Keliakia ja verenluovutus – 04/30/2010 8:42 PM
Mulla oli kyllä aluksi ongelma kun hb huiteli 130 kieppeillä. Säännöllisesti pakkaus mukaan ja rautanauloja syömään. Sitten kun keliakia todettiin ja G-ruoka muodostui käytännöksi, herkuttelijoita kun perheessä olemme, on hb myös kieppunut 156 ja silleen. Tabletteja en ole syönyt kun ei tartte. Tuon 156-lukeman ottivat tyytyväisenä vastaan. Menkäähän muutkin luovutukselle !
Viimeksi yritin maaliskuulla. Kantaluun murtuman vuoksi oikea jalka paketissa. Kahdella kepillä ja yhdellä jalalla kävellen. Eivät ottaneet vastaan murtuman vuoksi. 1.6. uusi yritys kun karenssiaika kulunut pois.
Munkit hakusessa – 04/30/2010 8:30 PM
Vaimo sai inspiraation tästä keskustelusta: Donitsit
Perusresepti 12:lle donitsille
180 g jauhoa
ripaus kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
100 g maitorahkaa
60 g sokeria
8 g vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
4 rkl rypsiöljyä
8-10 rkl maitoa
Puuterisokeria ja suklaakuorrutetta koristeluun.
Sekoita maitorahka, sokeri, vaniljasokeri, suola, öljy ja maito.
Siivilöi jauho ja leivinjauhe - sekoita hyvin edellisiin.
Kaada taikina voideltuihin kuppeihin (me käytämme donitsipeltiä) ja paista noin 20 min uunin keskiosassa 180C:ssa.
Koristele donitsit puuterisokerilla tai päällystä suklaakuorrutteella.
Ehdotus:
Saadaksesi taikinan kuhunkin kuppiin siististi, laita se pakastepussiin, kierrä suu kiinni ja leikkaa pohjan kulmaan reikä (n.2cm).
Puserra sitten taikina kuppeihin.
Hyvää Vappua kaikille !
Syötkö rahasi? – 04/23/2010 10:29 PM
Meillä on kuluja seurattu jo ajat, siitä lähtien kun kahdestaan yhteen muutettiin. Nykyään monimutkaisemmaksi suoran vastaamisen tekee se, että: Suurin osa viikosta ollaan kahdestaan tai sitten abi-poika ruokailemassa tai sitten hän ja tyttöystävänsä. Tytöt käy välillä kotona - ruokapöydässä 6-7 aikuista. Siinä menee markettitavat ihan uusiksi. Sit taas monta päivää kahdestaan. Vastaus: En osaa vastata. Välillä S-etukortista saa täydet bonukset, välillä ei likimainkaan. Mites muilla?
Kehitetään palvelua! – 04/23/2010 10:10 PM
MrsBucket, mulla on vähän sellainen periaate, että harkitsen sanomiseni. Työelämässä olen hommieni puitteissa ollut oikeudessa 4 kertaa. Lopputulema OK. Yleensä en sano äkkipikaisesti. Nyt olen käpötellyt kahdella kepillä vapaa-ajan haaverin vuoksi puolitoista kk - toiset saman verran jäljellä. Tässäkin touhussa mulla on oma sisäinen promilleraja, ei tule sanottua ja nimenomaan tehtyä sellaista, mitä en olisi oikeastaan halunnut
Moilasen uudet pizzat – 04/23/2010 9:47 PM
Käytiin Pieksämäellä, ajeltiin myös Moilasen leipomoon, oli selkeät opasteet. Siellähän oli jos jotakin, myös Tex Mex -pizzaa, jota monet näyttävät kaipaavan. Hyvää oli ja pakastimesta kotona löytyy lisää. Suosittelen visiittiä
Tuhkapilvi – 04/18/2010 9:37 PM
Eipä ole tuhka haitannut minua, mutta tyttärellä kävi "läheltä-piti".
Hän oli torstaina matkalla Norjan Kristiansandiin keliakianuorten kokoukseen. Helsinki - Kööpenhamina meni OK. Tökkiminen alkasi kun jatkolento Köpiksestä Kristiansandiin oli peruttu. Siis, koko Norja suljettu, sanoi virkailija. Antoi myös lämpimän suosituksen; lentäkää takaisin Helsinkiin niin pian kuin voitte, Tanskakin on sulkeutumassa. Tyttöporukka sai paikan viimeiselle Helsingin lennolle. Tekstareita vaihdeltiin kun hän oli jo jatkomatkalla junassa. Taisi tyttöä ketuttaa aikalailla kun Norjan matka peruuntui. Nyt jälkeenpäin taitaa tuntua olo onnellisemmalta kun ei joutunut matkustushärdelliin ja luottokortin vingutukseen.
"Se on automaattisesti gluteeniton" – 04/18/2010 4:11 PM
Mä olen kyllä skeptinen minkään automatiikan suhteen. Terve oma epäileminen pelittää paremmin. Joskus jopa salaattitiskeissä on silleen epäilyksen sijaa..leivän paloja tungetaam monenmoiseen paikkaa. Ja jopa salaatin kastikkeet saattaa hyvinkin olla nou-nou, vaikka ei äkkiä olettaisikaan.
Olen parantunut! – 03/22/2010 9:31 AM
Katoppas vaa, onnex olkoon ! Eilen popsin G-pizzaa, silleen tosi ohuella pohjalla. Ei kyllä oikeastaan mistään huomannut, että on jotain poikkeuksellista pohja.. Mun seuraava tähystys tulossa syssyllä, aika näyttää mikä silloin tulos..
Viroon – 03/20/2010 12:18 PM
maippi; Olen mennyt useamman kerran Silja Tallinkin laivoilla. Ainakin noilla kerroilla on G-merkinnät olleet aika selvinä esillä. Esim. lihasuikalekastike ja peruna tai riisi. Eikä ole pahan hintaistakaan.
Virossa ravintoloissa olen näyttänyt netistä printtiä, että "ei vehnää tai viljaa, kiitos". Sen ovat kokille näyttäneet, homma toiminut OK. Asiaa auttaa kun vielä etukäteen selvennät tarjoilijalle, mitä teksti meinaa.
Hyvänä esimerkkinä: Vaimon kanssa otimme alkuruuaksi sienikeittoa. Hän sai viljalla suurustetun, ihan sienikeiton näköisenkin. Mulla taas viljasuurus puuttui, kuten olin pyytänytkin. Sain silleen sieniä rasvaliuoksessa. Ei näyttänyt ihan yhtä hyvältä, mutta sain mitä pyysin
On muuten runsaita ateriat noin yleisesti ottaen, Suomi jää siinä kisassa kirkkaasti hopealle.
Vähennykset verotuksessa? – 03/18/2010 11:10 AM
Minä sain keliakia-todistuksen aikoinaan - pari vuotta sitten lekurilta. Toinen Kelaa varten ja toinen verottajalle. Molemmat sanasta sanaan samansisältöisiä. Kelan 21 e kuussa alkas tulla heti...siis parin viikon viiveellä. Verottaja sanoi, että nyt ei vielä tule mitään tilille, asia huomioidaan lopullisessa verotuksessa.
Toinen juttu onkin se, miten tuon "huomioimisen" oikeasti huomaat. Diagnoosin aikoihin teollisuus ei vielä puhunut lomautusviikoista eikä irtisanomisaallosta. Jos tulee muutamien viikkojen pakkolomia, on kyllä niissä tulonmenetyksissä hankala huomata tuollaisia "huomioimisia".
Noh, ainakin dokumentit olen toimittanut niitä tarvitseville, ja he suorasanaisesti myöntäneet noiden dokujen riittävän. Pitääpä muuten kaivaa viimeisin veropäätös, mitä siellä mahdetaan eritellysti sanoa..
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
4 tips
Forum
364 messages, 7 topics
Comments
15 comments
Registration time
10/30/2008 3:54 PM