Gluteeniton Grandiosa-pizza – 02/23/2015 10:23 PM
Ilmeisesti tämä tapahtuu pian. Facebookissa huudeltiin seuraavaa:
Ens kuussa Grandiosan pakastepizzat kauppoihin myyntiin ... luotettavalta taholta saatu tietoa. Tulevat ainakin K-ketjulle maaliskuussa.
Tiedustelin asiaa myös suoraan Orklalta saaden salaperäisen vastauksen:
Olemme saaneet paljon toiveita gluteenittomasta pizzasta ja olleet aktiivisia asian suhteen. Kannattaakin pysyä kuulolla, sillä asiasta tiedotetaan lisää lähiaikoina.
Suorin vahvistus lienee kuitenkin Foodie.fistä löytyvä:
Grandiosa Classic Gluteeniton Pizza
Tuotteen EAN-koodi näyttää olevan 7039010064811.
Eli mitä ilmeisemmin herkuttelemme hyvin pian myös Grandiosan gluteenittomalla pizzalla
Twitteriä tutkailemalla tuote maksaa Norjassa 8.33 euroa. Suomessa toivottavasti vähemmän.
Ps. Orkla, jos luitte tämän viestin, Glu.fille saa toimittaa ennakkomaistiaiset
VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu – 02/23/2015 10:10 PM
KimmoH kirjoitti:
VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu – 02/23/2015 11:27 AM
Liittokin reagoi asiaan:
Tuotevaroitus: Forssan Italiansalaatti ei ole enää gluteeniton
Gluteeniton leivontakurssi nuorille 18.4.2015 – 02/21/2015 4:25 PM
Pohjois-Savon keliakiayhdistys järjestää leivontakurssin nuorille. Tapahtuman Facebook-eventissä kerrotaan seuraavasti:
LEIVONTAKURSSI la 18.4. Kuopioss a klo 10-15 (Majakka, Teletie 4-6 E, Kuopio), teemana munkit, lihapiirakat ja tippaleivät.
Kurssi on suunnattu 15-30-vuotiaille Pohjois-Savossa asuville keliaakikoille.
Kurssin järjestää Pohjois-Savon keliakiayhdistys ja vetäjinä toimivat Suvi Kymäläinen (Gluteenitonta leivontaa –blogin ylläpitäjä) sekä Heidi Laakko.
Ilmoittaudu mukaan 10.4.mennessä, niin osaamme varata leipomistarvikkeita riittävästi.
Ei osallistumismaksua.
Ilmoittautumiset: Sirpa Miettinen p.044 325 7298 tai s-posti sirpa.miettinen@dnainternet.net
Varmista paikkasi ilmoittautumalla!
Uusia mahdollisuuksia keliakian hoitoon – 02/19/2015 2:14 PM
Tuoreessa Duodecimissä on julkaistu mielenkiintoinen artikkeli keliakian uusista mahdollisista hoitomuodoista. Markku Mäen pääkirjoitus Uusia mahdollisuuksia keliakian hoitoon listaa useita mielenkiintoisia hoitomuotoja, joiden käyttöönottoon menee varmasti vielä aikaa:
- Gluteenia pilkkova entsyymivalmiste ALV003. Lähimpänä markkinoille pääsyä.
- Laratsotidiasetaatin, epiteelisolujen tiiviiden liitosten säätelijä.
- Nieltävä gluteenia sitova suolistosta imeytymätön polymeeri, BL-7010, joka vie gluteenin sellaisenaan ulosteiden mukana elimistöstä pois. BL-7010 on niin sanottu nieltävä lääkintälaite.
- Siedätyshoidoksi suunnitellun Nexvax2:n ajatellaan virittävän oraalitoleranssin sellaiselle tasolle, että keliakiaa sairastava voisi syödä normaalisti gluteenia.
- Edellä mainittujen lisäksi on useita keksintövaiheessa olevia lääkeaihioita.
Mäki lopettaa kirjoituksensa osuvasti piikillä trendi-gluttausta kohtaan:
"Jatkuva kehitystyö johtanee tulevaisuudessa uuteen ruokavaliota korvaavaan tai tukevaan hoitoon. Tällöin ei olisi pelkoa ravinnon piilogluteenista ja sosiaalinen kanssakäyminen helpottuisi, samoin matkustaminen. Tarkka lukija ehkä huomaakin, että keliakiaa sairastava haluaa siis syödä gluteenia, kun muut taas haluavat välttää sitä."
VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu – 02/17/2015 11:23 AM
Tulikin jo kovin "hyödyllinen" vastaus palautteeseen:
Atria kuluttajaneuvonta kirjoitti:
VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu – 02/16/2015 10:04 PM
Hieno huomio ja typerä veto Atrialta. Täältä löytyy palautelomake:
Atria Yhteydenottolomake
Ja jos ei jaksa itse kirjoittaa tarinaa, tästä voi kopioida saman jonka itse lähetin:
Ärsyyntynyt asiakas kirjoitti:
Kanada – 02/16/2015 12:37 AM
sarssa kirjoitti:
Gluteeniton Cheerios on kohta totta – 02/16/2015 12:34 AM
hamu kirjoitti:
Gluteeniton Cheerios on kohta totta – 02/14/2015 1:36 AM
General Mills -valmistaja kertoo blogissaan, että Suomessakin tutut Cheerios-murot muuttuvat gluteenittomiksi heinäkuun alussa. Gluteenittomiksi muuttuvia tuotteita on viisi kappaletta: Original Cheerios, Honey Nut, Monivilja, Omena-kaneli ja Frosted.
Valmistajan mukaan tuotteiden valmistusprosessi on nyt hiottu yhdessä maatilojen kanssa niin, ettei gluteeniviljoja pääse sekoittumaan kauratuotteisiin. Ainoastaan moniviljaversiossa vehnä sekä ohra joudutaan korvaamaan hirssillä ja durralla, muuten tuotteet pysyvät ennallaan.
Uudet tuotteet täyttävät Yhdysvaltojen terveysviranomaisten tiukat gluteenittoman tuotteen määritelmät.
Oheinen minuutin mittainen video kertoo havainnollisesti miten Cheeriosit muuttuvat gluteenittomiksi:
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
398 tips
Products
605 products
Images
978 images
Links
189 links
Forum
2365 messages, 649 topics
Comments
648 comments
Registration time
04/28/2008 11:07 PM