Liisa

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3
  • Amarillo 01/13/2016 2:01 PM

    Meidän teinit ainakin tykkää, melkein yli kaiken. Ja muistaakseni niillä oli oma sämpylä, joka oli vehnääkin syövän mielestä oikein hyvä.

  • Vinkkejä Italiaan 08/11/2015 3:41 PM

    Hei
    Italia on ihanan helppo maa gluteenittomaan ruokailuun. Todella monessa paikassa saa gluteenitonta vaikkei ravintolaa olisikaan millään listalla, kun vaan rohkeasti uskaltaa kysyä. Ja kauppojen valikoima on myös monipuolinen (ihanimman croissantit
    Italian keliakialiitolla on sivut, joilta voi etsiä maakunnan/paikkakunnan mukaan ravintoloita yms.
    http://www.celiachia.it/DIETA/ricercaStrutture.php
    Osa on pelkästään italiaksi, jotain löytyy englanniksikin.

  • Gluteenitonta Porvoossa 06/11/2015 8:38 AM

    Cafe Klockan ; tarjolla aivan ihanasti herkullista gluteenitonta suolaista ja makeaa. Kävimme talvella.
    http://www.facebook.com/pages/Cafe-Klockan/610260039080115

  • Gluteeniton piparkakkutalo? 12/08/2014 1:42 PM

    Tästä saa, ainakin jos ei yritä suurta kirkkoa tai latoa rakentaa. Varovasti pitää siirtää pelliltä pöydälle; anna jäähtyä hetki ennen kuin siirrät. Ei tietty ole vehnätaikinan-kovuista, mutta toimii.

    Nekkumaiset piparkakut (ohje muokattu Huomenta Suomen Kaarina Roinisen ohjeesta, mm. jauhot vaihdettu

    200g voita
    2dl fariinisokeria
    1dl siirappia
    1tl kaneli
    1/2tl inkivääriä
    1/2tl neilikkaa
    1/2tl maustepippuria
    1tl soodaa
    n. 5,5,dl Semper fin mixiä

    Kiehauta siirappi ja mausteet, jäähdytä.
    Vatkaa sokeri ja voi.
    Lisää siirappi vatkaten.
    Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
    Anna taikinan olla jääkaapissa yli yön.
    Leivo osat (laita runsaasti jauhoja pöydälle) ja paista n. 200 asteessa. Talon osat saa paistaa vähän tummemmiksi kuin piparit yleensä.

  • Keliaakikkona reilaamaan... 10/22/2013 10:34 AM

    Kiitos, kiva kuulla onnistuneista ruokakokemuksista.
    Olisiko sulla Amsterdamiin hyviä täsmäohjeita? Lähinnä ravintoloita. 9-luokkalainen on keväällä lähdössä leirikouluun.

  • Gluteenitonta hiihtokeskuksissa? 10/31/2012 8:46 AM

    Pyhän huipulla valtavan ihana Tsokka, josta saa glutena herkulliset vohvelit, maukkaat keitot(useimpina päivinä glute) + hyvää gluteleipää, poronkäristystä.
    Pohjois-rinteen alla PyhäWurst, jonka makkarat, ranskikset yms. ovat gluteenittomia.
    Kokeiltu helmikuussa-12.

  • Eväät Lentokoneeseen 09/18/2012 8:28 AM

    Meillä on pojilla lääkärintodistukset englanniksi allergiasta ja siinä lukee, että pitää saada kuljettaa omat eväät koneeseen. Vastaavan todistuksen saa varmasti myös keliakialla. Sillä menee turvatarkastuksesta läpi myös isot nestepakkaukset ja muut ruoat, jotka muuten ovat kiellettyjen listalla. Pakastan kotona/hotellissa(yleensä ainakin ravintolassa on pakastin) 0,5l pulloissa vettä ja käytän niitä kylmäkalleina pienehkössä pehmeässä kylmälaukussa. Säilyy kylmänä Kanarialle asti. Meillä on ruokaa aina runsaasti mukana, saattaahan se lento kestää paljon oletettua kauemminkin.

  • Mitä evääksi lentokoneeseen 5-vuotiaalle 08/05/2012 9:48 PM

    Meillä on lapsilla lääkärintodistus, että pitää saada kuljettaa mukana omat eväät. Sen turvin olen pakastanut kotona 0,5l:n limupulloihin(1 tai2kpl) vettä (kylmäkalleiksi siis - olivat 6h Teneriffan lennon jälkeen vielä pikkuisen jäässä, ainakin kylmiä). Pieneen pehmeään kylmälaukkuun o len pakannut nakit, eineslihapullat, voileivät, pasteijat, jugurtit, vauvansoseet jne... Repussa lisäksi kuivaruokaa - keksejä, sipsejä yms. Ja kaikkea reilusti, sillä koskaan ei voi olla varma, milloin on oikeasti perillä ja ruokapöydässä. Turvatarkastus sujuu helposti tuon englanninkielisen lääkärintodistuksen avulla

  • KOTIPIZZAN GLUTEENITTOMAT PIZZAT !!!! 03/16/2012 6:13 PM

    Me olemme olleet hyvin tyytyväisiä Kotipizzaan. Olemme käyneet useammassakin(mieleen tulee Espoossa Haukilahti ja Sello, Mikkelin keskusta, Humppila) joka kerta pitsat ovat olleet varmasti täysin gluteenittomia. Meidän vilja-allergikko olisi ollut sairaalassa, jos pitsa olisi leikattu normileikkurilla (ei ole leikattu kertaakaan) tai jos pitsat olisi tehty vehnäjauhoisella pöydällä eli jos olisi ollut hitunenkin vehnää joukossa. Pitsat ovat aina olleet alumiinivuoissa.

  • Fazerin moka 11/10/2011 11:58 AM

    ISO KIITOS nokkelasta huomiosta!
    Meillä vehnälle erittäin allerginen poika; tuon yhden rakeen syötyään olisi päässyt taas tutustumaan sairaalaan adrenaliinilla lääkittynä.
    Vehnätärkkelystä sietää silti ja Ässä-karkit käy; ovat jopa suosikkeja...
    Eli ei vehnätärkkelys todellakaan estä kaikkia, edes hengenvaarallisia oireita saavia, vehnäallergikkoja syömästä tuotetta.

<< Start < Previous
1 2 3

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    9 tips

    Forum
    26 messages, 1 topic

    Comments
    3 comments

    Registration time
    09/14/2009 12:29 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s