Alkoholi – 05/07/2012 11:48 PM
-henny kirjoitti:
Juoksukelit 2011 – 05/06/2012 7:02 PM
Voidaan jatkaa keskustelua täällä:
Juoksukelit 2012
Jouksukelit 2012 – 05/06/2012 7:01 PM
Avataan uusi keskustelu tälle vuodelle eli kyseessä suora jatko Juoksukelit 2011 -keskustelulle.
Eilen tuli avattua HCR:n kunniaksi oma lenkkivuosi 10 kilometrin päräytyksellä tuntiin. Ja nyt on sääret sekä pohkeet niin kipeät, ettei tosikaan.
Tavoitteena täksi kesäksi 150 kilsaa. Onko se aloittelijalle paljon vai vähän?
Vappu – 05/01/2012 7:57 PM
Hyvää vappua näin viime tipassa!
Gluteenitonta Budapestissa – 04/29/2012 11:55 PM
helsbe kirjoitti:
Fria voitti leipäkategorian Briteissä – 04/25/2012 11:33 PM
Tällainen uutinen osui silmään liittyen brittien Free From Food Awards 2012 -kisaan (löytyy ruotsiksi ja englanniksi):
Fria Gluten Free winner in Bread category, Free From Food Awards 2012
Testaamaan Semperin uutuuksia – 04/23/2012 11:10 PM
Nyt on nuo Semperin pasta-ateriat tarjouksessa Hyvinvoinnin Tavaratalossa. Klikkaa sivun vasemmassa laidassa olevaa mainosta ja pääset ostamaan tuotteet hieman edullisemmin minnepäin Suomea tahansa. Postikulut näyttivät olevan halvimmillaan 2.95e.
Vehnä on pahasta kaikille – 04/23/2012 5:59 PM
Tällainen vanha juttu osui silmään maikkarin sivuilta. Jotain hyvää kun ei voi syödä vehnää
Asiantuntija: Tämä on pahin ruoka vyötäröllesi – "jätä pois ja laihdu 12 kiloa"
HKI luontaisesti gluteeniton kahvila – 04/23/2012 3:47 PM
Mamma kirjoitti:
Ikäviä tilanteita – 04/22/2012 3:22 PM
Tämä olisi ehkä ansainnut ihan oman ketjunsa, mutta laitetaan nyt kuitenkin tänne.
Koin todellisia kauhunhetkiä Helsingin Hämeentielle juuri avatussa Bambu-ravintolassa. Menu vaikutti houkuttelevalta ja nälkä oli hirmuinen, joten päätimme mennä testaamaan paikan. Olin myös etukäteen varmistanut ravintolasta, että annokset onnistuvat gluteenittomana - ravintolapäällikön mukaan kaikki onnistuu, myös riisipaperirullat kun leipämurut jätetään pois (miksi aasialaisessa ruoassa käytetään leipämuruja?)
Hälytyskellojen olisi pitänyt soida siinä vaiheessa kun tiedustelin kassalta onnistuvatko annokset gluteenittomina - vastauksena tuli hämmentynyt ilme ja toteamus "mutta kun niissä on riisiä." Sitten huutelua keittiön suuntaan, josta pärähti vastaus "Koko menu on gluteeniton." Päädyin sitten sushi-lajitelmaan ja kana-teriyakiin.
Ruoat tilattiin siis kassalta ja hetken päästä ne kannettiin pöytään. Kana-teriyaki-annoksen riisin päällä oli epämääräistä rouhetta joten varmistin tarjoilijalta, että ovathan annokset gluteenittomia ja eihän riisin päällä oleva rouhe ole sopimatonta. "Se on vain paahdettua sipulia" oli toteamus. Tämä tarjoilija esitti asian sen verran vakuuttavasti, että päädyin syömään samantien (yleensä odottelen muutaman minuutin ennen kuin alan syömään, josko keittiöstä singahtaisi joku myöntämään virheensä). Kerkesin muutaman haukun ottaa kanaa ja tätä erinomaisen makuista sipulirouhetta (miksi aasialaisessa ruoassa käytetään sipulirouhetta?), kun keittiöstä singahti kolmas henkilö pahoittelemaan, että hänelle ei oltu kerrottu gluteenittomuudesta mitään ja sipuli on kuorrutettu vehnäjauholla. Hän oli erittäin pahoillaan tapahtuneesta ja lupasi tehdä uuden annoksen gluteenittomana. Itse singahdin vessaan ja sormet kurkkuun (ajattelin, että tästä olisi jotain hyötyä, kun oli ehtinyt nielaista vain muutaman palan). Voitte varmasti kuvitella, että ruokahalu oli siinä vaiheessa hävinnyt totaalisesti. Kun könysin takaisin pöytään, ilmestyi gluteeniton annos uusien pahoitteluiden kera ja sain pyytäessäni myös rahani ko. annoksen osalta takaisin (mitä mieltä, onko riittävä hyvitys tällaisesta?) Lisäksi lupasivat käydä koko henkilökunnan kanssa asian läpi, jotta kaikki ymmärtävät gluteenittomuuden merkityksen.
Näemmä näitä asioita sattuu, vaikka aika monta vuotta tässä on jo harjoiteltu ravintolassa ruokailemista. Kaikille uusille keliaakikoille tiedoksi, olkaa tarkkana ravintoloissa, kysykää ja kyseenalaistakaa. Jos henkilökunta ei tunnu tietävän mitä tekevät, olkaa erityisen tarkkana. Kysykää jokaisesta oudosta ainesosasta mitä ne pitävät sisällään ja pyytäkää vaikka tarkistamaan tuoteselosteet. Varmistakaa myös, että tieto menee tarjoilijalta keittiöön asti.
Ihme ja kumma, vatsanpuruja ei tästä episoodista ilmennyt. Mitä nyt kurkku kipeänä tuon vessavisiitin jäljiltä. Ravintolapäällikölle lähetetty viesti tapahtuneesta ja katsotaan mitä tulee vastineeksi.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
398 tips
Products
605 products
Images
978 images
Links
189 links
Forum
2365 messages, 649 topics
Comments
648 comments
Registration time
04/28/2008 11:07 PM