Maidosta – 03/04/2013 7:15 AM
Mitenhän tämä liittyy keliakiakeskusteluun?
HS: Gluteeniton dieetti on uusin muotivillitys – 02/28/2013 12:16 PM
Minä ainakin luottaisin omaan tietooni ja vaistoon, enkä siihen "mikä sopii tuolle toisella keliaakikolle".
Mutta kukin tavallaan.
Eikö vehnää tarvitse merkitä tuoteselosteeseen? – 02/24/2013 5:36 PM
Laissa on sanottu, että yliherkkyys oireita, siis maito, pähkinät, gluteeni, täytyy mainita tuoteselosteessa. Esim. jos etikka on tehty ohrasta, se lukee etikan jälkeen suluissa.
Eli vastaus on kyllä, vehnä täytyy merkitä tuotteisiin jos sellaista on käytetty tuotteessa.
HS: Gluteeniton dieetti on uusin muotivillitys – 02/22/2013 8:11 AM
Itse en jaksa "huolestua" tästä uudestan trendistä. Koska se on juuri sitä, trendi joka tulee ja sitten menee.
Ja jos joku ajattelee, että terveydestä huolehtiminen on diivailua, ajatelkoot. En kaipaa ulkopuolisten, varsinkaan median tai ammattitaidottomien tarjoilijoiden hyväksyntää ruokavaliolleni.
Keliakia, mikä sen laukaisee? – 02/19/2013 8:03 AM
Nykytutkimuksen mukaan mm. skitsofreniaan liittyy virustaudit, yleensä lapsuudessa sairastetut. Sama syöpien kanssa. Ei siis ihme, että keliakia reagoisi samalla tavalla.
Minulla alkoi keliakia ruisleivällä elämisellä ja sama nähty lähipiirissä muutamaan otteeseen.
Keliakia, vai onko sittenkään? – 02/19/2013 7:59 AM
vehnätärkkelyskään ei sovi kaikille. Sama kauran kanssa.
Muita, joilla ei ole keliakia-diagnoosia? – 02/18/2013 4:14 PM
Keliakia ei heti näy suolistossa, kun "ärsytys" gluteenista on alkanut. Joku taisi sanoa, että aikaa voi mennä muutaman vuosikin.
Itselläni oli suolistossa tulehtuneita laikkuja ja terveitä kohtia, eli keliakia oli kohtalaisen alussa, ainakin tuosta näkökulmasta.
Gluteeniton muotidieetti vie kvinoan – 02/07/2013 8:04 AM
^eihän sitä tarvitsekaan tietää, jokaisella on oikeus syödä sen ruokavalion mukaan, minkä haluaa. Ja ainakin tietous gluteenittomuudesta lisääntyy ei-keliaakikkojen ryhmässä.
Keliakia, vai onko sittenkään? – 02/01/2013 3:20 PM
Suoliston ja vatsan parantuminen vie kuukausia, jopa vuoden. Ja aikaa menee, ennen kuin kaikki sairastuttava aines häviää elimistöstä. Eli ns. takapakkia voi tulla, mutta kyllä parantuminen edistyy päivä päivältä.
Ja vatsa voi reagoida myös johonkin muuhun kuin viljoihin.
Ruoka rajoitteinen täällä – 02/01/2013 3:13 PM
Siis kannattaako mitä? Jos olet syönyt gluteenitonta, niin ärsytys/vasta-aineet eivät näy verikokeissa eikä myöskään gastroskopiassa.
Gluteenitonta ruokavaliota voi pitää ilman testejä tai lääketieteellistä syytä.
Eikös pääasia ole se, että voit hyvin!
Korvaustahan ei saa ilman gastroskopiaa, mutta eihän se kovin suuri ole muutoinkaan.
Itse en varmastikaan ottaisi oireita takaisin vaikka se olisikin parempi ja ainoa tapa saada varmistustus sairaudesta. Keskittyisin terveenä olemiseen ja nauttimaan siitä, että vatsa on kunnossa.
Tärkein tekijä ihmisen terveydessä, myös henkisen puolen kanssa on nimenomaan suolistonterveys. Joten en itse lähtisi ottamaan riskiä sen kannalta.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
187 messages, 2 topics
Comments
1 comment
Registration time
11/06/2012 5:09 PM