Valitusketju – 09/28/2009 10:28 PM
Minulle nuo yllärikahvittelut tuli tuskallisen tutuiksi viimesen kesätyöni kautta. Joka kerta kun mentiin tekemään juttua (työskentelin siis paikallislehdessä) niin eiköhän siellä ollut pöytä koreana, sain kerta toisensa jälkeen selitellä. Hauskin juttu oli kun eräs suomalainen kulttuuripersoona jota haastattelimme kysyi vitsikkäänä miehenä että mitä jos näen leivänmuruja? Ja rupesi kiiresti pyyhkimään suunpieliään. Ja kerran eräällä rouvalla sattui olemaan G-pakastepullaa koska naapurinrouvalla on myös keliakia
Yksi tilanne tulee kyllä mieleen milloin jurppii niin vietävästi koko tää homma ja teksi vaan mieli haistattaa p:eet koko diagnoosille. Se on nimittäin krapula. Varsinkin jos sattuu olemaan liikenteessä jossain missä g-hampparia tai g-pizzaa ei ole saatavilla (niinkuin täällä Virossa). Siinä sitten heikkona laahustat pitkin kaupan käytäviä ja mietit mitä suolasta ja rasvasta voisit laittaa suuhun...
Gastroskopia – 09/14/2009 8:08 PM
Skarabee kirjoitti:
Söin gluteenipitoista ruokaa vahingossa – 09/06/2009 12:38 PM
Tietääkseni en ole näiden kolmen kuukauden aikana erehtynyt syömään gluteenia suurempia määriä mutta koska diagnoosista on vasta niin vähän aikaa ei suoleni ole vielä kokonaan parantunut ja pieniä oireita on välillä, harvoin kylläkin. Silloin on yksi pussi maitohappobakteeria kyllä auttanut. Minua on kyllä välillä epäilyttänyt olisinko saanut pieniä määriä gluteenia jostain kun välillä näitä lieviä oireita tosiaan on. Voisiko olla niin että jos pääasiassa syön gluteenitonta, suoleni on jo alkanut parantua eikä välttämättä heti oireile pienien määrien jälkeen mutta jos se toistuvasti saa näitä pieniä määriä se parannus ikäänkuin pysähtyy eikä olo koskaan tule täysin hyväksi? Mites te muut, oireiletteko samantien ihan pienenpienistäkin gluteenijäämistä?
Gluteenitonta Tallinnassa? – 08/13/2009 2:23 PM
Opiskelen tällä hetkellä Tallinnassa ja täytyy sanoa että odotettua huonompaa on keliakiatietämys täällä. Vironkielen opettajani ei ollut koskaan kuullutkaan keliakiasta kun yritin kysellä mikäköhän se viroksi olisi. Eikä auta että viroksi osaa kysyä mitä ruoka sisältää koska koulumme kahvilassa työskentelevät naiset ovat venäläisiä eivätkä ymmärrä viroa. On pitänyt arvata mitkä seisovan lounaspöydän ruuista ei sisällä vehnää eikä onneksi vielä ole tullut oireita. Suosittelen tänne tulevia ottamaan venäjänkielisen käännöksen mukaan.
Pienissä lähikaupoissa ei ole mitään gluteenitonta mutta Kaubamajasta löysin riisipastaa ja riisinuudeleita. Huomattavasti Suomea edullisempaan hintaan. Iso miinus on ettei Kukko oluita näemmä tuoda Viroon, eikä mitään muutakaan (minun tietääkseni) gluteenitonta olutta ole saatavilla.
Toivottavasti Tartossa menee sitten paremmin.
Gluteeniton opiskelijaelämä – 06/30/2009 7:59 PM
Olen jättänyt pastan ja leivät melkeenpä kokonaan pois ja siirtynyt riisiin, riisinuudeleihin ja perunaan. Perunasta saa vaikka mitä kaikkia erillaisia juttuja ja se on halpaa! Kauraakaan en ole viitsinyt ostaa hinnan takia, kai sitä ilmankin pärjää. Auringonkukan siemenet on suht halpoja ja maapähkinät ja rusinat, niitä sekoitan jugurttiin aamusin myslin sijasta. Opiskelen todella pienellä paikkakunnalla ja siellä opiskelijaruokalana toimii tavallinen pubityyppinen ravintola. Aloitin gluteenittoman elämän vasta toukokuussa ja silloinkin söin siellä pelkästään salaattia joten en tiedä miten he suhtautuvat erityisruokavalioon. Leipää ei ainakaan ole muuta kuin se yksi ja sama. Saas nähä sitten syksyllä mitä siellä tarjotaan.
Nopeat pikavälipalat on ollut kaikista vaikeimpia korvata, esim. karjalanpiirakat. Nyt olen tosin löytänyt riisikakut jotka toimii ja on aika edullisia. En oikein pysty sanomaan onko ruokavalion muutos loppujen lopuksi tuntunut lompakossa vai onko ne ne muut kesän riennot jotka sitä on keventäneet
Soijakastikejauhe – 06/27/2009 11:25 AM
Noudatan ainoastaan gluteenitonta kun luin jostain että "alottelijoiden" suositellaan aloittavan gluteenittomalla ja jos kontrollissa näyttää siltä että nukat edelleen kateissa siirrytään luonnollisesti gluteenittomaan. Sain diagnoosin vasta toukokuussa ja eka ravitsemusterapia käynti edessä maanantaina joten katsotaan mitä siellä sanotaan. Turhauttaa kyllä kun on koko ajan maha kipeä vaikka yrittää parhaansa mukaan olla dietin kanssa tarkka.
Soijakastikejauhe – 06/25/2009 6:49 PM
Ostin tässä päivänä eräänä Kikkomaan ison pullon soijaa kun olin ymmärtänyt että se on sallittujen listoilla, en edes lukenut etikettiä sen tarkemmin. Nyt pari päivää sitten avomieheni silmään oli osunut pullon ainesosaluettelo ja siinä lukee selvästi vehnä, onko se siis kuitenkin käytännössä gluteeniton? Ei tee mieli ottaa riskejä kun oireet on muutenkin sen kun vaan jatkunut gluteenittoman ruokavalion alottamisesta huolimatta...
Gluteenitonta Tallinnassa? – 05/25/2009 12:46 PM
Kävin viikonloppuna työporukan kanssa Tallinassa ja söimme Olde Hansassa "lauantaisyömingit". Gluteeniton tarjoilu pelasi loistavasti, tarjoilija kävi keittiössä varmistamassa mitkä alkuruoat ovat minulle turvallisia ja pääruoan tullessa kertoi minulle kaksikin kertaa että härkään en saa koskea Jälkiruoaksi toi minulle automaattisesti gluteenittoman version.
Kävimme myös Scotland Yardissa lounaalla ja sielläkin tarjoilijatar tiesi kertoa listasta mitkä keitot oli turvallisia ja mitkä ei.
Eli hyviä kokemuksia Tallinnasta so far. Vaikka gluteenitonta olutta pyydettäessä tarjoiltiin lähinnä vain outoja katseita...
Ikäviä tilanteita – 05/17/2009 1:34 PM
kaija kirjoitti:
Kauralastut ja gluteeniton jauhoseos – 05/10/2009 11:43 AM
Ajattelin leipoa kauralastuja ja ihmettelen voiko sen pienen määrän vehnäjauhoja vain suoraan korvata vastaavalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta? Muutenkin mietin tota jauhoseosta, voiko sitä yleisesti käyttää ihan samalla tavalla ja samoja määriä kun vehnäjauhoja?
Hyvää äitienpäivää kaikille gluteenittomille ja gluteenisille(?) äideille!
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
1 a tip
Links
1 a link
Forum
34 messages, 4 topics
Comments
7 comments
Registration time
04/29/2009 9:10 PM