KattiMatikka

Forum messages

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
  • Vitamiinilisät 05/17/2009 8:48 PM

    Toi on ihan totta, että D-vitamiinilisää kannattaa jokaisen suomalaisen käyttää. Monet unohtavat sen lapsilta, kun vitamiinitippojen antaminen loppuu mutta D-vitamiini olisi tärkeää...

  • Mukavia tilanteita 05/17/2009 8:46 PM

    Jäätelökioskilla gluteeniton vohveli ja jopa niin, että gluteenittomaan vohveliin oli oma muovinen pidike, jossa luki "gluteeniton".

    Markkinoilla ohukaiskoju, jossa oli useita muurikkapannuja. Yhden pannun yläpuolella luki "maidoton ja gluteeniton".

  • Kosmetiikka: vehnäuute 05/15/2009 5:13 PM

    Ulkoisesti voi vaikka upottaa itsensä vehnätaikinaan ja uida siinä

    Eli gluteeni vaikuttaa vain ja ainoastaan jouduttuaan suusta ohutsuolen limakalvolle, jossa gluteeni aiheuttaa keliaakikolle tulehdusreaktion.

    Mutta tietysti on ihan selvä, että jos on vaaraa siitä, että kosmetiikkatuotetta voi joutua suuhun niin varminta on jättää sellainen tuote hyllyyn...

    Sitä en tietystikään tiedä, mistä osasta vehnää tuote on tehty. Esim, jos on tehty oraastaa niin siinähän ei ole gluteenia. Mutta nyt kyllä menee jo hiusten halkomiseksi

  • Riisit 05/14/2009 9:06 PM

    Juu risoton tekoon vain Mutta tosiaan se kaura-riisi sekoitus ei ole keliaakikolle sopiva. Ikävä kyllä ei ole kaura siinä puhdasta...

  • Itsetehty pasta 05/12/2009 9:02 PM

    Tein joskus durumista itse pastaa kun en ollut vielä keliaakikko, mutta onko joku kokeillut tehdä itse pastaa gluteenittomana? Miten kävi? Millä reseptillä?

  • Ravioli 05/12/2009 8:55 PM

    Oletko kokeillut itsetehtyjä?
    1 kananmuna ja 1 tl fiberhuskia/100g jauhoseosta + hieman öljyä ja vettä (jossa hieman suolaa) sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi. Ja pastakoneella saa parhaimman lopputuloksen.

    Ohje osoitteesta http://www.allergimat.com/topic.asp?topic_id=401&forum_id=19&Topic_Title=Ravioli&forum_title=

  • Uutuus jäätelötuutti 05/12/2009 8:22 AM

    "Vehnätärkkelyksestä on teollisesti poistettu gluteeni niin, että se täyttää voimassa olevan gluteenittoman tuotteen määritelmän vaatimukset" (Keliakialiiton www-sivut)

    "Makeisvalmistajat tiedottavat hyvin vaihtelevasti internetsivuillaan tuotteista ja ainesosista. Jotkut katsovat esimerkiksi tärkkelyssiirapin ja mallasuutteen keliaakikolle haitalliseksi. Tämä aivan turhaan karsii keliaakikolle soveltuvaa tuotevalikoimaa." "Tärkkelyssiirappi on makeisteollisuuden käyttämä muotoilu- ja täyteaine, jota valmistetaan perunasta, ohrasta tai vehnästä. Valmistusprosessissa mahdollinen gluteeni poistuu eli lopputuotteena se on gluteeniton. Keliaakikon ei tarvitse varoa tärkkelyssiirappia"(Keliakialiiton www-sivut)

    Eli tässä tapauksessa valiojäätelön puurot ja vellit ovat menneet sekaisin, uskoisin. Vähän vaikuttaa siltä, että eivät oikeasti tiedä, mikä on gluteenitonta ja mikä ei...

    Eli Keliakialiiton ohjeiden mukaan uskaltaa syödä! Paitsi jos noudattaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota.

    Itse ainakin uskaltaisin syödä Siis tietysti uskaltaisin, koska aina luen pakkausselosteen ja siinä ei mainita mitään gluteenipitoista. Valiojäätelön www-sivuillakin todetaan, että "Pakkauksessa oleva ainesosaluettelo on aina varmin tieto".

    Olisikohan sillä jotain vaikutusta, että Valiojäätelö ei ole enää Valion (=suomalainen) vaan on siirtynyt NESTLE:lle joka on kv. firma ja siellä kv. tietoutta keliakiasta (=ehkä hitusen heikompaa)?

  • Uutuus jäätelötuutti 05/11/2009 8:36 PM

    Siis haloo taas tuokin juttu. "Vehnätärkkelys saattaa sisältää proteiinijäämiä". Siis vehnätärkkelys käy gluteenitonta ruokavaliota noudattaville (määritelmän mukaan) mutta jos tuote itsessään on kulkenut sellaista vehnälinjaa pitkin niin se on eri juttu. Melkoisen rasittavaa tuollainen kuluttajaneuvonta...

  • Gluteeniton valmismurotaikina? 05/10/2009 4:30 PM

    Hei wau. Hyvä tietää! On se joskus kiva käyttää valmistuotteita!

  • Kauralastut ja gluteeniton jauhoseos 05/10/2009 4:28 PM

    Kyllä voi korvata mun kokemusten mukaan suoraan. Ja ainakin piirakkaohjeissa olen korvannut suoraan. Toiset jauhoseokset on parempia kuin toiset. Tietysti tämä on osaltaan makuasiakin

    Ihan samalla tavalla jauhoseos ei toki käyttäydy kuin vehnäjauhot. Eli pullan leipomiseen ainakin kannattaa katsoa ihan ohjetta vaikka osoitteesta http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    23 tips

    Products
    28 products

    Images
    15 images

    Links
    12 links

    Forum
    271 messages, 26 topics

    Comments
    60 comments

    Registration time
    10/12/2008 6:55 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s