Viskiä, kiitos! – 12/16/2009 11:44 PM
Tuli mieleen tällainen yleisluontoinen huomio, joka minun kohdallani pätee sekä viskiin että sinänsä moneen muuhunkin asiaan; keliakiadiagnoosin jälkeen (itsellä noin vuosi sitten) on maku kehittynyt pelkistetympään suuntaan - eli kaikenlaiset "kuorrutukset" ovat jäämässä pois, vaikka se ei aina olisikaan pakon sanelemaa.
Juomien kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että haluan nautintoaineeni (esim. viski) yhä puhtaampana - huomaan, että olen viime aikoina jättänyt viskilasista pois jopa sen vesitilkkasen, jonka ennen siihen lisäsin. Miten te viskinne nykyisin nautitte?
Viskiä, kiitos! – 12/13/2009 3:43 PM
Alkoholivero tule prosenttien mukaan - eli saman verran veroa menee kossupullosta kuin samankokoisesta pullosta yhtä vahvaa viskiä, veroton hinta on vain viskissä yleensä kovempi (ja tietysti oktaaniluku on usein korkeampi).
Kyllähän nuo single maltit maksavat maltaita maailmallakin, myös verottomasti ostettuna - ja toisaalta jossain muualla viina voi olla tarjoustuotekin, mutta ei meillä.
Mutta ainakin minun viskinjuontitahdillani voin kyllä ihan hyvin maksaa aineesta verollisenkin hinnan - tulee vain fiinimpi olo kun juo kalliimpaa tavaraa...
Lisää gluteenittomia oluita – 12/09/2009 4:28 PM
Taisi tulla joulu etuajassa... Ainakin Mallaskosken oluet olivat "entisessä elämässä" ihan kotimaisten parhaimmistoa, eikä nokialainenkaan huonoa ollut (tosin siellä on tuotevalikoima tainnut vähän vaihtua sitten viime maistaman).
Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa – 12/03/2009 3:55 PM
Pääkaupungissa käydessä on vakiopaikkana Radisson Blu Royal, sieltä saa pyydettäessä vastasulatetun leipävalikoiman (sämpylää, muffinssia, jotakin kolmattakin), ja noutopöydän merkinnät ovat mielestäni OK. Ja koska siellä - toisin kuin useimmissa muissa hotelleissa - on hyvä valikoima lämmintä ruokaa (muutakin kuin pikkunakkeja ja jauhomunakokkelia) ei välttämättä edes kaipaa sitä leipää.
Gluteeniton olut – 10/13/2009 7:24 AM
motusalem kirjoitti:
Gluteeniton olut – 10/13/2009 7:20 AM
Jezu kirjoitti:
Gluteeniton olut – 10/07/2009 2:56 PM
motusalem kirjoitti:
Gluteeniton mustamakkara? – 10/03/2009 12:46 PM
Sattuneesta syystä suoranainen vertailu on tekemättä mutta ainakin minusta gluteeniton mustamakkara on sekä olemukseltaan että maultaan aika lailla samanlaista kuin tavallinen. Ihan täydestä menee, ainakin satunnaisella nautiskelijalla...
Viskiä, kiitos! – 09/27/2009 2:14 PM
Kyllä minä ainakin tulkitsen esim. Keliakialiiton informaation niin, että viski on ihan yhtä gluteenitonta kuin muutkin viinat. En silti yleensä nauti sitä hirveitä määriä kerralla - minusta se on jo kolmen neljän paukun jälkeen hyvän aineen tuhlausta, koska siinä vaiheessa maistuu mikä tahansa
Jemmasta löytyy tällä hetkellä Ardbeg 10y, Lagavulin 16y, Bowmore Mariner 15y, Bruichladdich 17y - eli kyllä ne Islayn merkit ovat pääsuosikkejani - sekä Auchentoshan 10y ja Edradour Cask Strength. Ja tietysti irlantilaista jos vaikka tekee mieli tehdä totia tai kaataa kahviin - tällä hetkellä Tullamore Dewiä.
Mitä kaipaatte entisestä elämästä? – 09/04/2009 11:34 AM
Kyllähän tuo tuore ruisleipä olisi hyvää - ja huoleton elämä - mutta olen kyllä samaa mieltä mankelin kanssa siitä, että etikettien lukeminen on valaisevaa; nyt tulee jo rutiinilla valittua kahdesta tuotteesta se, jossa on pienempi määrä E-koodeja...
Mutta kaikkein eniten kaipaan oluen maistelua. Kukko on oikein hyvää, ja ilmeisesti niitä sallittuja on enemmänkin, mutta silti harmittaa joka kerta kun marketin tai Alkon hyllyyn on ilmestynyt vaikkapa joku uusi tumma tsekkiläinen.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
3 tips
Forum
26 messages, 1 topic
Comments
19 comments
Registration time
04/06/2009 1:10 PM