Gluteeniherkkä(kö)? – 03/15/2013 11:35 PM
Hei mirgg,
Tuo sinun oireenkuvasi vastaa aika lailla minun oireitani. Ilma kurnuttelee tälläkin hetkellä vatsassa. Oireet ilmenee muutaman tuntia syömisestä, iltapala tuleekin syödä siksi viimeistään klo 20 maissa, jotta pystyisi nukahtamaan ihmisten aikana.
Pari vuotta on kulunut ja onko sinulle diagnosoitu mitään?
Itselläni kaikki näyttää negatiivista, mutta yksikin vehnäkeksi saa ilmavaivat valloilleen taas pariksi kolmeksi päiväksi. Hieman pelottaakin se, että joutuu matkustelemaan maailmalla paljon ja gluteenittoman hankkiminen on joskus todella suuren vaivan takana.
Mahdollinen keliakia? – 09/27/2012 1:47 PM
Jaa'a...näin sitä lääkäri kertoi että tehty verikoe antoi 100% varmuuden, ja negatiivinenhan siitä tuli. Keliakia ei siis voi olla kyseessä vaan joku muu esim maitohormoni-yms.hormoni-joku-intoleranssi.
Onko täällä muitakin TÄYS-keliakiatestit "reputtaneita" keliaakikoita. Miten Rosmu tehtiinkö tytöllesi 10 v sitten kaiken kattava keliakiatesti? Meinaan ovatko testit muuttuneet tässä viime aikoina..
Pitää alkaa testaamaan itse itseään.
Mahdollinen keliakia? – 09/27/2012 11:19 AM
Aikamoinen juttu. Ikävä kyllä en osannut edes kuvitella keliakin mahdollisuutta silloin keväällä, puhuttiin vain refluksitaudista. Olisi silloin saattanut antaa positiivisen tuloksen...Olisi aika rajua nyt aloittaa gluteenivalio uudelleen, varsinkin kun olen juuri hakemassa töitä ja menossa kuukauden sisään pätevyystesteihin ...voi tulla tukalat olot, hehe
Mahdollinen keliakia? – 09/27/2012 10:18 AM
Hei !
Olen tässä hiljattain huomannut, että viljatuotteet eivät ehkä sovi minulle.
Olen jo parisen vuotta huomannut vatsani toiminnan muuttuneen ja kaasuisempaan ja vetisempään suuntaan. Lisäksi viime vuoden aikana on välillä ollut kutinaa polvissa/reisissä ja suussa aftoja. Aluksi tietysti ajattelin vatsavaivojen olevan laktoosista, mutta kaikki muuttui keväällä, jolloin aloin kärsiä kovasta närästyksestä. Tämä johti lopulta ruokatorven tulehdukseen ja olen siitä asti popsinut happosalpaajia (somac), alussa enemmän ja nyt olen selvinnyt vähemmällä.
Närästys alkoi siis aikalailla "äkisti" ja sen seurauksena ruokavaliokin muokkautui varsin nopsasti kevyempään suuntaan. Lopulta pahimpina hetkinä totesin kaurapuuron olevan parasta aamuisin ja pastat korvasin lopullisesti perunalla ja riisillä. Leipää ja gluteenipitoista ruokaa olen syönyt viime puolen vuoden aikana todella vähän, se on jäänyt kuin luonnollisesti pois ruokavaliostani. Kaiken lisäksi työpaikkaruokalassa on aina automaattisesti gluteeniton ruoka, eikä tapanani ole ollut syödä leipää ruuan kanssa!
Nyt refluksin rauhoituttua olen huomannut seikan, että närästys riippuu aika pitkälti vatsan toiminnasta ja vatsa on nykyään yhä useammin sekaisin. Koitin aluksi kokeilla korvaamalla maidon HYLA:lla ja poistin sienet ruokavaliosta, mutta silloin tällöin menee vatsa kuralle. Kumma kyllä kaikkina kertoina tätä ennen olen syönyt muutaman viipaletta leipää. Pastoihin en ole koskenut pitkään aikaan.
Kävin varmuuden vuoksi verikokeissa testauttamassa keliakian ja laktoosi-intoleranssin. Mitään ei löytynyt. Nyt mietityttääkin ajatus, että voiko tämä luontainen "gluteeniton ruokavalioni", jota olen viimeiset 5 kk noudattanut, vaikuttaa noihin verikokeen tuloksiin, vai onko verikokeet hyvin herkkiä toteamaan keliakia?
Miten teillä todettiin keliakia? Kannattaako mennä edes tähystykseen jos ei verikoe anna mitään tulosta?
Ainoa huoleni on ollut painonpudotus, jonka koin kesällä (2kk - 7 kg), mutta siis tällöin kesämökillä tulikin syötyä paljon leipää...Närästys, joka tuntui kuvottavana olona, oli tuolloin myös todella rajua.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
4 messages, 1 topic
Registration time
09/27/2012 9:58 AM