Keliakiaa vai ei? – 06/03/2010 10:26 PM
Vanha viesti, mutta mun on pakko tulla kertomaan oma tarinani tähän. Mullahan aikanaan puhkesi ihottuma, jota alettiin varsin pian epäillä ihokeliaksi. Koepalat x2 ihosta, sekä suolesta olivat molemmat puhtaat. Samoin verikokeet. Luont.gluteenittomalla ruokavaliolla iho parani parissa kuukaudessa. Tämä riitti kohdallani Kelalle. Olin kylläkin hämmästynyt, enkä tosin vieläkään ole 100% varma, onko tämä keliakiaa vai ei. Mutta Kelan mielestä se ilmeisesti tuollakin näytöllä on.
Viimeiset 4v keliaakikko, vai sittenkin not??? – 02/17/2010 3:10 PM
Mulla meni 4,5 vuotta tässä välissä, että söin gluteenillista ruokaa ilman iho-oireita. Epäilin jo voimakkaasti väärää diagnoosia, koska se muutenkin oli aikanaan hankala. Ennätin siis olla ennen tuota tavan ruokaan palaamista dieetillä reilut 3 vuotta. Mutta sieltä ne oireet taas lopulta palasivat, että näin täällä.
Sairaalaruoka – 01/24/2010 6:23 PM
Itselläni on kokemusta sairaalaruoan osalta molemmilta puolin. Niin henkilökuntana, kuin potilaana, enkä ole tainnut koskaan törmätä ongelmiin. Ainoa ongelma, oli saada joskus tilalle aivan tavallista ruokaa.
Yleensähän sairaaloissa ruoan tilaa osaston henkilökunta ja se valmistetaan ja ateria kasataan sairaalan keittiössä. Gluteenittomat lisukkeet, kuten leivät tulevat erillisissä pusseissa osastoille merkattuina. Ongelma tullee siinä vaiheessa, kun ruokaa jakaa osaston henkilökunta. Usein varsinaisen huoltohenkilöstön mukana on hoitajia, joilla ei välttämättä ole tietoa näistä lyhenteistä ja lisukkeista, kun avustavat ruoanjaossa. Ja tässäpä vaiheessa ne sekaannukset syntyvät. Eli vaikka minulla ei ongelmia ole ollutkaan, niin suosittelen silti jokaista tarkistamaan asian. Sairaalaruoan tilaus kiertää niin monen mutkan kautta, että virheet ovat valitettavan yleisiä.
Valitusketju – 01/21/2010 12:25 AM
Mulla suurin ärsytyksen aihe on anoppi, jolla on aina vakiovarastona riisikakkuja ja se *vetin hokema, että sulle nyt on vaan näitä styroksinpaloja... Jostakin syystä mä en käy siellä enää, ellei ole ihan pakko. Tosin tämä styroksi-asia ei ole ainoa syy siihen. ;D
Rieska leivinuunissa? – 01/20/2010 9:13 PM
Mä tein just eilen. Paistoin ihan isolla leivinuunin pellillä ja perunasta tein. Jauhot korvasin vain maissijauhoilla. Vähän kuivakkaa tuli, mutta ihan kivan väristä ja tuoreenahan tämä menee vaikka ois kuivempaakin. Seuraavalla kerralla ajattelin kyllä ihan riisijauhoilla tai glut. vaalealla jauhoseoksella kokeilla.
Perusohje on minulla näihin:
3dl perunamuussia
1 muna
suolaa
3-4dl jauhoja
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
5 messages
Comments
1 comment
Registration time
01/20/2010 4:08 PM