Oireeton keliakia - kannattaako? – 03/17/2014 5:24 PM
Olen nyt ollut pari päivää ihan yleisruokavaliolla. Aion jatkaa tällä tavalla, ainakin jonkin verran aikaa. Luin jostain, että gluteeni pysyy kehossa about 3-4 kk. Siinä samalla sanottiin, että keliaakikot syö joskus kuitenkin gluteenipitoisia tuotteita, vaikka vahingossa. Sehän tarkoittaa, että gluteeni pysyy kropassa koko ajan? Mitä järkeä tässä sitten on? Tai onko kyse gluteenin määrästä?
Tässä keskustelussakin jonkun mummolle oli tullut suolisyöpä. Eikö se mummo ollut syönyt gluteenia ainakin 65 vuotta(no minkäikäisiä ne mummot yleensä onkin?)? 65 vuotta normaalia elämää ja sitten leikkaus - tää vaihtoehto ei kuulostakaan niin pahalta. Lääketiede kehitty koko ajan. Ja mul olisi syytä käydä tarkastuksissa. Samalla, näitä gluteenittomia tuotteita tulee koko ajan lisää - ei nyt ihan vuodessa, mutta ainakin vuosikymmenessä. Voisin ruveta gluteenittomale ruokavaliolle joskus 30-vuotiaana, jolloin niitä tuotteita on vieläkin enemmän.
Siitä Virosta ja Ranskasta osaan sanoa vaan, että viime jouluna, kun olin Virossa, kävin melkein kotikaupungini kaikissa kaupoissa etsimässä gluteenittomia piparkakkuja. En löytänyt yhtään mitään. Kun kysyin gluteenittomia keksejä, myyjät katsoivat mua ihmeissään eikä tiennyt, mikä se gluteeni on. Kun lopulta löysin gluteenitonta leipää, se maksoi noin kuusi kertaa enemmän kuin normaali leipä. Ei siinä ole järkeä.
Vaikuttaa silta, että annan nyt asian vaan olla. Osaako joku sanoa, miten pahat ne pitkäaikaisvaikutukset on, jos syön esim. 30 vuotta gluteenia? Eihän siihen varmaan kuolisi?
Ja keliakiaepäilyksen sain nuorisopsykiatrialla tehtyissä testeissä, diagnosin tähystyksen jälkeen.
Oireeton keliakia - kannattaako? – 03/15/2014 7:29 PM
Hei.
Kun en ole löytänyt mistään tälläistä teemaa, niin teen nyt tämmösenkin.
Olen 17 vuotias tyttö ja muulla diagnosoidiin viime syksyllä keliakia. Täysin oireeton. Olen koko elämäni elänyt normaalilla ruokavaliolla eikä siitä ole tullut yhtään mitään oireita. Mulla on myös hyvänlaatuisia rytmihäiriöitä sydämessäni ja artriitti, mutta nekään eivät vaikuta mun elämääni mitenkään. Artriittikin voi kuulemma johtua keliakiasta, mutta samalla artriittia esiintyy myös suvussani...
Olen syntynyt Virossa ja asunut Suomessa vajaa kaksi vuotta. Käyn aika paljon Virossa, mistä on melkein mahdotonta löytää gluteenittomia tuotteita. En myöskää ole kuullut, että kukaan olisi kuollut keliakiaan. Kaikkialla puhutaan siitä, miten tärkeä on seurata gluteenitonta ruokavaliota, mutta missään ei lue, mitä tapahtuu, jos sitä ei noudateta.
Tiedän varsin varmasti, että muutan lukion jälkeen Ranskaan. En oikein viittisi noudattaa sitä gluteenitonta ruokavaliota siellä kun a)vehnä kuuluu ranskalaiseen ruokakultturiin b)ei mulla varmaa ois varakaan mihinkään erikoisruokavalioon.
Eli: syön kuitenkin Virossa käydessäni(noin 1,5 kuukauden välein + kesä) gluteenia ja tulen kuitenkin syömään sitä tulevaisuudessa Ranskassa. Kysymys olisi: onko siinä mitään järkeä kun noudatan Suomessakaan gluteenitonta ruokavaliota? Kaikki testini ovat olleet kunnossa (ei anemiaa, ei vitamiinien puutetta, kilpirauhasen toiminta normaalia).
Mitä tapahtuisi jos söisin vaan vähemmän gluteenia? Olisiko siitä mitään hyötyä?
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
2 messages, 1 topic
Registration time
01/25/2014 4:15 PM