Lianna

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6
  • Grandiosalle gluteeniton Classic-pizza 03/02/2015 4:07 PM

    Vahinko, että markkinoille tuleva Grandiosa-pitsa sisältää kinkkua - ei siis sovi kasvissyöjille sekä paprikaa, joka on yleisesti aine, jota monet eivät siedä. Yksinkertainen Margaritha-pitsa olisi parempi. Siihen voisi sitten itse lisäillä mitä haluaa vielä päälle.

  • Gluteeniton Saksa? 03/18/2014 4:50 PM

    Hei! Olin juuri viikon etelä-Saksassa työmatkalla, syötiin joka ilta eri ravintolassa, ei koskaan vaikeuksia. Syö yksityisssä (ei ketjuravintoloissa), ymmärtävät kyllä, kun pyydät glutenfrei! Hyvää matkaa!

  • Kontaminaatio - kuinka tarkkaan pitää varoa? 03/06/2014 12:16 PM

    Yleensä leivänmuruja on jokapuolella keittiössä, kokeilepa laittaa vaikka tomaatti pöydän päälle, jossa on muruja. Varmasti niitä muutama tarttuu tomaattiin! Omista kaapeista en tiedä, mutta murujen kanssa kannattaa olla varovainen!

  • Keliakian kontrolliverikokeissa outo tulos 03/03/2014 7:46 PM

    Hei! Onkohan ruokavalioosi joutunut kuitenkin gluteenia? Epäilen näin. Ohjeita oikeasti luontaisesti gluteenittomaan dieettiin ei Suomessa ole lainkaan. Keliakia-liittoa asia ei kiinnosta, sieltä saa jopa väärää tietoa! Esim. viime kesänä kävin väittelyn Keliakia-liiton dieettiassistentin kanssa, joka väitti, että Suomessa valmistetut etikat ovat gluteenittomia. Tosin etikan suomalainen valmistaja väitti ihan toista, että siis kaikki etikat paitsi valko- ja punaviini sisältävät gluteenia. Oletko huomioinut etikan? Itse paranin vasta, kun jätin kaikki etikkaa sisältävät tuotteet pois! Sillit, punajuuret jne. Muista lisäksi, että teollisesti valmistettuja tuotteita ei saisi käyttää lainkaan, kaikissa on jossain muodossa piilogluteenia (glukoosi, aromit, hiivauute, jne. voivat sisältää gluteenia - asian huomaa, jos käy ostoksilla Saksassa, siellä tuotteessa saattaa lukea aromit - sis. gluteenia). Muista myös suomalaiset alkoholijuomat kuten siiderit, llonkerot ja liköörit. Vastaavia saksalaisia ja italialaisia voi juoda! Tsemppiä sinulle ja paranemisia!

  • Putte's Bar & Pizza 02/16/2014 6:49 PM

    Käytetäänkö pohjassa vehnätärkelystä?

  • Uusi rekisteröitynyt tässä kyselee... 02/09/2014 9:08 PM

    Loppujen lopuksi on ihan sama, löytyykö se keliakia sieltä suolesta vai ei! Pääasia, että dieetti auttaa ja voit hyvin! Ymmärrän hyvin, että et voi enää palata syömään gluteenia testiä varten, jonka perusteella keliakiaa ei löydetä 100 % varmasti. Nimittäin siinähän otetaan muutama koepala suolesta, mutta ei kaikista kohdista, eli on sattumaa, löytyykö keliakia vai ei.
    Muistuttaisin vielä, että suomalainen gluteeniton dieetti saa lain mukaan sisältää gluteenia. Sana on siis harhaanjohtava. Osa keliakia-potilaista ei parane lainkaan, suolinukka ei tule kuntoon dieetistä huolimatta. Osa kärsii "liitännäissairauksista" kuten sokeritaudista, reumasta, jne. muista erilaisista oireista. Itse kuuluin samaan ryhmään ja alkava sokeritauti oli jo todettu ja vasta-aineet koholla tiukasta dieetistä huolimatta. Lääkäreiltä ja Keliakia-liitolta ei tässä vaiheessa apua löytynyt. Vasta kun otin itse selvää tästä suomalaisesta dieetistä, ja aloin syödä oikeasti gluteenivapaata ruokaa, paranin! Sokeritauti on tipotiessään jne. Eli, jos olo ei kohenne, jätä pois: vehnätärkkelys, glukoosi, etikka (paitsi punaviini-, valkoviini-, tai balsamicoetikka, muut poltetaan Skandinavian maissa ohraan), lisäksi vehnään ja ohraan poltettu alkoholi. Dieeti on aika monimutkainen, mutta minun kohdalla ainakin ainoa mahdollisuus pysyä terveenä.
    Nämä tutkimukset, että "ei pienet määrät haittaa" on tehty Suomessa, maksajana kansainvälinen Vehnätärkkelysliitto, joten on selvää, että Suomessa pidetään maksajien filosofiasta kiinni. "Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt". Suomalainen keliakiatutkimut ja mukana Keliakia-liitto syövät Verhnätärkkelysliiton leipää. Keliakia-liiton jakama tieto on todella hassua, viimeksi juttelin kesällä dieettiassistentin kanssa, hän jankutti, että etikka on gluteenitonta. Kun taas soitin ko. etikan valmistajalle, valmistaja sanoi, että tuote sisältää gluteenia. Aikoinaan jätin etikan pois ja paranin, siis etikan valmistaja oli oikeassa. Jos olisin luottanut Keliakia-liiton tarinoihin, olisin edelleen sairas!!! Tsemppiä sulle dieetin kanssa!

  • Veriarvot normaalit, silti keliakia? 01/31/2014 9:34 PM

    Tällaisista tapauksista kuulee usein... Jos gluteeniton dieetti helpottaa oloa, niin siitä vaan dieetille! Kysymyshän on sinun omasta hyvinvoinnista, oli keliakia tai ei, dieetti on sallittu kaikille, joille tulee siitä parempi olo!

  • Ilta-Sanomissa 12/12/2013 10:18 PM

    Joo, kun minä sain aikoinaan diagnoosin, niin lääkärit sanoivat, että yksi harvoista sairauksista, joilla ei ole mitään tekemistä psyykkeen kanssa!

  • Villus häiriintynyttä tähystyksessä 11/19/2013 11:59 AM

    Keliakia on tunnetusti todella vaikea todeta kliinisesti! Paras luottaa itseensä ja tarkkailla omaa oloa, mikä ruoka tekee hyvää ja mikä ei! "häiriintynyt villus" ei kuulosta ihan normaalilta!

  • abc-seisovapöytä 11/14/2013 1:52 PM

    luultavasti niissä kaikissa ruuissa, joita gluteenittomiksi nimitetään on vähän gluteenia, varsinkin jos kyse on pikaruokalasta, esim. etikkaa (poltetaan ohraa, gluteenin rippeet jää jäljelle, ketsupissa, majoneesissa,valmiskastikkeissa jne.), glukoosia (kinkuissa yms. jäätelössä, makkaroissa jne.)! Minä ainakin tulen näistä kipeiksi!

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Forum
    55 messages

    Comments
    8 comments

    Registration time
    12/10/2012 5:43 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s