Gluteenitonta? "NO EI TODELLAKAAN" – 08/11/2011 10:31 AM
Olipas myyjällä todella ikävä asenne, tuosta kannattaisi varmaan lähettää palautetta suoraan heidän kotisivuillaan olevalla palaute-lomakkeellakin.
Cafe Ursulat on kaiken lisäksi mainittu keliakialiiton "KELIAAKIKON HERKKUKEITAAT 2011" - esitteessä, joten kyllä sieltä olisi pitänyt löytyä muutakin tarjottavaa kuin vain leipäjuustoa, enkä nyt lainkaan väheksy leipäjuustoa, päinvastoin.
Väitös keliakian hoidosta – 03/19/2011 6:33 PM
Tänään oli sanomalehti Pohjalaisessa juttu otsikolla "Uusia hoitomuotoja kehitteillä keliakiaan". Kyseinen juttu koski filosofian tohtoriksi valmistuneen Satumarja Stenmanin väitöstä, jonka nimi oli suomeksi "Gluteeni keliakiassa: in vitro haitallisuus ja sen ehkäiseminen idätettyjen viljojen entsyymeillä". Väitöskirjan aiheena Stenmanilla oli keliakian uuden lääkehoidon kehittäminen ja sen testaaminen erilaisilla solumalleilla.
Valitettavasti Pohjalaisen artikkelia ei löytynyt sähköisessä muodossa, mutta löysin kuitenkin väitöksen lehdistötiedotteen Tampereen yliopiston sivuilta. Mielenkiintoisia tulevaisuuden näkymiä toi minulle kohta "Esimerkiksi ruista voitaisiin näin turvallisesti lisätä gluteenittomiin leipomotuotteisiin.". Vieläkö voisi joskus ruisleipääkin syödä .
http://www.uta.fi/laitokset/kirjasto/julkaisukeskus/vaitos.php?item=57603
Lisäaineet – 03/01/2011 5:43 PM
Jonkin aikaa sitten tuli televisiosta ohjelmaa lisäaineista, en valitettavasti ole kyseistä ohjelmaa nähnyt.
Mutta se mistä asia tuli mieleen tällä kertaa oli se kun katsoin erään suosikkisämpyläni eli Sunnuntai Tumma Kaura-Tattarisämpylän aineosaluetteloa. Sieltä löytyi peräti 11 eri E-merkittyä lisäainetta.
(Vesi, kaurajauho (23%), perunatärkkelys, tattarijauho (5,4%), luumumarmeladi (sokeri, vesi, kuivattu luumu, hyytelöimisaineet (E401, E440), happamuudensäätöaineet (E330, E333), säilöntäaine (E202)), siirappi, rypsiöljy, kasvikuitu, nostatusaineet (E575, E500), sakeuttamisaineet (E464, E440, E415), hiiva, suola, rouhittu pellavansiemen, perunahiutale, emulgointiaine (E471), riisijauho)
Kyseessä on pakaste ja kuvittelin ettei pakasteissa lisäaineita juurikaan tarvitsisi käyttää, tosin säilöntäaineita oli vain yksi.
Katselin eviran sivuilta lisätietoa niistä, mutta eivät niiden nimet minulle juurikaan mitään sanoneet.
Kaipa nuo lisäaineet ovat tutkittuja ja turvallisia, mutta eikö todellakaan ole mahdollista valmistaa (gluteenittomia) sämpylöitä ilman valtavaa lisäaineiden käyttöä?
Gluteenitonta Rodoksella? – 02/13/2011 7:11 PM
Kiitokset Yrjö kattavasta vastauksesta! Sinä olikin paljon tietoa, pitää katsoa vielä noita liitonkin sivuja. Näilläkin varmaan pärjää jo pitkälle. Hotellimme on huhtikuussa remontin jälkeen uudelleen avattava Hotel October, joka sijaitsee samaisella 28 Octovriou kadulla kuin tuo luontaistuoteliikekin. Pitäneekin varata mukaan keliakiakortteja useammallakin eri kielellä.
Gluteenitonta Rodoksella? – 02/13/2011 5:31 PM
Olemme menossa toukokuussa Rodokselle, matkakohteena on Rodoksen kaupunki.
Nyt kiinnostaisi tietenkin millaista siellä keliaakikkona on. Onko ravintoloissa saatavana gluteenittomia vaihtoehtoja? Onko kreikkalainen ruoka luonnostaan gluteenitonta?
Se mitä kreikkalaisesta ruoasta ensimmäisenä tulee mieleen on moussaka, dolmades, kebab ja kreikkalainen salaatti. Kebab taidetaan sielläkin tarjota pita-leivän kanssa, mutta muut vaihtoehdot lienevät glueteenittomia. Tjäreborgin oppaasta luin että siellä friteerataan ruokia mm. katkarapuja ja kalaa. Ovatkohan ne myös leivitetty esim. vehnäjauhoissa vai uskaltaako niitä maistaa?
Olisi kiva mikäli voisitte myös suositella joitain hyväksi tietämiänne ravintoloita tai kahviloita.
Gastroskopia – 09/21/2010 12:40 PM
Kuukausi sitten olin kontrollitutkimuksessa, tällä kertaa ei mikään miellyttävä kokemus, ohut letku kääntyi kurkussa kaksi kertaa mutkalle niin että joutui yrittämään uudestaan, joten vasta kolmannella kerralla onnistui. Seuraavana päivänä oli kurkku hieman kipeä. Kysyin etukäteen puudutuksesta ja kuulemma sen saa ja sainkin, siitä huolimatta tuo edestakainen vispaaminen ja pyörittely pani yökkimään.
Tarvittaessa olisi saanut jotain rauhottavaakin, sitä en kuitenkaan pyytänyt. Luulen että iso osa tutkimuksen helppoudesta tai hankaluudesta on kyllä tutkijasta kiinni. Edellisellä kerralla ei ollut minkäänlaisia ongelmia letkun kanssa.
Tänään sain sitten lääkäriltä lausunnon että kaikki on kunnossa ja jatkossa riittää vasta-ainetutkimukset.
Kauanko oireilitte gluteenittoman aloitettuanne? – 09/09/2010 1:05 PM
Kun itse aikoinani aloitin gluteenittoman dieetin, niin lääkärin mukaan oireet häipyisivät kuukaudessa. Minulla ne oireet vähenivät siten että kuukauden kuluttua en kovin isoa eroa vielä huomannut, epäilin jo väärää diagnoosiakin.
Parin kuukauden jälkeen oireet olivat kuitenkin hävinneet kokonaan.
Olin kaksi viikkoa sitten tähystyksessä ja pikaisen mikroskooppitutkimuksen tulos oli se että hyvin oli parantunut. Kuukauden kuluttua saan virallisen lausunnon.
Hesarissa – 03/01/2010 12:21 PM
Ko. STT:n uutinen päässyt hyvin näkyviin, oli myös Pohjalaisessa:
http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=484278&Title=Moni+sairastaa+keliakiaa+tiet%E4m%E4tt%E4%E4n
Glu.fi mediassa – 02/20/2010 9:36 AM
Tämän päivän (20.02.2010) Pohjalaisessa oli juttu karttapalvelusta:
"Keliaakikoille tietoa Googlen katukartasta
Suomalaisille keliaakikoille ja muille gluteenittomasta elämäntavasta kiinnostuneille avattu nettiyhteisö Glu.fi on ottanut Googlen kartat ja katunäkymät hyötykäyttöön.
Glu.fi:n käyttäjät voivat lisätä palveluun vinkkejä gluteenittomia tuotteita tarjoavista kaupoista, ravintoloista sekä kahviloista Suomessa ja maailmalla.
Karttapalvelun myötä kohteiden löytyminen helpottuu merkittävästi. Karttasijainnin lisäksi kohteesta on tarjolla myös katunäkymä.
Kartalle on lisätty jo yli 150 gluteenitonta kohdetta. Karttapalvelun etusivu on http://www.glu.fi/kartta."
Gluteeniton kartta – 01/07/2010 2:58 PM
Tuo viimeinen vaihtoehto oli se jota varsinaisesti tarkoitin, eli kun hiirtä liikuttaa niin tiedot tai ainakin osa niistä näkyisi kartan ulkopuolella olevassa pienessä inforuudussa. Se voisi vähän helpottaa kartan selausta.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
6 tips
Images
1 an image
Links
1 a link
Forum
27 messages, 5 topics
Comments
2 comments
Registration time
11/08/2008 9:41 PM