Ninni

Forum messages

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
  • Asenteista 11/09/2010 9:19 AM

    Olen periaatteessa teidän kanssa ihan samaa mieltä. En itsekään halua tehdä mitään suurta numeroa ruokavaliostani ja esim. ystävillä tai sukulaisilla kyläillessä en odota, että minua olisi erityisemmin huomioitu. Syön sitten sitä mitä pystyn.

    Suurin osa keliaakikoista ei varmasti riehu kaupoissa tai ravintoloissa. Tämän palstan tarkoitushan käsittääkseni on purkaa tuntoja ja saada vertaistukea muilta, joilla on sama tilanne. Eli tänne puretaan se kaikki turhautuminen, joka siellä ravintolassa jätetään sanomatta. Asiakaspalautetta annan kyllä itsekin, niin hyvää kuin huonoakin. Kyllä minua suututtaa, jos ravintolassa esim. tuoteseloste on väärin. Eli väitetään jotain sellaista gluteenittomaksi, joka ei sitä ole. Maksavalla asiakkaalla on oikeus vaatia tietojen olevan oikein.

    Ja viimeisin antamani asiakaspalaute viime viikolta oli positiivinen: järjestin juhlat ja pitopalvelu tarjosi itsetekemiään gluteenittomia karjalanpiirakoita, jotka olivat taivaallisen hyviä!

  • Uusi asia elämässä 11/09/2010 8:49 AM

    Hei nonnie!

    Itse olen elänyt keliakia diagnoosin kanssa nyt vuoden ja myös minulle asia tuli ihan täytenä yllätyksenä. Olin skopiassa muista syistä ja sitten yllättäen löytyikin keliakia, vasta-aineet katsottiin vasta skopian jälkeen eli mentiin vähän niin kuin pylly edellä puuhun. Järkytys se oli minullekin, mutta nyt vuoden dieetillä olleena sanon, että elämä ei ole juuri muuttunut ja dieetillä olo on yllättävän helppoa. Vasta-aineet olivat verestäni hävinneet jo viime keväänä ja olin juuri uudestaan skopiassa ja näyttää siltä, että dieetti on myös tehonnut. Mielitekoja pulliin tai leipiin on yllättävän vähän, minulle dieetillä olo on helppoa.

    Itse olen ottanut ennen skopiaa rauhoittavan ja särkylääkkeen ja niiden turvin tähystyksen kyllä kestää, minusta se ei ole niin kamalaa kuin jotkut antavat ymmärtää. Mutta jokainen kokee tietysti asian yksilöllisesti. Kysy lääkäriltäsi mahdollisuutta saada esilääkitys.

    Kunhan saat skopiat ja muut hoidettua, niin ala tutustumaan uusiin gluteenittomiin tuotteisiin. Kestää jonkun aikaa, ennen kuin löydät niistä mieleisesi. Kunnon ruoan tekeminen gluteenittomaksi ei ole lainkaan hankalaa, kun ostat gluteenittomia korppujauhoja ja Knorrin lihalientä ja gluteenitonta pastaa sekä suurustamiseen maizenaa, pystyt tekemään oikeastaan mitä vaan. Leivontaa pitää enemmän opetella uudestaan. Jos pidät leipomisesta, suosittelen keliakialiiton uutta kirjaa: http://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/?nid=47

    Tsemppiä ja voimia! Et ole keliakiasi kanssa yksin!

  • Missä matkaillut keliaakikkona? 11/09/2010 8:38 AM

    Mulla on kokemuksia Itävallasta viime kesältä, olimme Salzburger Hof -nimisessä hotellissa. Söimme illallista joka ilta hotellissa, ja siellä oli gluteenittomuus ymmärretty ja huolehdittu tosi hyvin. Sain tosin aika monena iltana jälkkäriksi jätskiä, mutta olen niin suuri jäätelön ystävä, että minua se ei haitannut. Gluteenittomat leivät olivat todella huonoja, mutta aamupalalla oli niin paljon kaikkea muuta (hedelmiä, jugurttia, vihanneksia, muroja...) että ei sitä leipää enää kaivannut. Buffet pöydässä ei ollut suomalaiseen tapaan mitenkään merkitty, mikä on gluteenitonta ja mikä esim. laktoositonta tai vähälaktoosista eli siellä täytyi itse tietää ja arvailla, mitä voi syödä. Tästä annoin palautettakin ja kuvittelisin tämän olevan erityisen hankalaa esim. vähälaktoosista ruokaa kaipaaville.

    Lounastimme päivisin milloin missäkin, lähinnä vuorten rinteillä olevissa pikku ravintoloissa ja sielläkin tunnuttiin kyllä ymmärtävän hyvin gluteenittomuus, mutta vaihtoehtoja oli vähän. Salaattia löytyi ja jossain minulle tehtiin wienerschnitzel ilman panerointia. Mitään konditoriatuotteita en nähnyt missään gluteenittomana. Tosin yhdestä luontaistuotekaupasta löytyi hyvää, hieman ruisleipää muistuttavaa leipää (harmi, ettei nimi ole jäänyt mieleen).

    Hampurin kokemukset viime keväältä eivät ole niin positiivisia, siellä ei tunnuttu ymmärtävän mitään gluteenittomuudesta ja vaihtoehtoja ei löytynyt. Hotellin aamiaisellakaan en saanut leipää lainkaan.

    Ja vuoden keliakiasta kärsineenä ole oppinut, että Lufthansalla ja British Airwaysillä ei saa turistiluokassa Euroopan sisäisillä lennoilla erityisruokia, eli käytännössä keliaakikko ei saa mitään syötävää. Finnairilla asiat on paremmin! Ja Suomessa ylipäänsä on keliaakikon aika helppo elää verrattuna moneen muuhun maahan.

  • Gluteenitonta Floridassa ja Miamissa? 11/09/2010 8:24 AM

    Ei ole mitään kokemusta tuolta alueelta, mutta käväisin hiljattain Baltimoressa (joka tosin on niin kaukana Floridasta, että taitaa olla ihan eri maailma, vaikka samaa maata onkin) ja siellä ei kyllä tiedetty gluteenittomuudesta mitään. Ja tosi vähän oli tarjolla mitään gluteenitonta. Näytti siltä, että tavallinen aamupala on joku makea muffinsi/pulla + kahvi. Ravintoloissa oli paljon hampurilaisia, pitsoja, pastoja, paneroituja juttuja, tortilloja... eli ei meille mitään. Hotellin aamupalalla pekoni ja munat oli lähes ainoa gluteeniton juttu. Salaattia sai onneksi ravintoloista ja jostain onnistuin löytämään hedelmiä ja jugurttia.

  • Järvenpään Citymarketin paistopiste 11/09/2010 8:19 AM

    Kaikkihan tämän tietääkin, mutta mainostan silti: Järvenpään Citymarketissa on gluteeniton paistopiste, josta saa tuoreita gluteenittomia leivonnaisia. Aivan mahtavaa! Olipa tosi juhlaa saada eilen ihanaa tuoretta sämpylää ja tuoretta pullaa! Kyllä se on keliaakikolle harvinaista herkkua.

  • Petyin kulmakonditoriaan 07/12/2010 12:34 PM

    Sain vihdoin vastineen Kulmakonditorialta, tässä otteita:

    "Pyrimme pitämään tuotevalikoimamme vaihtelevana ja runsaana. Gluteenitonta sacherkakkua saa edelleen leipomoltamme tilaustuotteena, mutta tällä hetkellä se ei kuulu vitriini tarjontaamme. Vitriinissämme on tarjolla tällä hetkellä gluteenitonta omena-marenkikakkua ja vaihtuvana vitriinituotteena mustaherukka-tryffelikakkua. Vaihtuva vitriinituote tarkoittaa neljää eri kakkua, jotka vuorottelevat vitriinissä, jotta meillä on jotakin vaihtuvaa tuotetta pienin välinajoin. Mustaherukka-tryffelikakku siis kuuluu tällä hetkellä valikoimaamme. Tässä asiassa henkilöstöllämme on ollut jonkinlainen aukko tiedoissa."

    "Tuotekehityksemme keskittyy parhaillaan gluteenittomien tuotteiden kehittämiseen ja pyrimme saamaan viimeistään syksyllä uusia tuotteita myyntiin niin makealla kuin suolaisellakin puolella."

    Ja lupasivat vielä mulle lahjakortin, joten lepyin jo...

  • Petyin kulmakonditoriaan 06/23/2010 9:37 PM

    Olen tykännyt kovasti Kulmakonditoriasta, koska sieltä on aina saanut gluteenittomia tuoreita leivonnaisia. Nyt piipahdin noin viikko sitten Myyrmannin Kulmakonditoriassa ja sain tietää, että ovat lopettaneet sekä Sacher kakun että mustaherukkakakun teon, kumpikin olivat gluteenittomia. Tarjolla oli gluteenittomana makeana leivonnaisena vain marenkia. Plääh! Iso BUU kulmakonditorialle!

  • Helsingin kahvilat 05/25/2010 2:14 PM

    Suosittelen lämpimästi Tuusulan rantatiellä olevan lottamuseon kahvilaa!

    http://www.lottamuseo.com/

    Kävin siellä jo toistamiseen, tosin nyt ensimmäisen kerran keliaakikkona. Kahvi on aina todella hyvää ja gluteeniton suklainen kääretorttu oli aivan suussasulavan ihanaa. Jos seurassa on ei-keliaakikkokja, niin kahvilan pullat ovat aina ihan uunituoreita ja aivan kuin mummon paistamia, todella hyviä ja maukkaita. Ja paikka muutenkin on viehättävä ja museo jo itsessään käymisen arvoinen.

  • Helsingin kahvilat 05/17/2010 1:12 PM

    Kahvittelin joku aika sitten Cafe Carusellissa ja vaikka valikoima gluteenittomia juttuja oli pieni, olin tyytyväinen. Otin salaatin ja mainitsin, että haluan sen gluteenittomana (ei mitään krutonkeja tms.). Muille salaatin syöjille oli leipäpöytä, minulle tuotiin focaccia tyyppinen gluteeniton leipä, jossa oli päällä jotain pestotyyppistä. Oli hyvää, gluteenittomaksi leiväksi harvinaisen hyvä! Sitten otin vielä kahvin kanssa mustaherukka suklaa kakunpalan, hintaa sillä oli, mutta oli tosi hyvää!

  • Kesä ja jäätelökioskit 05/17/2010 12:22 PM

    Mä olen ratkaissut asian pyytämällä jätskin aina siihen pahvikippoon. Tähän asti on onnistunut joka paikassa. Eilen Porvoon jokirannassa sain myös pehmiksen kippoon.

    Kaupasta ostaessa yksittäiset jäätelöt keliaakikolle on välillä aika vähissä, mikään tuutti kun ei käy. Mun lemppari oli ennen kuningatartuutti, mutta nyt on ollut pakko opetella syömään tikkuja ja pikareita.

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    5 tips

    Forum
    114 messages, 16 topics

    Comments
    9 comments

    Registration time
    10/22/2009 1:39 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s