KattiMatikka

Forum messages

13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
  • Gastroskopia 07/06/2009 7:33 PM

    Mitä sulle muuten aspja nyt sitten jatkossa neuvottiin tekemään. Luontaisesti gluteenitonta? Uusi tähystys? Ravitsemusterapeutti?

  • Kolmården 06/22/2009 2:02 PM

    Ikävä kyllä en itse ole siellä käynyt,joten en osaa ihan varmasti sanoa, mutta googlettaessa löytyi paljon ruotsalaisten keliaakikkojen kommentteja, joissa kertoivat pärjänneensä hyvin Kolmårdenissa. Ruokaa löytyi gluteenittomana alueen suuremmista ravintoloista. Hakusanoina käytin kolmården glutenfri.

  • Gluteeniton olut 06/21/2009 11:23 AM

    Toi Kimblen lista oli ERITTÄIN mielenkiintoinen. Siinä esimerkiksi Lapin Kulta sai puhtaat paperit gluteenin suhteen ja myöskin Carlsbergin useat oluset jäivät alle 41mg/l...

    Eli sinänsä jos Emilian kaveri juo oluita, jotka sisältävät erittäin vähän gluteenia (mutta eivät ole saaneet mitään merkintää asiasta) niin kyllähän siinä suoli terveenä pysyy.

    Mutta eräs saksalainen olut sisälsi gluteenia 1224mg/l eli siinä kyllä on sen verran tuhdisti gluteenia, että ei kyllä mikään keliaakikko voi ilman seurauksia pientäkään tuoppia tuollaista lientä juoda.

  • ABC 06/18/2009 11:25 AM

    Itseä on aina harmittanut ABC-ketjujen eri asemien erilainen linja gluteenittomuuteen. Kyselin, mikä on ketjun yleinen politiikka ja sain allaolevan vastauksen:

    Erikoisruokavalioista kannattaa aina mainita tilausta tehdessäsi.

    Salaattipöydän gluteenittomuutta emme voi varmistaa sillä asiakkaat voivat käyttää esim ottimia sekaisin ... mutta teemme keittiöstä gluteenittoman salaatin pyydettäessä.

    Antti Erikivi
    SOK ABC-ketjuohjaus
    Puh. +358 10 76 80803
    GSM. +358 50 388 3693
    s-posti: antti.erikivi@sok.fi

    www.abcasemat.fi
    www.noutopöyta.fi

    Eli ensi kerralla salaatin tilaukseen

  • Focaccia 06/17/2009 8:40 PM

    http://www.suretalent-books.com/recipes.aspx?ID=26&Gluten-Free-Recipe=Gluten-Free%20Focaccia%20Bread%20&%20Croutons

    Tuollaisen ohjeen bongasin netistä. Aika herkun näköinen Ihan vesi tulee kielelle! Reseptissähän käytetään monia eri jauholaatuja mutta kyllä vähemmälläkin lajivalikoimalla saa leipää aikaiseksi

  • Kannattaako mennä Kolumbiaan? 06/17/2009 8:30 PM

    Itse en ole Kolumbiassa käynyt, mutta jos pääosin olet perheessä ja näät itse, mitä keittiössä tehdään niin eiköhän ole kohtalaisen helppo pärjätä! Ihan vaan itseä kutkuttaisi mennä tuollaiseen maahan, mihin muuten ei matkaa varmaankaan tekisi ellei ole tuttavia Schärin vakuumileiväthän kulkevat matkalla mukavasti mukana.

  • Priorin tabletit 06/15/2009 6:55 PM

    Liiton sivuilta löysin seuraavan vastauksen tähän kysymykseen:

    "Onko lääkkeissä gluteenia?

    Lääkkeissä ei ole gluteenia. Joissakin luontaistuotteissa saattaa sen sijaan olla gluteenia ja niiden pakkausmerkinnät kannattaa tarkastaa huolella. Joissakin ravintolisissä ja luontaistuotteissa käytettävä vehnänalkioöljy on gluteenitonta."

    Välillä tuntuu, että tuotteiden valmistajat eivät tiedä keliakiasta juurikaan mitään vaan laittavat keliaakikko-kiellon kaikkeen missä lukee vehnä esim. vehnätärkkelys ja vehnäalkioöljy.

    MUTTA: Priorinin valmistajalta pitäisi varmistaa asia, että onko "tavallista" vehnäalkioöljyä joka siis liiton suosituksen mukaan käy vai jotain ihme vehnäjauholitku-öljyä joka ei kävisi.

    Tää on just tätä. Ihan kismittää yleisesti kun saa melkoisena salapoliisina olla selvittelemässä näitä asioita. ARGH! Valmistajat hävetköön

  • Soijakastikejauhe 06/15/2009 6:51 PM

    Tällaisen vastauksen löysin liiton sivuilta:

    "Voiko keliaakikko käyttää soijakastiketta?

    Soijakastike valmistetaan kaksivaiheisen fermentoinnin avulla. Tällöin kastikeainekseen syntyy paljon vehnän ja soijan proteiineja ja hiilihydraatteja moniksi pieniksi komponenteiksi hajottavia entsyymejä. Nämä entsyymit hajottavat myös gluteenia ja niinpä valmiissa soijakastikkeessa ei ole enää jäljellä gluteenia, vaan se on pilkkoutunut keliaakikoille vaarattomaksi.

    Markkinoilta löytyy myös täysin vehnättömiä soijakastikevaihtoehtoja, jotka voivat olla tarpeellisia hyvin herkille vehnäallergisille."

    MUTTA: tuosta soijakastikeJAUHEESTA ei voi olla varma, että onko se puristekuivattua soijajauhetta jolloin se on ok vai onko se jostain mausteseoksesta valmistettua ja sisältää ihan "oikeasti" vehnää. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan...

    Eli itse olen liiton ohjeiden mukaan käyttänyt surutta kaikkia soijakastikkeita mutta tuosta soijakastikejauheesta en menisi takuuseen nimimerkillä kroonisen epäluuloinen

  • Maizenan uudet leivonta-ainekset 06/14/2009 4:30 PM

    Ehkä

  • Maizenan uudet leivonta-ainekset 06/13/2009 7:30 PM

    Juuri tuota Reetan puhumaa asiaa tarkoitin.

    Maizena maissitärkkelys ja Maizena leivonta-ainekset ovat eri asia!!!

    Mutta. Maizena nimi kummassakin eli taas opetus siitä, että pitää tarkistaa tuoteselosteet eikä luottaa pelkkään tuotemerkkiin. Vähän sama kuin finaxilla. Eli Finaxilla on tavallisia JA gluteenittomia.

    Harmitti, kun hiukan toivoin, että sisältäisivät vain maissitärkkelystä vaikka jo heti pakkauksesta arvasin, että ei näin ole...

13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    23 tips

    Products
    28 products

    Images
    15 images

    Links
    12 links

    Forum
    271 messages, 26 topics

    Comments
    60 comments

    Registration time
    10/12/2008 6:55 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s