Jezu 

Forum messages

28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
  • Keliakia mediassa 12/19/2014 12:27 PM

    Yle Oulu kertoo Oulun kauppahalliin avatusta Suloisten gluteenittomien puodista ja (luontaisesti) gluteenittomasta joulusta:

    Yle: Keliaakikon ei tarvitse kärvistellä jouluna ilman piparia ja torttuja

    Iirikselle kiitos vinkistä

  • Leipomokisassa gluteeniton vs. tavis 12/16/2014 10:49 PM

    Nyt on mielenkiintoista nähdä miten gluteeniton pärjää taviseväitä vastaan. Turun Sanomat kertoo, että tammikuussa starttaavassa Suomen paras leipomo -sarjassa on mukana Suloiset Gluteenittomat -leipomo.

    Auralainen Suloiset Gluteenittomat -leipomo kamppailee Varsinais-Suomen jaksossa MBakeryä ja Junnilan luomuleipomoa vastaan 27.1.2015 JIM-kanavalla esitettävässä ohjelmassa.

    Joukueessa on mukana:

    Paula Pansar (perustaja, leipuri)
    Niina Manninen
    Miia Sukari

    Glu.fi toivoo menestystä Suloisille Gluteenittomille!

    Ja Elinalle kiitos vinkistä

  • Kävijäennätys! 12/11/2014 9:55 PM

    Juuri kun ehdin hehkuttaa toissaviikon kävijämäärää, pamautitte viime viikolla ennätykset uusiksi: palvelussa vieraili 7886 eri kävijää.

    Vetää ylläpitäjän hiljaiseksi. Tietoa gluteenittomuudesta tarvitaan selvästi enemmän kuin koskaan aiemmin ja Glu.fi on aina valmis tarjoamaan sitä. Tässä vielä käyttäjille kirjoittamani Glu.fin julistus:

    Glu.fihin ovat kaikki tervetulleita!

    Kiitos vielä kerran

    Ps. Jos joku on ihmetellyt mistä revin ennätyslukemat, voitte tutustua niihin Oindex-sivustolla. Siellä näkyy aika hyvin Glu.fin kehitys vuodesta 2008 tähän päivään

    Oindex: Glu.fi uniikit kävijät vko 51/2008 - vko 49/2014

  • Kävijäennätys! 12/11/2014 9:50 PM

    Reetta kirjoitti:
    Parin viimeisen viikon aikana on liittynyt myös tosi paljon uusia käyttäjiä Glu.fi:hin.

    Pitää paikkansa. Viimeisen kuukauden aikana palveluun on liittynyt viitisenkymmentä uutta käyttäjää. Mahtava lukema tuokin. Toivottavasti innostuvat vielä jakamaan omat kokemuksensa ja vinkkinsä gluteenittomasta elämästä

  • Kävijäennätys! 12/09/2014 11:44 PM

    Ja taas mennään! Glu.fissä paukkuivat uudet tuhatluvut viikolla 48. Sivustolla vieraili viikon aikana 7358 eri kävijää. Aivan huikea määrä! Kiitos

    Jos haluat auttaa tekemään Glu.fistä entistä merkityksellisemmän paikan toisille keliaakikoille ja gluteenittomasta elämästä kiinnostuneille, jaa omat gluteenittomat reseptisi sekä muut vinkkisi toisten iloksi ja hyödyksi

    Yhteisössä on voimaa!

  • Joulu on taas! 12/07/2014 5:00 PM

    Joulu lähestyy ja Keliakialiitto listasi tänä vuonna gluteenittomat joulumakseiset sekä -laatikot:

    Keliakialiitto: Gluteenittomia joulumakeisia 2014

    Keliakialiitto: Gluteenittomia joululaatikoita 2014

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 12/06/2014 2:19 PM

    porajata kirjoitti:
    Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...

    Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen

    HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissa

  • Gluteeniton piparkakkutalo? 12/04/2014 11:24 PM

    nyyti kirjoitti:
    Oiskos kellään talonkestävän piparitaikinan ohjetta?

    Ainakin tällaisia piparireseptejä löytyi:

    Gluteenittomat piparit

    Gluteenittomat joulupiparit

    Gluteenittomat piparkakut

    En tiedä kestävätkö rakennuskäytössä

  • Keliaakikko ruokaostoksilla -video 12/04/2014 11:08 PM

    Keliakialiitto on tehnyt informatiivisen videon uusille keliaakikoille kuinka löytää gluteenittomia tuotteita marketista:

    Miten löydän kaupasta keliaakikolle sopivia tuotteita? Keliaakikko ruokaostoksilla

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 12/04/2014 9:51 PM

    porajata kirjoitti:
    VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
    1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
    lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
    2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
    gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
    3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
    kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
    jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
    4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
    o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
    vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
    tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
    5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
    eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
    vuokaaviosta).
    6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
    käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
    eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
    tuottamiseksi.
    7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
    ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
    jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
    eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
    vehnägluteenirehuun.

    Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa

    Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.

28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    398 tips

    Products
    605 products

    Images
    978 images

    Links
    189 links

    Forum
    2365 messages, 649 topics

    Comments
    648 comments

    Registration time
    04/28/2008 11:07 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s