Tuhkapilvi – 04/20/2010 5:50 AM
Terveisiä New Yorkista, täällä ollaan laittomasti maassa kun 3kk:n oleskelulupa päättyy huomenna. Piti lentää lauantaina mutta aamulla tuli tieto lennon peruuntumisesta. Kuuden tunnin säädön ja sählingin jälkeen sain vihdoin buukattua seuraavan mahdollisen lennon - ensi lauantaille. Viikon pakkoloma New Yorkissa, ei kai pahinta mitä ihmiselle voi sattua? Vielä kun satais tuhkan lisäksi sitä rahaa taivaalta, alkaa meinaan finanssit kärsiä pikkuhiljaa. Ja olishan sitä kiva päästä kotiinkin kun on tässä oltu aika kauan poissa.
Hostellissa on ihan hyvä tunnelma, kaikki samassa jamassa mutta ei auta muu kun ottaa huumorilla. Yhdet ranskalaiset lensivät jopa "väärään suuntaan" Japanin kautta jonnekin Euroopan rajalle ja sieltä junalla himppeen. Itselläni ei ole ihan noin kiire kuitenkaan, kuhan nyt ennen toukokuuta pääsis lähteen...
Kaipuu vanhaan... – 03/17/2010 8:11 PM
Komppaan! En nyt muista kristallinkirkkaasti enää miltä oikea mannapuuro/puolukkapuuro maistuu, mut musta toi Farinan riisijauhoista tehty on hyvin lähellä sitä.
Tortillat – 03/12/2010 8:58 PM
Suomessa olen törmännyt vain yhdenlaisiin gluteenittomiin "tortilloihin", jotka ovat kyllä sellaista mautonta, hajoavaa höttöä että oksat pois. En ymmärrä miksi juuri niitä tuodaan maahan, kun on olemassa niin paljon parempiakin tuotteita! Asun nyt väliaikaisesti jenkeissä ja täällä ihan normikaupoistakin saa jotain kolmea erilaista 100% maissitortilloja, jotka on kymmenen kertaa parempia kuin ne suomesta saatavat.
Lisäksi olen maistanut esim.gluteenittomia brown rice -tortilloja, jotka on oikein maukkaita myös. Monissa meksikolaisissa ravintoloissa tortilla- ja tacoannokset ovat automaattisesti gluteenittomia, paitsi taas burritot ja quesadillat ym. tehdään vehnätortilloista.
Suomessa teen tortillat yleensä itse, reseptin olen ottanut Herkuttelu sallittu-kirjasta. On tullut ihan hyvää, joskin minulla on ollut vaikeuksia saada niistä samalla tarpeeksi ohuita ja sellaisia, jotka eivät hajoa taittaessa.
Harhaluuloja keliakiasta – 01/16/2010 10:57 PM
Mun pomo oli toissajouluna väsännyt kaikille joulupaketit mihin kuului mm. Pandan konvehtirasia. Huomaavaisesti se oli vaihtanut mun paketista konvehtirasian tilalle lakritsipussin normilakupussin. En tajua mikä aivonyrjähdys sille oli tullut, mutta välillä tuntuu muutenkin että monilla on vaikea sisäistää mitä se keliakia nyt tarkoittaakaan.
DS:n tuotteet – 12/22/2009 10:53 AM
Jihhaa!
Moilas-patonki – 12/11/2009 1:34 PM
Eilen löysin sattumalta näitä Moilas-patonkeja Liisankadun K-Marketista. Hinta: 3,99e.
Lentoasemat – 12/04/2009 5:32 PM
Olin viime kesänä reilaamassa, ja olin todella yllättynyt siitä, miten tunnettu keliakia on. Oli sitten varmaan aika sattumaa, en tiedä.
Prahassa tutustuimme jenkkiin, joka tiesi oitis mistä on kyse - hänen tädillään oli myös keliakia. Valenciassa hengailimme parin aussin kanssa, joiden suvussa oli myös keliakiaa. Valenciassa tapasimme myös latvialaisen pojan, jonka pikkusisko oli keliaakikko, ja jonka äiti oli ollut perustamassa Latvian keliakiayhdistystä. Kroatiassa huonekaverinamme oli brittimies, joka oli ollut gluteenittomalla dieetillä viisitoista vuotta sitten, tosin myöhemmin oli tullut ilmi ettei hänellä koskaan keliakiaa ollutkaan. Hänellä oli kyllä hauskoja juttuja siitä, kun netti ei ollut sillon vielä nykykäytössään ja viikottain tuli tarkistaa tekstiteeveestä, mitkä uusista tuotteista olivat gluteenittomia ja mitkä eivät.
Muistaakseni oli vielä muitakin tyyppejä, jotka tiesivät heti mistä keliakiassa on kyse. Noh okei, tämä oli Euroopassa ja ihmiset länsimaalaisia, mutta ennen reissua mulla oli sellainen käsitys että pohjoismaiden ulkopuolella keliakiaa ei tunne about kukaan.
Moilas-patonki – 12/01/2009 5:59 PM
Toi on oikeesti ihan hyvää patonkia, tai no, ainakin hyvin täytettynä. Damn, en muista yhtään mistä oisin ostanut, siitä on jo aikaa kun viimeks olen syönyt. Ehkä Stockan Herkusta? Tai Rautatietorin S-marketista?
Kuulutko Keliakialiittoon? – 11/17/2009 10:41 PM
Kuulun liittoon, ja musta se on ihan järkevää tukea sen toimintaa. Liitto edistää esmes keliakian tunnettavuutta ravintoloissa ym., ainakin pari hyvää kampanjaa on ollut.
Pidän Keliakialehdestä. Siinä esitellään uusin tutkimustieto keliakiaan liittyen, mikä on aina kiinnostavaa. Lehdessä on myös paljon mainoksia uusista tuotteista, mitä ei välttämättä muuten tulisi bongattua (tältä sivustolta tosin bongailen nykyään myös). Samoin kaikki ravintolavertailut, reseptit ym. kiinnostaa.
Paikallisyhdistyksiin tai nettisivustoihin en ole tutustunut.
Mudcake – 10/30/2009 11:27 AM
Jos menee leipomiseksi, niin Fazerin 250g tumman leivontasuklaalevyn takana on tosi hyvä ja helppo mudcaken ohje. Vehnäjauhot voi suoraan korvata vaalealla glut. jauhoseoksella, kohoaa hyvin ja maku on ihan taivaallinen. Jauhot pitää vaan muistaa siivilöidä hyvin, ettei tuu paakkuja.
En osaa vastata sun kysymykseen mut Helsingissä oon löytänyt Frian gluteenitonta pakaste-mudcakea Ruoholahden Citymarketista. Ei sekään oo hullumpaa
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
11 tips
Images
13 images
Forum
16 messages, 1 topic
Comments
11 comments
Registration time
12/19/2008 6:14 PM