Mirka

Forum messages

<< Start < Previous
Next > End >>
  • Soijakastike 10/14/2017 6:34 PM

    Mites soijakastike?

    Soija (aito kiinalainen tai japanilainen) tehdään soijapavuista ja vehnästä pitkän käymisprosessin avulla. (Soy King on teollinen roska, joka ei ole oikeaa soijakastiketta ollenkaan.)

    Joitakin vuosia sitten luin Ruotsissa tutkitun, että aasialaisista soijakastikkeista ei gluteenia löydetty. Ilmeisesti käymisprosessi pilkkoo vehnän proteiinit niin atomeiksi.

    Kikkoman ja muutama muukin aasialaisvalmistaja on kuitenkin tuonut täysin vehnättömiä soijakastikkeita, mutta niiden maku ei miellytä. Olen käyttänyt aivan perus Kikkomania ilman oireita. S-ryhmän Rainbow -sarjassa on kuitenkin kiinalaiselta soijalta maistuva vehnätön luomusoija, joka siis maultaan aivan oikea. Sen käyttöä rajoittaa myynti naurettavissa pikkupulloissa, kun meille soija ostetaan litran pulloissa. Teemme itäaasialaista ruokaa lähes päivittäin, niin pikkupullot tulisivat järjettömän kalliiksi. Niitä menisi suunnilleen pullo päivässä.

    Onko kellään enemmän tietoa tai kokemuksia?

  • Fazerin ja Maraboun suklaat 10/14/2017 6:30 PM

    Mites soijakastike?

    Soija (aito kiinalainen tai japanilainen) tehdään soijapavuista ja vehnästä pitkän käymisprosessin avulla. (Soy King on teollinen roska, joka ei ole oikeaa soijakastiketta ollenkaan.)

    Joitakin vuosia sitten luin Ruotsissa tutkitun, että aasialaisista soijakastikkeista ei gluteenia löydetty. Ilmeisesti käymisprosessi pilkkoo vehnän proteiinit niin atomeiksi.

    Kikkoman ja muutama muukin aasialaisvalmistaja on kuitenkin tuonut täysin vehnättömiä soijakastikkeita, mutta niiden maku ei miellytä. Olen käyttänyt aivan perus Kikkomania ilman oireita. S-ryhmän Rainbow -sarjassa on kuitenkin kiinalaiselta soijalta maistuva vehnätön luomusoija, joka siis maultaan aivan oikea. Sen käyttöä rajoittaa myynti naurettavissa pikkupulloissa, kun meille soija ostetaan litran pulloissa. Teemme itäaasialaista ruokaa lähes päivittäin, niin pikkupullot tulisivat järjettömän kalliiksi. Niitä menisi suunnilleen pullo päivässä.

    Onko kellään parempaa tietoa?

  • Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? 10/14/2017 6:11 PM

    Ylävatsakipu seuraavana päivänä, sitä voi jatkua viikonkin. Myös voimakas masennus, kuin huppu päässä aiheuttaen epätoivoa ja itsetuhoisia ajatuksia. Ei normaalia minulle ollenkaan. Polttavan kutiavia rakkuloita kyynärpäihin sekä sormien väleihin.

<< Start < Previous
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Forum
    3 messages, 1 topic

    Comments
    2 comments

    Registration time
    05/27/2015 4:57 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,019s