Mampu

Forum messages

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
  • Keliaakikko vaihto-oppilaana tai kielikurssilla 08/10/2011 7:17 PM

    Olisi kiva kuulla keliaakikkojen vaihto-oppilas- ja kielikurssikokemuksia. Miten gluteenittoman ruokavalion noudattaminen on onnistunut isäntäperheessä, koulussa jne?Äkkiä ajatellen tuntuu, että keliaakikon isäntäperheen on oltava sellainen, jossa muutenkin noudatetaan gluteenitonta ruokavaliota, joten kuinkahan vaikeaa on tarvittaessa perheen vaihtaminen jne? Mihin maahan kannattaisi hakea, jotta olisi parhaat mahdollisuudet saada muutenkin kuin ruokavalioltaan sopiva perhe ja tarvittaessa, jos ei kemiat käykään yksiin, vielä toinenkin? Ovatko vaihto-oppilasorganisaatiot ymmärtäneet, että kyse on sairaudesta eikä nirsoilusta jne?

  • Pieni leivänpaahdin käsilaukkuun? 08/02/2011 2:27 PM

    Mistähän mahtaisi löytyä mahdollisimman pieni leivänpaahdin, jota voisi kuljettaa mukana minne meneekin - sellainen yhden palan vekotin? Paahtopussi on varmaan muuten hyvä, mutta joka paikassa ei ole paahdinta. Omalla paahtimella pääsisi vaivattomasti "tuoreuttamaan" vakuumipakatun evään missä vaan, missä on sähköä - hotellihuoneessa, kauppakeskuksen vessassa, laivalla jne. Myös auton tupakansytyttimeen sopiva leivänpaahdin olisi hyvä vakiovarusteena autossa. Sellaisia olen joskus Biltemassa tai jossain veneliikkeessä nähnytkin

  • Ikäviä tilanteita 08/02/2011 8:34 AM

    pete78 kirjoitti:
    Tarvis saada suomeen sama laki kuin esim. brasseilla... Siellähän lukee pullovedessäkin "gluteeniton"..

    Mitenhän tällainen saataisiin aikaan? Olisi niin helppoa niin itselle kuin esim tuliaisten tuojillekin, kun kaikissa itsestäänselvissäkin tuotteissa olisi merkintä, sillä asia ei ole kaikille niin itsestäänselvä kuitenkaan. Aika usein tulee varmaan myös ostettua turhaan kallis erikoistuote, vaikka samassa tuoteryhmässä olisi myös sopivia normaalihintaisia tuotteita. Esim tuliaiseksi tuodaan turhaan kallis ja usein vielä pahanmakuinen kaikille "poikkeaville" sopiva dieettisuklaa, kun ihan tavallinenkin kävisi.

  • Vielä kerran kylässä syömisestä 08/02/2011 8:05 AM

    Kuinka tarkka sitten pitää oikeasti olla? Salaattitarpeet on voitu pilkkoa samoilla veitsillä ja leikkualustoilla kuin on juuri leikattu leipää. Gluteeniton pizza on voitu lohkoa samalla pizzaleikkurilla kuin normaalipizzat. Gluteeniton leivonnainen on ollut tarjolla (usein varmaan hienotunteisuussyistä) samalla pullalautasella kuin normaalitkin. Gluteeniton leipäkori on ravintolassa jauhopäällysteisten sämpylöiden alapuolella, joten jauhopölyä on voinut rapista gluteenittomien päälle. Kahvilan pullalautaset ovat pullatiskin alapuolella, joten murusia/jauhoa on voinut putoilla lautasille. Ja kotona ruokapöydällä voi olla leivänmurusia, joten pitääkö aina käyttää leipälautasta? Jne. Ihmiset helposti leimaavat vouhottajaksi - myös oma perhe.

  • Kesä ja jäätelökioskit 08/02/2011 7:51 AM

    Gluteeniton pehmistötterö 50 senttiä! Mukava yllätys Tampereen Ikeassa, kun 50 snt pehmiskoneeseen sai "tottakai"-kommentilla gluteenittoman vohvelin ja se oli vielä kääräisty paperiin, jottei joudu kontaktiin muiden jäätelökoneessa käyneiden vohveleiden kanssa. Kyllä ne ruotsalaiset osaa

  • WTF - oireet palasivat?? 08/02/2011 7:39 AM

    Löysin tämän vanhan ketjun haun kautta ja olisi kiinnostavaa kuulla, kuinka aloittajan asia eteni. Myös muden kommentit kiinnostavat.

    Meillä myös tyttären ensimmäiset gluteenittomat viikot näyttivät ratkaisseen ainaiset mahakivut, mutta sitten tuli kerran selviä oireita Vuohelan kaura-porkkanasämpylöistä ja pian sen jälkeen oksettava olo jokaisen ruokailukerran jälkeen oli sitten syönyt mitä tahansa tai vaikka vaan juonut lasin vettä. Kova tarve oksentaa, muttei mitään tule. Kokonaisvaltainen huono olo jatkuu tuntikausia ja kun helpottaa, alkaakin jo olla aika syödä taas jotain... Googlasin yleisesti "oksettava olo ruokailun jälkeen" ja löysin suolan, hiilihydraattien tai nesteen puutteita, mutta jotenkin ihmetyttää, kun mikään muu ei ole ruokavaliossa muuttunut.

  • McDonalds ja Espanja 08/02/2011 7:20 AM

    Espanjan mäkkäreissä oikein mainostavat joka kassakoneen vieressä gluteenitonta vaihtoehtoa ja vuorovastaavat ovat ilmeisesti juuri saaneet koulutuksen asiaan, kun heti gluteniton-sanan kuullessaan rientävät paikalle varmistamaan, että kaikki menee oikein.

    Hyvän hyötysuhteen ja myös kaivattua vaihtelua saa esim euron perushampurilaisesta tilaamalla gluteenittoman hampurilaisen pelkällä pihvillä (siis ilman mausteita) ja ottamalla sitten pihvin pois välistä ja sujauttamalla lämpimän sämpylän väliin oma justo-tai kinkkuviipale tai vaan vähän voita tms. Vielä kun ostaa euron salaattiannoksen ja lisää siitä salaattia voileivän väliin, saa muutakin helppoa syötävää kuin pelkkiä hampurilaisia. Sämpylän välistä otetun pihvin voi sitten syödä ruoka-annoksena euron ranskalaisten ja euron salaatin kanssa. Eli ateria jauhelihapihvi ja ranskalaiset, salaattia ja lämmin sämpylä maksaa kolme euroa. Harva kun jaksa kovin pitkään syödä hampurilaisia aamupalaksi. välipalaksi. lounaaksi ja iltapalaksi

  • Gluteenittomat tuotteet Lidliin 08/02/2011 7:04 AM

    Jäätelömaa Italiassa Lidl myy oikein gluteenittomalla vohvelilla olevia jäätelötuutteja muistaakseni neljän pakkauksessa ja kohtuuhintaan. Kuuluu varmaan vaan maakohtaiseen valikoimaan, mutta "pienellä painostuksella" voisi tuonkin tervetulleen tuotteen ehkä saada valikoimiin

    Lidlin levittäytyessä muutenkin niin voimakkaasti halpoine hintoineen olisi se varmaan paras kohde gluteenittomien tuotteiden valtakunnalliselle kampanjalle. Lidlin valikoiman rajallisuus myös tekisi ostamisen helpoksi, sillä yksi gluteeniton vaihtoehto kussakin tuoteryhmässä riittäisi hyvin perusruokailuun.Jospa joku vaikka perustaisi facebookiin yhteisön "Gluteenittomat perustuotteet Lidliin"...

    Italian Lidlin gluteeniton pastakin on muuten hyvää ja kohtuuhintaista.

  • Kouluruokailusta 06/20/2011 8:49 AM

    Laitan kysymykseni tähän ketjun, vaikken olekaan lukenut läpi ja tarkistanut, onko asiasta jo ollut puhetta. Uuden keliaakikon äitinä kun on niin paljon surffailtavaa...

    Onko kukaan kysynyt kouluruokalasta mahdollisuutta saada mahdollisesti yli jäävä gluteeniton kouluruoka lapselle mukaan iltapäiväevääksi? Tuntuu pahalta ajatella, että juuri minun lastani varten erikseen valmistettu kallis erikoisruoka menee roskiin, jos ei lapsi jaksa koko annosta ruokiksella syödä.

    Estääkö jokin säännös tällaisen jouston ja onko toivottavasti ystävällisellä ruokalan tädillä mahdollisuus virkaansa menettämättä sulkea silmänsä siltä, jos lapsi pakkaa ylijäävän ruuan mukanaan tuomaansa rasiaan? Esteenä on varmaan jonkinlaiset elintarvikehygieniasäännöt, mutta jos ruokailu on klo 11 ja ruoka pääsee jääkaappiin tai lapsen masuun esim klo 14.30, ei ruokamyrkytyksen vaara lienee kovinkaan suuri

    Olisi minusta tervetullut vastaantulo kallista ruokavaliota noudattavalle perheelle periaatteella "tämä on sinun ruokasi, syöt sen sitten missä ja milloin haluat".

    Onko muuten tällä sivustolla toiminto, jonka valitsemalla saa ilmoituksen uusista viesteistä/vastauksista sähköpostiinsa?

  • Kesä ja jäätelökioskit 06/20/2011 8:35 AM

    Sama kysymys askarruttaa minuakin tuoreen keliaakikon äitinä. Toivottavasti joku vastaa tuohon kontaminaatiokysymykseen! Ehkä joku on ollut itsekin jäätelökioskissa myymässä ja tietää käytännöt

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    21 tips

    Images
    1 an image

    Forum
    122 messages, 41 topics

    Comments
    11 comments

    Registration time
    06/19/2011 10:32 AM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s