Marjatta

Forum messages

1 2 3 4
  • Serbia 03/28/2012 1:44 PM

    Serbiasta en varmaan tiedä mutta viime kesänä Kroatiassa käydessäni oli hämmästynyt, kuinka luontevasti gluteeniton ruokavalio otettiin ravintoloissa. Minulla oli kroatiankielinen ohjeistus heille, jotka eivät englantia osanneet.
    En missään tavannut kummeksuntaa..
    Hyvää matkaa vaan sinullekin!

  • Karppauksen jälkeen gluteenittomuus 03/07/2012 3:25 PM

    Hehee, saivartelu sallittakoon )
    Senhän näkee kun tarpeeksi pitkään elää, sanotaan.

  • Karppauksen jälkeen gluteenittomuus 03/07/2012 1:31 PM

    Karppaus eli vähähiilihydraatiton ruokavalio on keskusteluttanut ihmisiä puolesta ja vastaan jo pitkään. Luin artikkelin, että maailmalla karppausinnostus on vähän jo hiipunut ja seuraava hitti onkin gluteeniton ruokavalio. Mikäs siinä, ehkä saamme mekin enemmän tunnettuutta ja ruokatarjonta paranee entisestään. Mietin miten muuten voisimme etukäteen jo varautua tähän, mahdollisesti tulevaan gluteenittomien tuotteiden kysyjien joukkoon? Toivon myös, että tuotteiden pöyristyttävän korkeat hinnat vähän laskevat..

  • Lisäaineet 03/01/2011 6:30 PM

    Jos tahdot pysyä terveenä niin korkeintaan kolmea E-lisäainetta saa ostamassasi tuotteessa olla. Näin luin jostain ohjeesta aikoinaan. Lisäaineethan ovat tutkittuja ja "sallittuja" mutta joka tapauksessa ylimääräisiä. Parasta on siis nähdä vaiva ja tehdä omat sämpylänsä itse. Niin minä teen..ja saan sillä pysymään iho- ja vatsaoireet kurissa.

  • Keliakia ja verovähennys 04/19/2010 3:19 PM

    Minäkin kyselin sitä aikoinaan (ehkä hainkin en muista tarkkaan) mutta sain tiedon, että sen saaminen riippuu tuloista. Pitäisi olla kai nollatuloinen. Ehkä tämä huikea 21euron ruokavaliokorvaus riittää meille ;-D

  • Hirssi 04/05/2010 1:02 AM

    Kalmia kirjoitti:
    Hirssin ystävä ilmoittautuu!
    Hirssipuuro menee aamuisin (en voi syödä kauraa), mutta mitä muuta ihanaa hirssistä voisi tehdä?

    Syöttekö te muut hirssiä?
    Muistuttaa niin ihanasti mannapuuroa

    Hirssiä, ihanaa! Puuro uunissa tehtynä on minullakin usein palanut jankiksi vaan syönyt olen tenkin (mikrossa lämmitettynä). Teen usein uunipuuroja ja pakastan niistä pieniä osia. Aamulla mikrossa lämmitettynä ja keitetyn omenamössön kanssa syötynä niin hyvää!
    En ole keksinyt muuta käyttöä hirssille, ehkä siitä voisi jotain rieskan tyyppistä tehdä? Kuten tattaririeska?

  • Aloittelija kyselee reagointiherkkyydestä yms. 04/05/2010 12:58 AM

    Mad kirjoitti:
    Ketjun aloittajalle: Itseasiassa Kellog's ei suosittele mitään murojaan keliaakikoille, koska ne eivät alita uutta EU-asetuksen määrittelemää gluteenittomille tuotteille asetettua raja-arvoa. Itsekin söin ennen Kellog'sin riisimuroja, mutta sittemmin on pitänyt siirtyä muihin merkkeihin.

    Suositus on, että keliaakikot käyttäisivät puhdasta kauraa. Kaikile ei välttämättä oireita Elovenoista yms. tule, mutta kyllä se nukka ohutsuolessa tekee hiljaista kuolemaansa. Miettiköön sitten jokainen itsekseen, mitä se voi aiheuttaa noin yleisterveyden kannalta...

    Samasta syystä kannattaa hommata oma leivänpaahdin ja katsoa, että leikkuulaudat ovat puhtaita (ei leivänmuruja normi leivistä tms.) Ja olla muutenkin tarkkana näissä ruokahommissa. Se on kuitenkin oma terveys kyseessä.

    Miksi ihmeessä syötte muroja ja roskaruokaa? Muroissa on yllättävän paljon suolaa ja lisäaineita. Pyrin syömään mahdollisimman puhtaita ruoka-aineita ilman lisäaineita. JOstain sain neuvon, että enintään kolme E:tä saisi olla ostamassasi tuotteessa (siis lisäaineita). Turhaa kerätä elimistöönsä kaikenlaista ylimääräistä. Iho pysyy näin parempana ja vointi on energinen.

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 04/05/2010 12:41 AM

    Tallulah kirjoitti:
    ^Eihän keliakia hoidettuna vatsakipuja aiheuta. Jos sulla on oireena ennen toteamista ollut vatsakivut niin miten ajattelit ettei se gluteeni sitten enää aiheuttaisi oireita jos olet vahingossa sellaista syönyt? Jos taas ruokavaliosi todella on ollut ehdoton niin keliakia ei noita kipuja aiheuta, kannattaa selvittää mistä ne johtuvat ja laktoosi-intoleranssi on täysin mahdollinen jos itsekin sitä epäilit.

    Jälleen kerran korjailen hajanaista viestiäni; minulla ON todellakin myös laktoosi-intoleranssi ja käytän laktoositonta maitoa ;-D.
    Ruokavaliota noudattamalla pidän itseäni sataprosenttisesti terveenä mutta oletan, että keliakiasta johtuen elimistö on herkempi reagoimaan esim. mausteisiin tms. Natriumglutamaatti on ainakin hirmuinen migreenin aiheuttaja..
    Aikaisempi ihmetykseni koski vain tätä "keliakiakipua". Niinkuin kirjoitin, minä olen aina olettanut kipujen tulevan juostain muusta.

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 04/05/2010 12:36 AM

    rronn kirjoitti:
    Mulla ongelmana että tuntuu etten pysty syömään edes laktoosittomia maitotuotteita ainakaan suuria määriä. heti tajuttomat ilmavaivat, vatsa vetää löysäksi ja kaikki tulee ulos.

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 04/03/2010 11:31 PM

    Tallulah kirjoitti:
    Marjatta kirjoitti:Nimittäin olen sairastanut keliakiaa vuositolkulla ja aina luullut, että vatsakivut johtuvat laktoosi-intoleranssista! En ole koskaan kuullutkaan, että keliakia (tai mahdollisesti saatu gluteeni) voi aiheuttaa vatsakipua! Noudatan ehdotonta ruokavaliota mutta toisinaan saan aivan mielettömän kipukohtauksen, joka sitten vain keppuroimalla ja kestämällä häipyy. Onhan se hyvä tietää, että jos mahdollisesti olisikin saanut gluteenia.

    Siis miten tuo on mahdollista edes? Siis että et ole tiennyt keliakian aiheuttavan vatsakipuja? Vatsaoireet kun sattuvat olemaan kaikkein yleisin keliakian oire. Mitä olet ajatellut keliakian aiheuttavan ja eikö lääkäri koskaan kysellyt vatsaoireista tutkimusten yhteydessä? Tuo siis vain kuulostaa todella hämmästyttävältä!
    Voi sun vatsavaivat johtua laktoosistakin, tai mistä tahansa muustakin, vaikka sappikivistä.

    Siis tarkoitin tietysti elämää keliakian TOTEAMISEN ja gluteenittoman ruokavalion noudattamisen jälkeen. Tottakai kivut ja vaivat olivat massiiviset silloin aikoinaan kun keliakia todettiin.Juuri MrsBucket sanoi sen kivun oikein sanoilla; "ettei pytyllä pyörtymättä kestä". Mutta onneksi vain harvoin eikä todellakaan tiedä mistä johtuu..

1 2 3 4

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Forum
    35 messages, 6 topics

    Comments
    1 comment

    Registration time
    09/16/2009 1:10 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s