KattiMatikka

Forum messages

17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
  • Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio 05/10/2009 4:24 PM

    Itse asiassa hedelmät ja vihannekset eivät ole kuiturikkaampia kuin leipä.
    Seuraavassa on muutaman kasviksen ja parin hedelmän kuitumäärät (g)/100g.
    porkkana 2.5
    kurkku 0.7
    tomaatti 1.4
    omena 1.5
    päärynä 3.4

    kun taas puolestaan ruisleivässä on keskimäärin 11g/100g ja jälkiuunileivässä huimat 18g/100g. Semperin näkkileivässä on 7.5g/100g.

    Suositus kuitumääräksi on 25g/vrk eli porkkanaa pitäisi tosiaan syödä kilo päivässä, että pääsisi samaan tulokseen.

    Kuidunsaantia painotetaan ravitsemustieteellisesti sen takia, että tutkimusten mukaan, mitä enemmän ravinto sisältää ravintokuitua, sitä suurempi on ulosteen määrä ja pienempi riski sairastua moniin ruoansulatuskanavan sairauksiin.

    Keliaakikon on vaikea saada kuitumäärää täyteen, koska gluteeniton leipä sisältää keskimäärin vähän ravintokuitua. Esimerkiksi Vuohelan tattarisämpylä sisältää ravintokuitua 4.7g/100g ja yksi sämpylä painaa 70 grammaa.

    Jos ravitsemuksellisesti miettii niin on todella hyvä, että syö kasviksia paljon. 600 grammaakin on todella hyvä määrä. Kasviksista saa paljon kivennäis ja hivenaineita. Kasvisten lisäksi leivän syönti on perusteltua sen sisältämän kuidun takia ja B-ryhmän vitamiinien takia. Leivän päälle tulevasta kasvimargariinista tulee myös välttämättömiä rasvahappoja.

    Ravitsemussuositukset ovat tosiaan suosituksia eikä niiden perusteella voida ohjata yksittäisen ihmisen ruokailua. Joku voi saada kalsiuminsa juustosta ja toinen maidosta.

    Ja onneksi nykyään diabeetikot voivat itse määritellä omia syömisiään, kunhan ruokavaliosta löytyy hiilihydraatteja sen verran kuin tarvitsee. Pakkosyömisen aika on tosiaan ohi.

    Itse suhtaudun ravitsemukseen suurella intohimolla Ja itselleni on tärkeintä löytää tieteelliset perusteet eri asioille.

  • Elämä on 05/07/2009 2:33 PM

    Sellainen tumma näkkileipä läpinäkyvässä muovirasiassa joltakin pienvalmistajalta maksoi melkein 10 euroa. Siis huhhuh... Ja kyllä nuo Vuohelan tuoteetkin aika suolaisia on kun yhden sämpylän hinnaksi tulee euro...

  • Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio 05/07/2009 2:28 PM

    Vähähiilihydraattinen diettihän on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa. Tietyt tutkimustulokset kertovat, että dietillä laihtuu. Mutta ihan kylmä tosiasia on myös se, että jos syö vähemmän kuin kuluttaa, niin laihtuu. Pitkäaikaisseuranassa vähähiilihydraattinen dietti ei kuitenkaan osoittautunut tehokkaammaksi laihduttajaksi. Mutta jokainen taplaa tyylillään

    Keliaakikkojen ja ihmisten yleensä suurimmat haasteet ruokavaliossa ovat: pehmeitä rasvoja kovien tilalle, suolan käyttöä vähennettävä ja kasvisten käyttöä lisättävä. Ja meillä keli-ihmisillä vielä se kuidun saanti...

  • Apetitin kasvispihvit 05/07/2009 2:14 PM

    Onpa hankalaa tuollainen sekaannuts. Kiitos selvityksestä! Itse jättäisin pakkauksen tiskiin, jos siinä on tuoteluettelossa mainittu pelkkä vehnä. Enhän minä voi tietää, että se on vehnäproteiinihydrolysaatti :/

  • Englannin lakritsin sininen nonparelli karkki 05/07/2009 2:12 PM

    Tuollainen karkki itsessään tuskin (huom. tuskin?) sisältää gluteenia, mutta jos se on englanninlakupussissa niin eipä kannata suuhunsa laittaa kun se on kontaminoitunut...

    Mutta!

    Noista karkkikaupoista. Siis niistä kauhalla 0,89/100g kaupoista saa varmaan ostettua yksittäisiä avaamattomia laatikoita sitä omaa suosikkia.

  • Uusi keskustelualue? 05/05/2009 10:35 AM

    Mun mielestä olisi tavattoman hyvä idea jos glu.fi:ssä olisi oma ketju otsikolla "vastasairastuneelle käytännön ohjeita" Siihen tulisi sitten nämä kaikki meidän kullanarvoiset vinkit omasta margariinista, leivänpaahtimesta yms. Vastasairastunut löytäisi heti sinne eikä välttämättä tarvitsisi sitten vastata saman tyyppisiin kysymyksiin aina ja aina ja aina

  • Dublin? 05/05/2009 10:31 AM

    Onkohan joku eksynyt Dubliniin ja testaillut paikkakunnan ruokatarjontaa. Olen sen verran asioita selvittänyt, että keliaakikoita on suhteellisesti enemmän kuin muualla Euroopassa ja gluteenittomuus/keliakia on maassa tuttua. Mutta mites käytännössä? Ravintolalistan sai paikallisesta liitosta.

  • Subwayn lupaus? 05/05/2009 10:29 AM

    Juuri noita leivämuruja mietin itsekin. Ruotsissa otin itselleni salaatin ja totesin samalla, että enpä voikaan tuota syödä, kun siinä samalla pöydällä sitä tehdään.

    Mutta toisaalta löysin yhdestä blogista tällaisen kuvauksen:
    "Kävin tässä taannoin Kajaanin Subwayssa perheen kanssa. Seurasin vähän aikaa patonkibaarin toimintaa ja totesin, ettei varsinaisen tiskin tuotteet sovi keliaakikolle. Patongit leikataan tiskin reunalla ja ne täytetään käsin. Leivänmurusia on joka paikassa... Mutta eipä kannata vielä hätäillä! Kun tilaa gluteenittoman tuotteen, täytteet otetaan "iskemättömästä" puhtaasta laatikosta. Joku täyte oli sellainen, etteivät työtenkijät voineet taata, että se olisi täysin gluteenitonta marinadikastikkeen vuoksi. Mutta vaihtoehtoja löytyy!"

    Mutta pitää kyllä olla se oma patonki kainalossa ja tulee jo mieleen, että itse täyttämällä saa helpommin ja turvallisemmin homman hoidettua

  • Vehnädekstriini 05/04/2009 9:05 PM

    Ulkomaiset monesti lätkäisevät sen sisältää gluteenia läpyskän, kun ei välttämättä kaikilla firmoilla ole ihan tarkkaa tietoa, että venhätärkkelys on gluteeniton. Toki voi olla, että sisältää gluteenia tarkoitti noissa suolapähkinöissä sitä, että ne pähkinät pyörivät samalla linjalla vehnän kanssa ja saavat siitä gluteenia.

  • Subwayn lupaus? 05/04/2009 9:02 PM

    Onko joku testannut, että vie oman sämpylän subwayhin ja pyytää täyttämään. Lupaavat kotisivuillaan, että näin voi tehdä...

17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    23 tips

    Products
    28 products

    Images
    15 images

    Links
    12 links

    Forum
    271 messages, 26 topics

    Comments
    60 comments

    Registration time
    10/12/2008 6:55 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s