Vitamiinilisät – 03/17/2009 1:11 PM
Aloin käyttää monivitamiinitabletteja, joissa on myös kalsiumia ja D-vitamiinia. Kaksi lääkäriä ja ravitsemusterapeutti suosittelivat. Rautakuurin söin ravitsemusterapeutin suosituksesta ja sain hb:n nousemaan. Ennen diagnoosia käytin silloin tällöin kuurina monivitamiinia ja tarvittaessa rautaa. Rasvaista kalaa yritän syödä niin paljon, etten tarvitse kalaöljyä erikseen, mutta kylmäpuristettua luomurypsiöljyä lorahtaa mehun sekaan aamuisin
Ensitunne – 03/16/2009 10:43 PM
Makujen takia minulla ei ole ollut juurikaan ongelmia, koska en ole koskaan pitänyt ruisleivästä sen karvauden takia. Itse asiassa keliakian takia olen tutustunut ihan uudenlaisiin makuihin, mitä tuskin olisin koskaan ilman keliakiaa tehnyt.
Ajattelin kanssa jossain vaiheessa, että tulee syötyä terveellisemmin - ja toisaalta niin, koska ennen en lihonut millään ja yritin pitää painoani mm. syömällä vehnäpullaa ja nyt on painoa tullut - mutta olen alkanut leipoa kaikkea hyvää, ja tulee kyllä syötyä
Kauran määrässä rajoja? – 03/16/2009 7:17 PM
Minä en ole kauraa käyttänyt ollenkaan, kohta tulee vuosi diagnoosista. Jätin kaiken mahdollisen "vaarallisen" pois heti, koska sairastanut olen tietämättäni niin pitkään. Ajattelin, että kun oireet ovat jääneet pois, voin sitten kokeilla kauraa, mutta ilmankin tulee siis toimeen.
Aika ympäripyöreätä tuntuu ainakin ihokeliakian kanssa olevan, kun on mainintoja, että herkät ihokeliaakikot mahdollisesti saavat oireita siitä ja siitä. Lääkäri tai ravitsemusterapeutti tai kukaan ei ota kantaa, mikä olisi se oikea dieetti. Mutta kai sitä täytyy vain kokeilemalla löytää... Mutta hankalaa on, kun oireeni eivät ole rajuja.
Kauran määrässä rajoja? – 03/16/2009 6:07 PM
Olihan siinä tekstissä koottuna hyvää asiaa, mutta huonosti kirjoitettuna. Sitten siinä luki vielä "kohtuullinen määrä kauraa", joten emme päässeet Jezun alkukysymystä pidemmälle...
Vehnämaltodekstriini – 03/16/2009 1:47 PM
Olen samoilla linjoilla kuin Mikaela. Ainakin keliaakikoiden täytyisi yhdessä vaatia, että selosteissa mainittaisiin alkuperä. Mielestäni se, että hetkellisesti sietää gluteenia, ei välttämättä tarkoita, etteikö se pitkällä aikavälillä aiheuta sairauksia. Ainakin olisi valinnanmahdollisuus, jos selosteissa olisi mainittu. Ei olisi tätä viljojen pakkosyöttöä, mitä nyt on ja mikä vielä pahenee uuden gluteeniton-termin myötä.
Kauran määrässä rajoja? – 03/15/2009 9:32 PM
Mihin se perustuu, että jotkut keliaakikot eivät siedä kauraa, jotainhan siinä täytyy olla?
Pahoilla mielin pois kahviosta – 03/15/2009 1:10 PM
Siis kahdeksanhan ko. vohveleita on paketissa... Eilen vasta avasin ja ekan kerran maistoin.
Rostenin pullat – 03/13/2009 5:09 PM
On hassua, että aina, kun laittaa tänne tekstiä, heti saa vastauksen kyselyynsä. Rostenilta vastattiin, että heillä on kaksi luontaisesti gluteenitonta tuotetta ja ne valmistetaan erillisessä leipomotilassa, jossa ei käsitellä muuta kuin gluteenitonta. - Hyvä tietää. - Mikähän se toinen tuote on?
Gluteeniton-termin merkitys muuttuu – 03/13/2009 3:03 PM
Omassa kotonaan keliaakikko pystyy juomaan ja syömään melko turvallisesti. Mutta esimerkiksi päiväkodissa, koulussa, töissä, ravintolassa kaikki keliaakikot on niputettu yhteen, kaikille on sama ruokavalio. Jos alkaa töissä sanoa, että noudatan luontaisesti gluteenitonta enkä syö myöskään tärkkelyssiirappia, maltodekstriiniä ym., olisi tosi vaikeaa. Mahtaakohan jossain paikassa onnistua?
Olen myös saanut kommenttia, kun olen sanonut, etten syö tärkkelyssiirappia, että kyllä niitä keliaakikko voi syödä.
Minulla on ikävä vaihe, kun iho-oireet eivät ole vielä parantuneet, niin en oikein tiedä, mitä voin syödä ja mitä en.
Rostenin pullat – 03/13/2009 2:47 PM
Turkulaisella leipomo Rostenilla on myynnissä luontaisesti gluteenittomia karpalopullia kahden kappaleen pakkauksessa. Tutkin leipomon nettisivuja eikä siellä mainita mitään noista pullista. Lähetin kyselyn, miksei mainita, ja kysyin vielä, miten he varmistavat, ettei pulliin pääse esim. jauhopölyä gluteenillisista tuotteista. En ole vastausta ainakaan toistaiseksi saanut.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
267 messages, 34 topics
Comments
9 comments
Registration time
12/06/2008 3:46 PM