Syötkö rahasi? – 05/19/2010 10:09 AM
Martoilla on tosi näpsäkkä taloussuunnitelmalomake, joka muokattavana excel-pohjaisena on tosi kätevä, jos haluaa seurata omaa taloutta
Marttojen taloussuunnitelmalomakkeet
Leipäkone- vai yleiskone – 05/13/2010 9:42 PM
Mulla on TEFAL:in leipäkone, jossa on se glutti-leivän ohjelma ja yleiskoneeni on KRUPS.
Itse en jaksa leipätaikinoita käsin vääntää, kun gluttitaikina on niin järkyttävän tarttuvaa. Helppo kaataa ainekset kulhoon ja antaa koneen tehdä työt
Teen koneella leipä- ja pullataikinat ja jos teen ison brita-kakun niin sitten yleiskone saa vatkata, mutta muuten teen kakku yms. piirakkataikinat sähkövatkaimella.
Kesä ja jäätelökioskit – 05/13/2010 9:38 PM
Joensuun torilla ainakin viime kesänä olisi saanut glutti-vohvelin
Leipäkone- vai yleiskone – 05/11/2010 10:41 AM
Leipäkone on ihan hauska vekotin, mutta itsellä kyllä enemmän painottuu tuon yleiskoneen käyttöön eli aina kun leivon gluteenitonta leipää niin annan yleiskoneen huolehtia tuosta vatkaamisesta
Kesäloma kotimaassa – 04/28/2010 7:36 PM
Muun muassa Turussa, Liedossa, Naantalissa ja Helsingissä toimii kahvila Aschan.
Kävin yhdessä toimipisteessä, josta ostin superhyvän mokkamarenki-leivoksen ja myyjä kysyi minulta leivosta ottaessaan: "tuleeko gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle". Vastasin hämilläni kyllä ja myyjä otti puhtaat ottimet, joilla nosti leivokset rasiaan!!!
Samalla näin, että mikrossa sulatettiin Moilasen sämpylää, joten ilmeisesti Aschanilta saa myös gluteenittomia sämpylöitä.
Vappumunkit gluteenittomasti? – 04/28/2010 6:20 PM
Kuvalliset ohjeet Maku-lehdestä:
Maku-lehden vappumunkkien perusresepti
ja tässä kerrotaan samasta reseptistä gluteeniton versio
Keliaakikoille kehitetään gluteenitonta ruisleipää – 04/27/2010 8:59 AM
Helsingin yliopisto kehittää teknologiaa, jolla gluteenittomiin viljatuotteisiin saadaan suomalaiskeliaakikkojen kaipaamaa rukiista aromia. Teknologia muuntaa gluteenia sisältävät viljaraaka-aineet gluteenittomaan muotoon pilkkomalla gluteenia voimakkaalla, viljan omalla entsyymillä.
Tutkijoiden mukaan jopa 99,5 prosenttia raaka-aineen gluteenista saadaan pilkottua haitattomaan muotoon. Menetelmälle uskotaan olevan kysyntää kansainvälisestikin, sillä sen avulla voidaan laajentaa muutakin gluteenittomien tuotteiden valikoimaa sekä parantaa ja monipuolistaa gluteenittomien leipien makua ja ravitsemuksellista laatua.
Tuhtia makua rukiista ja hapatuksesta
Menetelmän idea on yhdistää kaksi hyvin perinteistä viljan käsittelyä: mallastus ja hapantaikinafermentaatio. Mallastus nostaa jyvän entsyymiaktiivisuutta ja kiihdyttää gluteenia pilkkovien entsyymien toimintaa. Happamat olosuhteet puolestaan luovat ihanteelliset olosuhteet maltaan entsyymeille.
Gluteenin hajoamisen lisäksi proteiinien pilkkoutumisessa muodostuu paljon peptidejä ja aminohappoja. Ne muuntuvat aromi- ja väriyhdisteiksi leivonnan ja paiston aikana ja tuovat hapanleivälle ominaista makua ja väriä etenkin leivän kuoreen.
Menetelmällä on siis mahdollista valmistaa ruisleipä-aromilla rikastettuja gluteenittomia tuotteita, joissa osa raaka-aineesta on peräisin täysjyvärukiista. Teknologialla onnistuttiin myös parantamaan kauraleivän leivonta- ja laatuominaisuuksia ja tuomaan kauraleipiin rukiista aromia.
Helsingin yliopiston viljateknologian tutkimusryhmä järjestää kesäkuussa 2010 kansainvälisen kokouksen, jossa gluteenittomista viljatuotteista keskustelee noin 150 vierasta. (Ruokatieto)
Ruokatiedon uutinen
Nettikauppaa ulkomailta – 03/29/2010 4:02 PM
http://www.querfood.de/index.php
Olen itse saksalaisesta nettikaupasta tilannut. Hyvin meni ja kaikki toimi. Erityisesti ulkomaisia myslivalikoimia saa ihastella
Postimaksut ovat monta kertaa niin karmeat, että pitkään joutuu miettimään, tilaako vaiko ei... Kimppatilauksella saa postikuluja hinattua alespäin ja ainakin joskus querfoodissa oli, että yli 100 euron tilaus tulee ilman postikuluja.
Samoin olen ruotsalaisesta allergimatista tilannut jauhoja. Siellä oli postikulut kyllä tosi törkeät.
Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? – 03/28/2010 8:15 PM
rronille ihan sen verran tuosta lääkeaineen imeytymisestä, että noin yksinkertaista se lääkeaineilla ei ole Lääkeaineen pitää ensinnäkin ensin hajota ja liueta, jotta se pystyy imeytymään ohutsuolesta porttilaskimon kautta maksaan (siellä lääkeaineelle tapahtuu 1. aineenvaihdunta) ja vasta sitten maksan jälkeen lääkeaine (tai mitä siitä on jäljellä) pääsee verenkierron kautta vaikuttamaan.
Puhutaan biologisesta hyötyosuudesta, joka tarkoittaa sitä osaa lääkkeestä, joka pääsee verenkiertoon vaikuttamaan. Tämä hyötyosuus voi olla mitä vain 0-100% välillä. Tähän vaikuttaa esim. lääkeaineen ominaisuudet (vesi-rasvaliukoisuus), annos, ruoka ja potilaan henk.koht. ominaisuudet.
Tablettilääkkeet ovat aivan tarkoituksella tablettimuodossa ja ne on tarkoitettu nieltäväksi kokonaisena. ELLEI pureskelu-vaihtoehtoa ole varmistettu apteekista, lääkäristä tai pharmaca fennicasta.
Gluteenittomat pääsiäismunat? – 03/28/2010 3:44 PM
Tämä 'saattaa sisältää' on vähän sellainen kaksipiippuinen asia. Kukaanhan ei ole niitä tuotteita tutkinut, etteikö ne sisältäisi gluteenia. Välttämättä ei sisällä mutta voi sisältääkin.
Oma ravitsemusterapeuttini otti esimerkiksi jäätelön. Kun valmistetaan gluteenia sisältävää jäätelöä linjastolla niin käytön jälkeen se pestään. Mutta gluteenia jää kuitenkin linjastoon, koska ei sitä kukaan hammasharjalla joka nurkkaa pese. Sitten aletaan linjaa pitkin valmistamaan seuraavaa jäätelöä. Siihen ensimmäiseen jäätelöerään tulee väkisinkin gluteenia, toiseen ei enää välttämättä, kolmanteen vähemmän jne. Mutta kun kaupasta menet ostamaan jäätelöä niin et voi tietää onko siinä juuri sinun ostamassasi pakkauksessa mikrohitusia gluteenia, ei ollenkaan gluteenia vai jonkin verran gluteenia...
Liiton kantaa en asiaan varmasti tiedä. Ilmeisesti jonkun tuotteen kohdalla on ollut puhetta, että joskus harvoin voi sellaista 'saattaa sisältää' tuotetta syödä. Fazerin 200g levyt esimerkiksi viimeisen oman tietoni mukaan täysin sallittu varoitustekstistä huolimatta.
Jokainen aikuinen ihminen tekee oman päätöksensä tuoteluetteloa lukiessaan
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
23 tips
Products
28 products
Images
15 images
Links
12 links
Forum
271 messages, 26 topics
Comments
60 comments
Registration time
10/12/2008 6:55 PM