Sopeutumisvalmennus – 01/17/2009 2:52 PM
Minulle vastattiin Keliakialiitosta, että kursseille voi ilmoittautua myöhemminkin, kun olin niin huonossa kunnossa, etten olisi pystynyt mihinkään "sopeutumisiin". Toisaalta kuulostaa oudolta tuo nimi, ympäristö kaipaisi sopeutumista...
Ikäviä tilanteita – 01/14/2009 11:02 PM
Niinpä, ehkäpä juuri siksi tulisi käyttää niitä, joissa maininta on... Ovat tunnollisempia ja rehellisempiä kuin ne, jotka eivät ilmoita. Jezu, noudatatko luontaista linjaa? Minulle on jäänyt epäselväksi, miten sitä noudattavat yleensä suhtautuvat noihin tärkkelysmakeuttajiin.
Leipäjonot – 01/14/2009 7:11 PM
Minä taas olen miettinyt, miksei koskaan gluteenittomat ole tarjouksessa, kun itse en ole törmännyt. Itsenäisyyspäivän aikoihin yritin tiirailla linnan juhlien pöytiä, että missä mahtaa olla se gluteeniton tarjoilu ja toimiikohan siellä moitteettomasti...
Ikäviä tilanteita – 01/14/2009 7:08 PM
Niin ja kannattaa tosiaan lukea kaikkien tuotteiden tuoteselosteet. Minulla on se kokemus aromisuolasta, jossa oli korppujauhoa. Itse siis kyllä luen kaikki selosteet, mutta työpaikassa oletettiin, että ilman muuta mausteet ovat turvallisia, ennen kun itse aloin kysellä, mitä se ja se mauste sisältää. Mahtaakohan olla muita mausteita, joissa gluteenia olisi? Minulla on purkeissa kaikkia jauheita, joiden pussit eivät enää ole tallella, mutta ilmeisesti perusmaustejauheet ovat sitä perusainetta... Sitten erikseen nuo sekoitukset, joita jatketaan turhalla korppujauheella.
Ikäviä tilanteita – 01/14/2009 7:03 PM
kaija, jos keliaakikko olet, niin tärkkelyssiirappi on periaatteessa soveliasta keliaakikolle. Eli siis gluteeniton. Luontaisesti gluteeniton se ei välttämättä ole, kun voi olla viljaperäistä. Kirjoitin "periaatteessa", koska jotkut eivät niitä käytä, mutta Keliakialiiton mukaan ovat turvallisia. Siksihän alkuperää ei tarvitse mainita, onko vehnä-, maissi- vai perunaperäistä. Vilja-allergikoilla taitaa kuulua kiellettyjen listalle? Osaako joku sanoa? Itse noudatan luontaisesti gluteenitonta dieettiä, mutta syön kyllä joskus noita tärkkelyssiirappeja, paitsi jos on erikseen mainittu "vehnätärkkelyssiirappi" tai "tärkkelyssiirappi (vehnästä)". Olisi kyllä paljon parempi, että edelleenkin pitäisi mainita alkuperä.
Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? – 12/25/2008 12:25 PM
hankris, niin gluteenittomia oluita, jotka sisältävät ohramallasta. Luontaisesti gluteenittomissahan sitä ei ole. Itse en muihin koskekaan kuin luontaisesti gluteenittomiin - oluista niistäkin on kokemuksia vain siitä yhdestä pullosta...
Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? – 12/17/2008 10:17 PM
Löysin Euromarketista Pilgrimiä, luontaisesti gluteenitonta kirsikkaolutta. Melkein sattumalta osui silmiin. Muut gluteenittomat tuotteet on merkitty sinisellä hintalapulla, että huomaa kaukaa, tätä ei. Avasin kotona ja oli ihan myönteinen kokemus. Aluksi aika erikoisen makuista. Se kyllä kuohui niin paljon, että avatessa meni puoli pulloa hukkaan kallista ainetta.
Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? – 12/16/2008 6:46 PM
Kyllä se gluteeniton ruokavalio täytyy ihan omin avuin aloittaakin. Minä en saanut ravitsemusterapeutin aikaa kuin vasta parin kuukauden päästä diagnoosista. Eivätkä he välttämättä ole mitenkään erikoistuneet keliakiaan. Itse se tieto täytyy kuitenkin hankkia.
Hävitin kanssa kaikki itselleni soveltumattomat ruuat kaapeista, koska pelkäsin, että epähuomiossa saatan ottaa jonkin keksin suuhuni. Minulle syöminen oli pahoinvoinnin ym. takia niin hankalaa ennen diagnoosia, etten pystynyt herkuttelemaan. Siten diagnoosi lopulta oli suuri helpotus.
En ole "tavallista" leipää kaivannut, kun en leivästä oikein pidäkään. Sen sijaan hyvää tuoretta pullaa olen kaivannut kumimaisten luontaisesti gluteenittomien sijaan. Mutta kyllä sitä keliaakikkokin voi herkutella - jos vain lompakko kestää... Yleisissä ruokapaikoissa ja kahviloissa ei vain monesti ymmärretä, että keliaakikollakin voi olla nälkä tai että hänkin kaipaisi herkkuja.
Vehnäglukoosi-fruktoosisiirappi? – 12/16/2008 6:36 PM
Mielestäni on iso ongelma se, kun on melkein mahdotonta noudattaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota. Pirkka mainitsee vehnän, mutta kaikki valmistajat eivät mainitse, kun se ei ole pakollista näissä makeuttajissa.
Pikapuuroa? – 12/15/2008 5:59 PM
Ihan kyselisin, kun itse en ole kauraa käyttänyt, onko niissä maininta, jos eivät ole puhtaita? Ilmeisesti ei? Entä sitten noissa maissi- ja tattarijauhoissa, onko niissä maininta, jos ovat/eivät ole puhtaita? Minulle oli yllätys, että joissain riisiryyneissäkin on se pölymaininta, vaikka sanotaankin, ettei keliaakikon tarvitse siitä välittää, mutta kuten sanottu, itse yritän olla käyttämättä sellaisia tuotteita.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
267 messages, 34 topics
Comments
9 comments
Registration time
12/06/2008 3:46 PM