Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa – 10/19/2011 7:12 PM
Sokos Presidentti -hotellissa (Hki) yksi parhaista aamiaisista. Oma gluteeniton pikkubuffa, pehmeät leivät ja muffinsi tulivat nopeasti pyynnöstä, henkilökuntaa koko ajan lähettyvillä ja ystävällisiä. Todella miellyttävä tunnelma.
Huoneen siisteys sen sijaan miinusta, vuodevaatteissa hiuksia ja töhnää, veskissä ei kaikki nurkat ihan pyyhitty.
"Puhtaat" kaurahiutaleet – 09/07/2011 7:52 PM
Lähikaupasta ei ole pitkään aikaan saanut Provena "puhdas"kaurahiutaleita. Kokeilin siis hyllyssä olevia normaaleja Myllärin luomukaurahiutaleita. Ja kas - ei mitään oireita! Suosittelen! Mietityttää, onko Provena vain rahastusta...
Turvallinen kiinalainen ravintola? – 08/31/2011 5:14 PM
Olen kiinalaisten ravintoloiden suurkuluttaja ja aina sujunut hyvin. Suosittelen!!
Olen kysynyt ruokalajeja, joissa mahdollisimman vähän soijakastiketta käytetty.
Tummemmista kastikkeista, joissa on paljon soijaa, tulee maha kipeäksi itselläni. En tiedä johtuuko se soijapavusta vai valmistusmenetelmässä käytetystä vehnästä.
Turha siellä on gluteenittomuudesta selittää. Kysyy ihan vain suomeksi että onko jossain ruoka-aineessa vehnää. Eihän ne nyt ohraa, ruista tai kauraa aasialaisessa keittiössä käytä.
Moilanen käyttää palmuöljyä – 08/16/2011 1:20 PM
Olettekos huomanneet, että Moilasen leivissä on palmuöljyä!? Tätä öljyähän on alettu vähin äänin hivuttamaan elintarvikkeisiin silloin kun transrasvat kiellettiin. Lähinnä sitä on käytetty ns. roskaruoassa kuten ranskalaisissa, sipseissä, kekseissä ym. Palmuöljyllä on vakavat terveyshaitat, ympäristöongelmista puhumattakaan.
Asiaa on turha puolustella leivän leipoutuvuudella tms., koska esim. Suloiset käyttää leivissä pelkästään rypsiöljyä, ja heidän leivät ovat onnistuneita sekä maultaan että rakenteeltaan.
Tattaria! – 08/04/2011 4:54 PM
Tuo torjunta-aineettomuus on ilouutinen! Ei kaivata yhtään lisäharmeja elimistöön.
Vielä kun sen tattarin saisi maistumaan hyvältä! Olisi tervetullut pöytään ravintoarvojensa puolesta.
Ruokavammainen tässä terve – 08/04/2011 4:49 PM
Mediaan pitäisi nostaa keliaakikkoja tai hyvä keulakuvapersoona, jotta yleiseen tietoisuuteen tulisi oikea kuva asian laidasta eli että kyse on elinikäisestä sairaudesta, johon pitää suhtautua äärimmäisen vakavasti. Esimerkiksi "sankaritarina" henkilöstä, joka on joutunut sukkuloimaan mitä erilaisimmissa yhteyksissä ja paikoissa ja pystynyt välttämään pienimmätkin kontaminaatiot. Tarina, josta ilmenisi, miten vahingollista gluteiini meille todella on. Ja miten vastuullisessa asemassa ruokapalvelutyöntekijät ovat.
Jotta sitten saataisiin kertaheitolla eriteltyä eri kategorioihin nämä yliherkkyydet ja sitten tämä sairaus. Ainakin joskus aikoinaan keliakia niputettiin muistaakseni Kelan tms. termistössä vammaksi. Pitäisiköhän meistä alkaa puhua vammaisina, jotta otetaan vakavasti eikä sotketa turhanpäiväisiksi nipottajiksi? Monet kun helposti ajattelevat, että ei kai se pieni määrä vehnää siinä ruoassa nyt niin paha juttu VOI olla...
Monet voi myös ajatella keliakiaa allergiana - nykyäänhän puhutaan allergioiden siedätyshoidosta ja että turhaan vältetään niitä allergeeneja niin hanakasti. Tällainenkin voi sotkea ihmisiä. Tai sitten niputetaan laktoosi-intoleranssi ja keliakia, ja ajatellaan että siitä nyt ehkä vähän maha nipistelee.
WTF - oireet palasivat?? – 08/02/2011 1:47 PM
Onhan tyttäresi ollut luontaisesti gluteenittomalla dieetillä? Alkuvaiheessa kannattaa jättää pois vehnätärkkelys, jotta suoli rauhoittuu kunnolla. Kokeilkaa sitten pienellä määrällä sellaisia gluteenittomia tuotteita, jotka eivät ole luontaisesti gluteenittomia. Itse en pysy syömään ollenkaan vehnätärkkelystä.
Myös kaurajauho saattaa ärsyttää liikaa ja aiheuttaa pahaa oloa. Itse en pysty syömään esim. Raision porkkana-kaurasämpylöitä.
Tuplatsekatkaa aina – 08/02/2011 10:57 AM
Lomalla sattuu: Ahvenanmaalla hotelli Havsvidden ja laivalla Silja Europan Maxim.
Kummassakin tilasin ruoan kanssa g-leipää. Tarjoilija toi leipiä ja toivotti hyvää ruokahalua. Itselläni on tapana tuplatsekkailla vaikka se onkin ehkä tarjoilijoista rasittavaa ja ärsyttävää. Tsekkasin siis nytkin, että olivatko ne pöytään tuodut leivät varmaan gluteenittomia. No eivät olleet, tarjoilijoilta oli unohtunut jo koko asian.
Huolettaa niiden keliaakikoiden puolesta, jotka eivät aina pöytäseuran takia viitsi avata suutaan. Tai luottavat muuten vain aina ravintolahenkilökunnan erehtymättömyyteen.
Toivottavasti jaksatte olla niitä rasittavia asiakkaita, jotta oma terveys säilyy.
Silja Line? – 08/02/2011 10:35 AM
GALAXYN aamiaisbuffetista ei saanut pehmeää leipää. Tarjoilija väitti sen olevan loppu. Väitin takaisin, että ihan varmasti laivalta löytyy pehmeää g-leipää. Lopuksi pyysin ravintolapäällikköä paikalle. No jopas löytyikin sämpylöitä ja herkullisia olivatkin.
Tämä kuvastaa henkilökunnan välinpitämättömyyttä. Helpompi sanoa tuotteen olevan lopussa kuin sulattaa sitä yksittäiselle asiakkaalle.
Mc Donaldsin ranskalaiset ja hampurilainset – 07/16/2011 9:44 AM
Ei ole ollut koskaan ongelmia Mäkkärillä hampurilaisten tai ranskisten kanssa, ja reagoin kyllä todella herkästi jos olisi. Sama Hesen ranskisten kanssa, ei ole ongelmia.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Tips
5 tips
Forum
42 messages, 8 topics
Comments
7 comments
Registration time
10/24/2010 1:56 PM