Keliaakikon yksityiskohdat – 07/03/2013 12:57 PM
Katsoin eilen jotain nelosen häähömppää, aina kun näkyi ruokapöytiä, yritin löytää "gluteeniton" merkintää. Laktoositon siellä näkyi, muttei gluteenitonta.
Oon myös miettinyt, että kun elokuvissa/ohjelmissa kun on ruokailukohtauksia, niin onhan näyttelijöille, joilla on keliakia, varattu gluteeniton ruoka joka näyttää mahdollisimman samalta kuin muiden ruuat.
Sain tietää keliakiasta, ahdistaa – 07/02/2013 10:24 AM
Aika on tärkeä asia, ja se että antaa itselleen myös anteeksi jos keliakiaruokavalio ei ole hallinassa heti. Veteraaneillekin sattuu erehdyksiä.
Tunteet on tärkeä purkaa ja puhua ulos, etteivät jää sisälle narskuttamaan. Sinänsä viha ei auta mitään, koska tässä hommassa ei ole suoraa syytä kelle olla vihainen, mutta kiukkua voi purkaa vaikka lenkillä tai pullataikinaa vaivatessa.
Gluteenitonta Suviseuroilla – 07/02/2013 6:27 AM
Ottaakaa ihmiset huomioon, että noissa perheissä porukkaan on helposti se 20-24 ihmistä. Joten ei todellakaan ole halpaa tuo jengi ruokkia noilla hinnoilla.
Yksittäiselle tai "aloittelevalla" perheelle onkin halpaa mutta ei täyteen mittaansa "siunatulle" perheelle.
Eikä kerta päivässä syöminen riitä.
Denniksen gluteenittomat pitsat? – 06/30/2013 7:35 AM
Ja turvaavat oman selustansa samalla, jos jotain tulee niin on varoitettu. Sama kuin monissa tuotteissa jotka on valmistettu samassa linjastossa tai tuotantotiloissa on tuo "saattaa sisältää" varoitus.
Denniksen gluteenittomat pitsat? – 06/29/2013 6:37 PM
Ruoka kontaminoituu, mikäli siihen joutuu vehnäpölyä tai muuta missä on gluteenitonta.
Suolistot ovat yksilöllisiä, toiset huomaavat oireet tällaisestä, toiset eivät. Mutta oireettomanakin voi olla haittaa suolistolle.
Itselle ainakin ravintoterapeutti sanoi, että pitserioiden kanssa kannattaa olla varovoisia, sanoi suoraan useammankin pitserian nimen, johon ei kannata mennä. Koska gluteenittomuus ei ole ihan hallinnassa.
Ja gluteenittomuuden pitää olla koko valmistusketjun ajan, esim. gluteenittomaan ja normipitsaan ei saa laittaa kastiketta samasta astiasta tai samalla välineellä.
Sain tietää keliakiasta, ahdistaa – 06/29/2013 5:09 PM
Kannattaa kertoa, mistä oikeasti on kyse. Mutta jos eivät ymmärrä, niin eivät ymmärrä. Äläkä anna muiden asenteiden/ajatusten vaikuttaa siihen, miten hoidat sairauttasi.
Vierailuille kannattaa mennä omien eväiden kanssa. Niin on kaikkein helpointa, eikä tarttee kytätä ja urkkia niin tarkkaan onko keliakia ymmärretty oikein ja onko koko valmistusprosessi gluteeniton, tämäkään ei ole itsestäänselvää.
Sain tietää keliakiasta, ahdistaa – 06/29/2013 7:31 AM
Et minusta reagoi liioitellusti.
Muutos on iso ja se tuntuu mahdottomalta, itse hankasin vastaan ja urakalla, mutta tajusin pian, ettei tässä muutakaan mahdollisuutta ole.
Minulla on tulevaisuuden suunnitelmia, joihin ei todellakaan kuulu syöpähoidot. Mitä enemmän aikaa keliakian kanssa kuluu, sitä vaivattommamksi se muuttuu. Eikä sitä enää hirveästi edes ajattele.
Kannattaa ottaa tämä oppimismahdollisuutena. Ja keliakia ruokavaliossa on se hyvä puoli, että teet suuren työn terveytesi eteen jokaisella lusikallisella.
Muista ottaa päivä kerrallaan, mennetty on mennyttä ja tulevaisuudesta ei ole tietoa, on vain tämä hetki. Kieltämättä, itseänikin ahdistaa miettiä miten monet sämpylät/leivät/rieskat saan leipoa kun olen alle kolmekymppinen ja aikomus on todellakin elää pitkään.
Mutta ehkä rahallinen tilanne urkenee jossain vaiheessa niin voin ostaa valmistakin, edes joskus.
Itselleni tämä matka on ollut mieluisa, olen saanut uuden harrastuksen ja voin paljon paljon paremmin kuin koskaan aikaisemmin!
Keliakiaruokavalio on kuitenkin oma valinta, kukaan muu ei päätä mitä suuhusi laitat kuin sinä itse. Lääkäri voi suositella mitä tahansa, mutta päätös on aina ihmisen itsensä. Mitä loppujen lopuksi tekee saamanasa tiedon perusteella.
Muista, että keliakian hoitaminen on sinua varten, ei lääkäriä, vanhempiasi tai ketään muutakaan paitsi sinua itseäsi varten.
Kuten sanottu. Ruoka on lääke, ja ainoa sellainen.
Gluteeniton kuskus – 06/27/2013 3:14 PM
Ootko kokeillut risottiriisin kanssa? Risottoriisi kannattaa tehdä pannulla, niin siitä saa hieman al-denteä, eli ei semmosta pehmytmössöä.
Vehnänalkiouute? – 06/23/2013 2:01 PM
No jos valmistaja voi saada miljoona syyttee niskaansa virheellisestä vehnänkäytöstä, niin tuskin he alkavat siitä valehdella.
Äläkä Lianna yleistä, että "meile". Ei se kaikille ole "suuri myrkky". Monet voivat käyttää vehnätärkkelystä ilman ongelmia.
Vai onko tämä samaa salaliittoa Vehnätärkkelysliiton kanssa?
Vehnänalkiouute? – 06/23/2013 12:39 PM
Vehnäalkio ei ainakaan sovi keliaakikolle. Jos ei lue gluteeniton niin tuskin se sitä on, mutta voithan soittaa valmistajalle ja kysyä!
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
187 messages, 2 topics
Comments
1 comment
Registration time
11/06/2012 5:09 PM