Kastanjajauhot – 04/01/2011 10:37 AM
Onko teillä kokemuksia kastanjajauhoista? Jos on, mitä olette niistä leiponeet ja miten onnistui ja mille maistui?
Bongasin tällaisen tuotteen Helsinkiläisen Eiringin asiakaskirjeestä:
Kastanjajauho Principato di Lucediolta
Italialaiselta toimittajaltamme löytynyt kastanjajauho pelastaa keliaakikon leivontapäivän!
Farina di Castagne 500g: 6,50
Eiring on Korkeavuorenkadulla sijaitseva herkkukauppa, joka muuten on aivan loistava paikka ostaa erilaisia tuotteita (italialaista pastaa, risottoriisiä, kahvia, öljyjä, keittiötarvikkeita...), suosittelen lämpimästi.
Gluteeniton Pariisi – 03/28/2011 10:58 AM
Löytyisikö lisää vinkkejä Pariisin matkaan? Ekaa kertaa menossa sinne keliaakikkona ja vähän kauhistuttaa, löytyykö mitään syötävää... Olen joutunut siirtymään vielä lisäksi laktoosittomaan ruokaan, joten olen kyllä ravintolassa hankala asiakas.
Oletteko saaneet esim. hotellissa aamupalalla mitään gluteenitonta leipää tms.? Ymmärretäänkö siellä gluteenittomuutta lainkaan?
Itse en edes puhu ranskaa, mikä myös aiheuttaa heissä usein närää ja ei varmasti lisää palvelualttiutta.
Jytte-jauhojen paremmuus? – 03/28/2011 8:46 AM
Itse en ole vielä kyseisiä jauhoja ehtinyt kokeilla, sen verran tuore keliaakikko olen. Järjestin kuitenkin yhden tilaisuuden, jossa tarjoilusta vastasi pitopalvelu. He tarjosivat gluteenittomia karjalanpiirakoita, joita olivat itse leiponeet. Piirakat olivat todella hyviä ja kysyessäni niiden reseptiä sain vastauksen, että piirakat on tehty ihan samoin kuin "tavalliset" karjalanpiirakat, mutta jauhoina Jytte-jauhot. Minulle kyseiset piirakat maistuivat todella hyvin!
Mukavia tilanteita – 03/23/2011 2:46 PM
Mä ilahduin suuresti viime vuoden pikkujouluissa jälkiruoan kohdalla. Siellä oli buffet pöytä, jossa jälkkärinä charlotte russe ja lappu, että gluteenitonta ja/tai laktoositonta haluavat voivat ottaa yhteyttä henkilökuntaan. Pyytämällä gluteenitonta sain sitten aivan ihanaa creme bruleeta! Olen jo tottunut, että yleensä ei ole mitään gluteenitonta tai jos on, se on jotain kuivaa känttyä, jonka melkeen mieluummin jättää syömättä. Kerrankin gluteeniton oli jopa jotain parempaa kuin tavisruoka!
Ravintola Vaelsassa ilahduin myös, kun bruschettaa sai gluteenittomana!
Hiljattain ystävien luona kyläillessä ilahduin myös, kun kahvipöydässä oli minut huomioiden tarjolla Vuohelan Herkun tiikerikakkua. En ollut sitä aiemmin maistanut, mutta oli todella hyvää! Ostan sitä luultavasti itsekin joskus.
Maha aina sekaisin – 03/08/2011 9:39 AM
Tallulahille sanoisin, että mene vielä kerran lääkäriin. Jos vain mahdollista, valitse näihin suolistovaivoihin erikoistunut lääkäri. Ja sitten kerro juurta jaksain kaikki vaivasi ja tuntemuksesi. Vaadi tarkempia tutkimuksia. Jos niitä ei julkisella puolella suostuta tekemään, niin yksityisellä varmaan tekevät.
Itse kärsin noin 15 vuotta kamalista vatsakivuista. Silloin tällöin kävin lääkärissä valittamassa, mutta aina katsottiin vain veriarvot, eikä niissä koskaan mitään vikaa ollut. Sanottiin, että olen stressaantunut ja vaikka mitä. Lopulta jouduin leikkaukseen kuumeisten vatsakipukohtausten takia. Epäiltiin umpparitulehdusta ja vasta leikkauksessa selvisi, että mulla on crohnin tauti. Ja kun lisää selviteltiin asiaa gastroskopiassa, niin keliakia löytyi sieltä ihan yllärinä. Esim. mitään anemiaa mulla ei ole koskaan ollut, vaikka on kaksikin suolistovaivaa. Ja oireena ainoastaan kivut, ei esim. ripulointia. Moni asiantuntija on sanonut, että perusterveydenhuollossa näitä vaivoja tunnistetaan huonosti.
Mun mielestä sulle pitäisi tehdä kolonoskopia, eli katsoa sinne suoleen. Kannattaa tutustua Crohn ja colitis ry:n sivuihin. En tarkoita, että sulla välttämättä olisi juuri sitä tautia, mutta sieltä saa tietoa ja vertaistukea.
http://www.crohnjacolitis.fi
Raskauden ehkäisystä. – 03/03/2011 10:02 AM
Jos keliakia on tasapainossa dieetillä, niin sairauden ei käsittääkseni pitäisi vaikuttaa ehkäisyyn.
Jos kärsii suolistovaivoista ja esim. ripuloi kovasti, niin silloin suolessa ei kaikki imeydy, jolloin esim. ehkäisypillereidenkin kanssa voi tulla eteen se, että lääke ei imeydy eikä sitä kautta myöskään tehoa toivotulla tavalla.
Hiihtokahviloiden gluteeniton tarjonta – 02/07/2011 3:16 PM
Nyt kun hiihtokelit on parhaimmillaan täällä etelässäkin, niin käydäänkö läpi hiihtomajojen ja -kahviloiden gluteeniton tarjonta?
Olin eilen oikein positiivisesti yllättynyt, kun Paloheinän majalla kysyin, olisiko heillä jotain gluteenitonta syötävää. Sain esitteen, jossa oli monenlaisia gluteenittomia juttuja, en edes hämmästykseltäni ehtinyt kaikkea katsoa. Kaikista oli esitteessä tuoteselosteet. Valitsin sitten tattarileivän, joka oli reissumiehen kokoinen tattarileipä (ehkä Vuohelan herkun?), jonka he ilmeisesti sulattivat minulle pakastimesta ja täyttivät juustolla, salaatilla, tomaatilla ja kurkulla. Maistui hiihtolenkin jälkeen tosi hyvältä!
Oittaan latukahvilassa sain aiemmin jonkun pakastemuffinin, mutta tuo Paloheinän leipä oli kyllä paras kaikista! Harvasta paikasta saa leipiä gluteenittomana.
Gluteenitonta Hampurissa? – 02/07/2011 3:05 PM
Yhden päivän olen keliaakikkona viettänyt Hampurissa ja en saanut hyvää kuvaa täkäläisten gluteenitietoisuudesta. Hotellissa en saanut mitään gluteenitonta aamupalalla, koska en ollut etukäteen asiaa ilmoittanut. Olin silloin aika tuore keliaakikko ja en tajunnut ilmoittaa asiaa etukäteen. Toisaalta Suomessa olisi kyllä vastaavassa tilanteessa kaivettu jostain pakastimesta ilman muuta joku sämpylä ja muffinsi. Eli aamupala oli sitten hedelmiä ja jugurttia ja kahvia.
Missään todella hyvässä ravintolassa en entinyt syödä. Kaupungilla yritin jotain haukata, mutta missään ei tunnuttu tietävän keliakiasta tai gluteenittomuudesta mitään. Kun kysyin asiasta muutamassa paikassa, eivät he tuntuneet olevan kovin tietoisia asiasta. Pärjäsin sitten syömällä sellaisia juttuja, jotka takuuvarmasti ovat gluteenittomia.
Kiva kaupunki kyllä muuten!
Maissimurot? – 02/04/2011 9:37 AM
Keliakialiiton sivuilta löytyy seuraavaa:
http://www.keliakialiitto.fi/liitto/gluteeniton_elama/tuotteet/varoitukset_ja_muutokset_tuotteissa/
http://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/index.php?nid=70&ARC=1&Year=2010
Tuon jälkimmäisen tutkimuksen perusteella itse syön Kelloggs'n maissimuroja. Ja vasta-aineet on poistunut ja suoli on parantunut, vaikka näitä olen syönyt.
Gluteeniton laskiaispulla! – 01/28/2011 1:57 PM
Mä olen tehnyt pullaa tällä reseptillä ja tulos oli yllättävän hyvä:
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/gluteenittomat-kookospullat
Vappuna tein munkitkin tällä taikinalla. Tarkoitus olisi kokeilla tätä laskiaispulliinkin.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
5 tips
Forum
114 messages, 16 topics
Comments
9 comments
Registration time
10/22/2009 1:39 PM