Kyyppari_vain

Forum messages

<< Start < Previous
Next > End >>
  • Ravintolaruokien gluteenittomuus 12/27/2009 12:52 AM

    Hei kaikille!

    Haluaisin tiedustella mikä on ero gluteenittomalla ja luontaisesti gluteenittomalla tuotteella?

    Työskentelen tarjoilijana, ja luontainen gluteenittomuus on tullut kohdallani esille vasta kuluneen vuoden aikana. Työpaikallani kukaan ei tunnu tietävän eroa. Lähinnä asia nousee esille asiakkaan pyytäessä luontaisesti gluteenitonta leipää, jolloin vastaukseksi ei yleensä riitä, että pakkauksen kyljestä löytyy merkintä gluteeniton. Varsinaisen ruokalistamme annoksista ei ainakaan minulta ole vielä tiedusteltu luontaista gluteenittomuutta, mutta toki haluaisin olla sitäkin tilannetta silmälläpitäen varustautunut.

    Gluteenia käsittääkseni on ohrassa, rukiissa ja vehnässä; luontaisesti gluteenittomia viljatuotteita tietääkseni ovat riisi, hirssi, tattari ja maissi, mutta en tällä hetkellä ymmärrä, miten gluteenittomasta saadaan luontaisesti gluteeniton. Eli kärjistäen ajatuskulkuni on: miten gluteenittomasta saadaan vieläkin gluteenittomampi?

    Löytyisikö vaikka vastaesimerkkejä tuotteista, jotka ovat gluteenittomia, mutta eivät luontaisesti gluteenittomia? Tai mitä ainesosia voi esiintyä gluteenittomassa, mutta ei luontaisesti gluteenittomassa tuotteessa?

    Viitaten "Keliaakikko vm. -07" vastaukseen, kehoitan kaikkia ehdottomasti antamaan palautetta heti sekä paikan päällä tarjoilijalle, että myös ravintolapäällikölle esimerkiksi sähköpostin välityksellä. Anonyymit vastauksetkin toki käyvät, mutta niitä on työlästä yhdistää palvelutilanteeseen -- minkä tarkoituksena puolestaan ei ole tunnistaa itse asiakasta henkilötietoineen, vaan palauttaa tarjoilijan ja keittiön mieleen mitä asiakas tilasi ja miten palvelutapahtuma eteni. Ainakin vierailunne päivämäärä, kellonaika ja nautitut ruokalajit auttavat, jos ette halua jättää yhteystietojanne. Pyytäisin myös kärsivällisyyttä palautteen antamisessa, sillä valitettavasti tilanne ainakin omalla kohdallani on, että en tiedä kaikista allergioista ja yliherkkyyksistä, ja niiden eri asteista, jolloin asiakkaan kertoma voi olla minulle ensisijaista tietoa.

    Olisin hyvin kiitollinen rautalangasta väännetyistä seikkaperäisistä vastauksista, älkää tehkö oletuksia aiemmista tiedoistani.

    -Kyyppari vain

<< Start < Previous
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s