:16 PM

    Singaporessa tuli äskettäin käytyä. Amerikkalaistyylisessä pihvipaikassa oli huvittavaa seurata kun puolenkymmentä tarjoilijaa ihmetteli Keliakialiiton sivulta printtaamaani keliakiakäännöstä. Annosta tuodessaan tarkistivat vielä, että voinhan syödä yrttejä. Vähän hienommissa aasialaisissa ravintoloissa paikallinen isäntäni sai pari kertaa jotenkuten väännettyä tarjoilijalle rautalangasta mitä gluteeniton tai ehkä lähinnä, mitä vehnä tarkoittaa. Katukojuissa en sitten edes vaivautunut yrittämään, ymmärtäisivätkö jotain gluteenittoman päälle. Pääasiassa siis yritin itse arpoa gluteenittoman oloisia ruokia lautaselle. Pari kertaa mahdollisesti tuli sitten maistettua friteerattua kanaa, jota kastikkeen läpi ei ollut ensin tajunnut friteeratuksi. Riisi toki alkoi pidemmän päälle tulla ulos korvista, kun nuudelit joutui jättämään väliin ja perunoita harvemmin oli tarjolla.
    Mainitaan nyt vielä, että lennoilla Turkish Airlinesin lentoemot viisi kertaa kuudesta yrittivät tarjota tavallista sämpylää välittömästi GLMF aterian ojentamisen jälkeen. Kerran ehtivät jopa lätkäistä sämpylän rei'itetyllä foliolla peitetyn lämpimän ruoan päälle.

  • Upporasvan kontaminaatioriski 04/04/2011 9:29 PM

    Suht tuoreena keliaakikkona poden vielä jonkin sortin vieroitusoireita pikaruoasta ja olenkin alkanut miettiä, että mitenkä suuri gluteeniriski lopulta sisältyy gluteenillisten tuotteiden kanssa samassa upporasvassa paistettuihin tuotteisiin. Siis voiko esim. oma ranskalaisannos sisältää gluteenijäämiä vaikkapa jonkun toisen nugeteista. Yleinen käsitys kai on, että kontaminaatioriski on liian suuri, mutta jos nyt oikeasti ajatellaan, että vaikka sitten siitä nugetista joku pieni paneerausjauhon murunen irtoaa paistorasvaan, niin eikö se kaiken järjen mukaan alta aikayksikön kärvenny pelkäksi hiileksi, jossa tuskin enää on mitään gluteenin rakennetta jäljellä? Olenko ihan väärillä jäljillä, vai onko saman paistorasvan käytön aihuttamaa kontaminaatioriskiä oikeasti tutkittu jossain ja todettu, että riski saada jäämiä on liian suuri? Ei olisi eka kerta, kun joku välttämissuositus perustuu pelkkään 1+1 oletukseen eikä tieteelliseen tutkimukseen (vrt. esim. soijakastike).

1 2 3 4 5 6 7 8
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    2 tips

    Images
    1 an image

    Forum
    74 messages, 10 topics

    Comments
    6 comments

    Registration time
    04/04/2011 9:09 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s