Omassa hyllyssään vai ao tuoteryhmän yhteydessä? – 10/17/2011 10:09 AM
Taas kerran ruokakaupassa mietin, miksi gluteenittomat tuotteet pitää ripotella tavallisten tuotteiden sekaan tuoteryhmittäin. Sieltä saa sitten syynätä löytyisikö mitään sopivia tuotemerkkejä ja samalla joutuu katselemaan, miten runsas tarjonta rajoitteettomilla syöjillä on. Toinen, mutta vähemmän harmittava sijoittelutapa on laittaa kaikki erikoistuotteet - luomu, sokeriton, vähähiilihydraattinen, maidoton jne - sikin sokin yhteen hyllyyn. Minusta keliaakikon kannalta mukavin tapa on sijoittaa gluteenittomat tuotteet omaan hyllyynsä niin, että voi kiireiselläkin kauppareisulla pikaisesti vilkaista, onko sinne tullut joitakin itselle sopivia uutuuksia ja ohittaa silmät ummessa tavishyllyt.
Mitä mieltä muut ovat? Ostatteko te tuotteenne mieluummin tavallisten tuotteiden seasta vai omasta täsmähyllystä? Olisin laittanut aiheesta äänestyksen, mutta en jaksanut alkaa tarkastella onko tällä palstalla "tee äänestys" -toimintoa
Ilmoitukset uusista viesteistä – 09/18/2011 3:32 PM
Kyllä, "seuraa tätä keskustelua"-painike olisi tervetullut kenen tahansa valittavaksi.
Suositelkaa hyvää ja luotettavaa ravintolaa !! – 09/14/2011 12:08 PM
glenni kirjoitti:
Turvallinen kiinalainen ravintola? – 08/29/2011 11:27 PM
Ja juuri käytiin Sawgrass Millsissä viime talvena, mutta tuskinpa tulee mentyä vähään aikaan Tuskin myöskään missään noista USA:n ulkopuolisistakaan http://www.pfchangs.com/locations/International.aspx, mutta toivottavasti ketju levittäytyy
Turvallinen kiinalainen ravintola? – 08/29/2011 9:24 PM
Monissa keskusteluissa on käynyt ilmi, että kiinalaisessa keittiössä käytetään hyvin vähän mm vehnää. Kun viljoja kuitenkin käytetään ja leivitettyjä ruokia friteerataan, arveluttaa kovasti kiinalaiseen ravintolaan meno. Monista kiinalaisravintoloista niin Suomessa kuin ulkomaillakin on tullut kysyttyä, löytyykö mitään, mikä olisi varmasti gluteenitonta ja sellaista, joka ei ole ollut kontaktissa viljoihin. Vastaukseksi on lähes poikkeuksetta saanut ystävällisen hymyn ja "what is gluten"? Ei oikein vakuuta , valitettavasti.
Mahtaako Suomessa tai maailmalla olla mitään isoja kiinalaisravintolaketjuja, joilla voisi olettaa olevan standardoidut valmistusmenetelmät ja tiedot gluteenittomuuden vaatimuksista? Tai tietääkö kukaan yksittäistä kiinalaisravintolaa, jossa homma toimii? Pakastealtaan Thai Cubeistakin vaan ne kauhean tuliset ovat gluteenittomia
Riisi – 08/28/2011 3:51 PM
"Minusta gluteenittomat jauhoseokset ovat epäluonnollisia ja niistä tehdyt leivät ja pullat myös."
Tuntuu vähän kurjilta tuollaiset kommentit, silloin kun viljattomuus ei ole oma valinta vaan terveydellinen pakko. Sitä kun yrittää vakuuttaa itselleen, että ihan hyviä nämä ovat ja kyllä näihin tottuu.
Meillä käytetään Uncle Bensin kätevästi pussissa keitettäviä riisejä, enkä ole edes tullut ajatelleeksi etteikö ne sopisi. Toivottavasti joku vastaa alkuperäiselle kysyjälle, jotta osaamme välttää niitä, jos eivät olekaan hyväksi. Kaikkihan eivät saa ollenkaan oireita vaikka söisivät ranskanleipää, mutta vahinkoa silti tapahtuu.
Mahavaivat katosivat ulkomailla! – 08/26/2011 9:23 AM
Kuulostaa tutulta, mutta kylläkin kummalliselta. Itselläni ei ole todettu keliakiaa vaan laktoosi-intoleranssi, mutta mikään ei selitä "cappuccinokone"-vatsaani Suomessa. Kun sitten menen minne tahansa ulkomaille, oireet katoavat kokonaan, vaikken käytä mitään hylaa tms. Kun palaan, noin vuorokaudessa cappuccinokone alkaa taas toimia. Epäilin pitkään ruisleipää, mutta oireet alkavat ruista näkemättäkin. En käsitä.
Tyttärellä on tuore keliakiadiagnoosi ja hänellä myös vatsavaivat ovat normaaliruokavalion aikaan aina olleet ulkomailla vähäisemmät. Kun tutkimuksissa juostiin seitsemän vuoden ajan aina talvella ja elokuussa, myös elokuun vasta-ainearvot olivat ulkomailla olon jäljiltä alemmat, mikä sekoitti diagnoosin tekoa, kun poliklinikkakäynnin tarkoituksena oli vahvistaa talvella alustavasti tehty diagnoosi ennen koulun ja kouluruokailun alkua. Näin siis mentiin seitsemän vuotta, mutta tänä vuonna jätettiin vasta-aineet ottamatta ja aloitettiin ruokavaliohoito.
Mikä on "SE JOKIN" suomalaisessa ruuassa? Ja nimenomaan jokapäiväisessä, sillä ainakin omat oireeni palaavat niin nopeasti. Tietysti koti/arkistressillä voi selittää jotain, mutta kyllä matkoillakin joskus stressiä ilmenee, muttei vatsavaivoja.
Hyvä mieli Iittalan Shellin Helmi Simpukasta! – 08/15/2011 5:41 PM
Kokki ei ollut itse keliaakikko, mutta perheenjäsenellä oli ruoka-aineallergioita Joskus niistä on jotain iloakin
Kielikäännöksiin lisäys kontaminaatioriskeistä – 08/14/2011 5:27 PM
Myös minä kaipaisin mainintaa mm pizzaleikkureista tms, sillä on tosi harmillista, kun on tilannut ja odottanut gluteenitonta pizzaa ja juuri kun se on saatu laatikkoon, se tärvellään jauhoisella pizzapyörällä tms. Tuntee itsensä tosi kyyläksi jos koko ajan silmä kovana vahtaa ruuan valmistusta. Kaikkia välineitä ym on tietysti vaikea lyhyesti luetella
Hyvä mieli Iittalan Shellin Helmi Simpukasta! – 08/14/2011 5:15 PM
Poikkesimme 12.8.11 illalla Iittalan Sehllillä katsomassa, löytyisikö iltasella jotakin kohtuullista ja kohtuuhintaista syötävää.
Ensimmäinen positiivinen havainto oli laaja ja monipuolinen ruokalista johon oli selkeästi merkitty gluteenittomat annokset. Seuraava iloinen yllätys oli, kun kysyin annoksiin kuuluvien ranskisten keitinrasvasta, että kassa pyysi paikalle itse kokin, joka ystäällisesti selitti, kuinka gluteenittomat annokset valmistetaan eri pisteessä ja että voimme luottavaisesti valita mitä vaan; hän kyllä tarkistaa, että lopputulos on turvallinen.
Positiivisesta suhtautumisesta ilahtuneena valkkailimme annoksia oikein nautiskellen ja kokki kävi tarvittaessa tarkistamassa mm röstiperunoiden ja bearnaisekastikkeen gluteenittomuuden.
Valitsimme annokseksi päiän leikkeen hinnalla (9,70 e) olevan Oskarin leikkeen, jonka kokki teki keliaakikolle räätälöitynä leivittämättömänä suoraan silmiemme alla.
Annokset olivat herkullisia, kauniisti aseteltuja ja runsaita, eikä gluteeniton annos äkkiä katsoen näyttänyt mitenkään muista poikkeavalta vaan oli ihan yhtä herkullinen näköinen (ja makuinen) kuin muutkin.
Käynnistä jäi todella hyvä mieli niin ruuan kuin yksilöllisen ja erityisen ystävällisen ja luottamusta herättävän palvelunkin vuoksi. Useinhan osa ruokailunautinnosta menee pilalle siinä, kun joutuu tarkastelemaan annoksen jokaista elementtiä epäluuloisesti ja vielä ruokailun jälkeenkin jännittämään, oliko ruoka varmasti turvallista vai vaihtuuko suunniteltu iltaohjelma vatsakipujen kanssa vääntelehtimiseen
Tämän kokemuksen perusteella Iittalan Shell on varmasti ohjelmassamme, kun liikumme Helsinki-Tampere -välillä. Lämmin kiitos vuorossa olleelle kokille!
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
21 tips
Images
1 an image
Forum
122 messages, 41 topics
Comments
11 comments
Registration time
06/19/2011 10:32 AM