Gastroskopia – 07/06/2009 7:33 PM
Mitä sulle muuten aspja nyt sitten jatkossa neuvottiin tekemään. Luontaisesti gluteenitonta? Uusi tähystys? Ravitsemusterapeutti?
Kolmården – 06/22/2009 2:02 PM
Ikävä kyllä en itse ole siellä käynyt,joten en osaa ihan varmasti sanoa, mutta googlettaessa löytyi paljon ruotsalaisten keliaakikkojen kommentteja, joissa kertoivat pärjänneensä hyvin Kolmårdenissa. Ruokaa löytyi gluteenittomana alueen suuremmista ravintoloista. Hakusanoina käytin kolmården glutenfri.
Gluteeniton olut – 06/21/2009 11:23 AM
Toi Kimblen lista oli ERITTÄIN mielenkiintoinen. Siinä esimerkiksi Lapin Kulta sai puhtaat paperit gluteenin suhteen ja myöskin Carlsbergin useat oluset jäivät alle 41mg/l...
Eli sinänsä jos Emilian kaveri juo oluita, jotka sisältävät erittäin vähän gluteenia (mutta eivät ole saaneet mitään merkintää asiasta) niin kyllähän siinä suoli terveenä pysyy.
Mutta eräs saksalainen olut sisälsi gluteenia 1224mg/l eli siinä kyllä on sen verran tuhdisti gluteenia, että ei kyllä mikään keliaakikko voi ilman seurauksia pientäkään tuoppia tuollaista lientä juoda.
ABC – 06/18/2009 11:25 AM
Itseä on aina harmittanut ABC-ketjujen eri asemien erilainen linja gluteenittomuuteen. Kyselin, mikä on ketjun yleinen politiikka ja sain allaolevan vastauksen:
Focaccia – 06/17/2009 8:40 PM
http://www.suretalent-books.com/recipes.aspx?ID=26&Gluten-Free-Recipe=Gluten-Free%20Focaccia%20Bread%20&%20Croutons
Tuollaisen ohjeen bongasin netistä. Aika herkun näköinen Ihan vesi tulee kielelle! Reseptissähän käytetään monia eri jauholaatuja mutta kyllä vähemmälläkin lajivalikoimalla saa leipää aikaiseksi
Kannattaako mennä Kolumbiaan? – 06/17/2009 8:30 PM
Itse en ole Kolumbiassa käynyt, mutta jos pääosin olet perheessä ja näät itse, mitä keittiössä tehdään niin eiköhän ole kohtalaisen helppo pärjätä! Ihan vaan itseä kutkuttaisi mennä tuollaiseen maahan, mihin muuten ei matkaa varmaankaan tekisi ellei ole tuttavia Schärin vakuumileiväthän kulkevat matkalla mukavasti mukana.
Priorin tabletit – 06/15/2009 6:55 PM
Liiton sivuilta löysin seuraavan vastauksen tähän kysymykseen:
"Onko lääkkeissä gluteenia?
Lääkkeissä ei ole gluteenia. Joissakin luontaistuotteissa saattaa sen sijaan olla gluteenia ja niiden pakkausmerkinnät kannattaa tarkastaa huolella. Joissakin ravintolisissä ja luontaistuotteissa käytettävä vehnänalkioöljy on gluteenitonta."
Välillä tuntuu, että tuotteiden valmistajat eivät tiedä keliakiasta juurikaan mitään vaan laittavat keliaakikko-kiellon kaikkeen missä lukee vehnä esim. vehnätärkkelys ja vehnäalkioöljy.
MUTTA: Priorinin valmistajalta pitäisi varmistaa asia, että onko "tavallista" vehnäalkioöljyä joka siis liiton suosituksen mukaan käy vai jotain ihme vehnäjauholitku-öljyä joka ei kävisi.
Tää on just tätä. Ihan kismittää yleisesti kun saa melkoisena salapoliisina olla selvittelemässä näitä asioita. ARGH! Valmistajat hävetköön
Soijakastikejauhe – 06/15/2009 6:51 PM
Tällaisen vastauksen löysin liiton sivuilta:
"Voiko keliaakikko käyttää soijakastiketta?
Soijakastike valmistetaan kaksivaiheisen fermentoinnin avulla. Tällöin kastikeainekseen syntyy paljon vehnän ja soijan proteiineja ja hiilihydraatteja moniksi pieniksi komponenteiksi hajottavia entsyymejä. Nämä entsyymit hajottavat myös gluteenia ja niinpä valmiissa soijakastikkeessa ei ole enää jäljellä gluteenia, vaan se on pilkkoutunut keliaakikoille vaarattomaksi.
Markkinoilta löytyy myös täysin vehnättömiä soijakastikevaihtoehtoja, jotka voivat olla tarpeellisia hyvin herkille vehnäallergisille."
MUTTA: tuosta soijakastikeJAUHEESTA ei voi olla varma, että onko se puristekuivattua soijajauhetta jolloin se on ok vai onko se jostain mausteseoksesta valmistettua ja sisältää ihan "oikeasti" vehnää. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan...
Eli itse olen liiton ohjeiden mukaan käyttänyt surutta kaikkia soijakastikkeita mutta tuosta soijakastikejauheesta en menisi takuuseen nimimerkillä kroonisen epäluuloinen
Maizenan uudet leivonta-ainekset – 06/14/2009 4:30 PM
Ehkä
Maizenan uudet leivonta-ainekset – 06/13/2009 7:30 PM
Juuri tuota Reetan puhumaa asiaa tarkoitin.
Maizena maissitärkkelys ja Maizena leivonta-ainekset ovat eri asia!!!
Mutta. Maizena nimi kummassakin eli taas opetus siitä, että pitää tarkistaa tuoteselosteet eikä luottaa pelkkään tuotemerkkiin. Vähän sama kuin finaxilla. Eli Finaxilla on tavallisia JA gluteenittomia.
Harmitti, kun hiukan toivoin, että sisältäisivät vain maissitärkkelystä vaikka jo heti pakkauksesta arvasin, että ei näin ole...
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
23 tips
Products
28 products
Images
15 images
Links
12 links
Forum
271 messages, 26 topics
Comments
60 comments
Registration time
10/12/2008 6:55 PM