Napina

Forum messages

<< Start < Previous
Next > End >>
  • Muita voimakasoireisia, joilla ei ole diagnoosia? 06/08/2013 10:25 PM

    Onko ryhmässä ketään, jolla olisi samanlaisia kokemuksia?

    Tähystyksessä alku vuodesta lääkäri sulki pois keliakian, sillä mitään muutoksia suolinukassa ei ollut nähtävissä. Nyt sitten lääkäritkään eivät enää tiedä mikä vaivaa. Oireina on gluteeniviljojen syömisen jälkeen voimakasta pahoinvointia (kuten tosi pahassa krapulassa), vatsan kuplimista ja turpoamista ja sen lisäksi erittäin pahoja nivelkipuja. Reumaakin on selvitetty, mutta sekin on periaatteessa nyt suljettu pois, eikä reuma muutenkaan selittäisi ruuansulatukseen liittyviä ongelmia. Lääkärit kohauttelevat olkapäitään ja ohjasivat nyt seuraavaksi allergiatesteihin.

    Psykosomaattisia oireet tuskin ovat ja olen nuori, liikuntaa harrastava nainen. Liikunta on nyt viimeisen vuoden ollut kausittaista, sillä pienikin tärkkelykselle altistuminen aiheuttaa alaselän ja jalkojen nivelten kipeytymisen siinä määrin, että kävelykin sattuu. Tämä tärkkeys on tullut useampaan kertaan "sokkotestinä" todettua eli en ole tiennyt ruuassa olevan tärkkelystä kunnes kipujen ilmaannuttua olen asian tarkistanut. En ole ollut tähän asti kovin tarkka, koska keliakiaa ei ole, mutta nyt oireeni ovat olleet sitä luokkaa, että en enää pysty näin elämään.

    Onko kellään muulla kokemusta tällaisesta? Onko myöhemmin todettu allergioita tai keliakiaa?

  • Kokemuksia Berliinistä 06/08/2013 10:03 PM

    Kahvila on http://bioeis-berlin.de/ ja se on todella hyvä. Gluteenittomia tuotteita saa helposti lähes jokaisesta bio-kaupasta, mutta myös esim. dm-nimisestä ketjusta. Sitä vastoin lähes kaikki leipomotuotteita myyvät liikkeet tarjoavat vain tavallisia tuotteita, joten niissä saa tyytyä kahviin.

    Gluteeniton pizzeria http://www.simela.de/speisen.html on ihan ok, mutta "lautanen" on sellainen puutarjotin, joka on peitetty foliolla. Jos se hajoaa, en tiedä miten hyvin alunen on pesty tai käytetäänkö sitä myös tavallisiin pizzoihin. Itse en ole oireita saanut.

    Läheskään kaikki tarjoilijat eivät puhu englantia, joten kannattaa ehdottomasti ottaa saksankielinen käännös mukaan.

    Hyvää matkaa!

  • Muita, joilla ei ole keliakia-diagnoosia? 02/17/2013 2:29 PM

    Onko palstalla muita, joilla ei ole keliakia-diagnoosia, mutta gluteeniviljat eivät kuitenkaan sovi? Minulla tähystys näytti puhtaan suoliston, mutta gluteeniviljat aiheuttavat samantien sekä vatsaoireita että erittäin voimakkaita nivelkipuja. Nivelkivut ovat niin pahoja, että esim. urheileminen on lähes mahdotonta. Gluteenittoman dieetin myötä myös aina takareisissä ja takapuolessa olleet melko pahat ihottumat ovat hävinneet kokonaan.

    Onko kukaan saanut mitään selitystä tilanteeseensa? Oma lääkärini kuittasi "vian" ärtyneenä suolena, vaikka oireeni eivät vastaa mitenkään ko. vaivan oireistoa. Reumakin on käynyt mielessäni, mutta senkin tyypillisimmät oireet puuttuvat.

    Eihän kenenkään ole pakko syödä sopimattomia ruokia, mutta joskus tilanne on ahdistava kun ei ole mitään "viralllista" sairautta, jonka perusteella voisi hyvällä omalla tunnolla olla syömättä gluteenia. Tällä hetkellä minut leimataan yleensä "ruokahifistelijäksi" tai masentuneeksi. Toimintakyvyn menetys on kuitenkin niin pelottava asia, että gluteenia en voi syödä.

    Kohtalotovereita?

  • Keliakia, vai onko sittenkään? 01/24/2013 3:43 PM

    Minäkin odottelen parhaillaan koepalojen tuloksia. Asun ulkomailla, eikä täällä otettu ollenkaan verikokeita, gastroskopian kuvat olivat "puhtaita", mutta koepaloista sitten näkee.

    Jätin joka tapauksessa gluteenin pois tutkimuksen jälkeen ja oloni parantui viikossa. Ei enää vatsaoireita, ei nivelkipuja, ei väsymystä. Olo on aivan erilainen verrattuna aiempaan. Gluteeni ei elimistölleni selvästi sovi, oli kyseessä sitten mikä tahansa.

    Syödään siis sellaista ruokaa mistä ei tule sairaaksi, diagnoosista riippumatta.

  • Gluteenin syöminen ennen tähystystä 11/30/2012 9:40 PM

    Sain tähystykseen ajan 7 viikon päähän, joten gluteenin syöminen on vielä pitkään pakollista. Mutta osaako joku sanoa, kuinka paljon on "tarpeeksi"? Eli pitääkö viljoja syödä jokaisella ruualla vai riittääkö esim. mysli aamulla? Tarkoituksena on tietenkin saada mahdollisimman luotettava tulos, mutta toisaalta en haluaisi aiheuttaa yhtään enempää pahaa oloa itselleni kuin on pakko. Kiitokset avusta!

<< Start < Previous
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,02s