Jauhopölystä oireita? – 03/25/2015 7:10 PM
Olenko yliherkkä, vai saako joku muukin oireita tavallisesta jauhopölystä?
Meillä on töissä paistopiste, ja paistovuoron jälkeisinä päivinä kärsin vatsaoireista. Onneksi ei ole kovin rajuja, mutta sen verran epämukavaa, että olen miettinyt hengityssuojaimen käyttöä.
Auttaako se, onko kukaan kokeillut?
Vai joudunko pyytämään, etten tee paiştovuoroja töissä?
KOTIPIZZAN GLUTEENITTOMAT PIZZAT !!!! – 02/13/2014 8:23 AM
Eilen tuon viestin kirjoittamisen jälkeen sain puhelun kyseisestä pizzeriasta.
Meillä oli hyvä ja rakentava keskustelu aiheesta mitä gluteeniton tarkoittaa ja mitä voi seurata, jos gluteenittomana myyty pizza ei olekaan gluteeniton.
Monta väärää käsitystä tuli oikaistua ja moni asia jäi omistajalla mietintämyssyyn ja asiaa viedään varmasti myös eteenpäin ketjussa hänen osalta. Vaikuttaako se sitten muihin ravintoloihin, en tiedä. Toivottavasti.
Kaikki työntekijät olivat osanneet kertoa kuinka gluteeniton pizza valmistetaan. Tässä vaiheessa heitin omistajalle kysymyksen ilmaan, että noudatetaanko sitä?
Valitettavasti omasta työpaikastani johtuen tiedän, että gluteenittomien tuotteiden valmistaminen on joillekin työntekijöille myrkkyä ja ne saatetaan tehdä vähän sinne päin. Näin sen ei saisi olla. Yleensä olen hieman ripittänyt näitä työkavereita, ja ainakaan minun kuullen/nähden ei ole enää oiottu mutkia.
Monelle tuntuu olevan mahdotonta käsittää, että pienenpieni määrä gluteenia aiheuttaa niitä oireita. Ajatellaan, että jos vähän meni niitä jauhoja gluteenittomaan pizzaan, ei se haittaa.
Kotipizzan kohdalla ongelma ei ehkä ole niinkään se valmistusvaihe, vaan työntekijöiden vaatteiden jauhomäärä. Meidän lähi pizzeriassa ovat erittäin taitavia pohjan heittäjiä, joten jauhot saavat kyytiä. Lentääkö pöly myös gluteenittomalle puolelle, todennäköisesti. Pestäänkö pyötätasot aina ennen gluteenittoman pizzan valmistusta, en tiedä. Entäs ne työntekijöiden vaatteet, käsivarret, kasvot, lakki, paljonko jauhoja tippuu gluteenittoman pizzan päälle valmistusvaiheessa?
Ja sitten se pakkaaminen. Meillä mies oli hieman ihmetellyt, kun tilauksesta valmistettiin ja pakattiin ensimmäisenä kotzonet, sitten tavallinen pizza ja viimeisenä minun gluteeniton pizzani. Samoilla käsillä..
Ei sitten hoksannut tästä kertoa minulle kun vasta eilisen puhelun jälkeen, muuten olisin käynyt tämänkin vaiheen pizzerian omistajan kanssa läpi. Mutta ehkä näen hänet kun käyn kyseisessä pizzeriassa seuraavan kerran ja voimme keskustella asiasta.
Itse koen palautteen antamisen tärkeäksi, joka kerta, kun tulee pieniäkin oireita, tai vaikka oireita ei tulisikaan, mutta jossain asiassa olisi pienillä teoilla mahdollisuus parantaa palvelua. Ainakin omalle kohdalleni on sattunut järkevä vastapuoli, tai sitten he ovat olleet hyviä näyttelemään sitä, että palaute on otettu vakavasti.
KOTIPIZZAN GLUTEENITTOMAT PIZZAT !!!! – 02/12/2014 3:44 PM
Viikonloppuna söin kotipizzan gluteenittoman version, enkä ole elämäni aikana ollut niin kipeä, kuin mitä tuon pizzan syömisen jälkeen olin. Vieläkään en ole täysin toipunut.
Laitoin palautetta nettisivujen kautta, sain vastauksen yllättävän nopeasti yleisellä tasolla siitä, miten gluteenittomat pizzat valmistetaan jokaisessa pizzeriassa ja kuinka työntekijät koulutetaan.
Lopussa oli vielä maininta, että palaute on välitetty kyseiselle pizzerialle sekä piiripäällikölle, ja minuun olla pikaisesti yhteydessä asian tiimoilta. Minulle pikainen tarkoittaa 1-2 päivää, vielä ei ole kuulunut mitään.
Aikaisemmin saman paikan gluteenittomista pizzoista ei ole ollut huomauttamista, liekö sitten uusia työntekijöitä paikalla.
Mutta kyllä tämä kokemus on laittanut miettimään, että uskaltaako sitä syödä enää missään, jos kerran henkilökuntaa ei kiinnosta työnteko sen vertaa, että asiat tekee kunnolla.
Proteiini- ja energiapatukat – 07/22/2012 9:05 AM
Heippa!
Sain keliakia-diagnoosin vasta pari viikkoa sitten ja opettelen uutta ruokavaliota päivittäin. Tämä palsta on ollut siihen suuri apu kaikkine vinkkeineen, joten kiitos siitä kaikille kirjoittajille
Olen ollut aikaisemmassa elämässäni aktiivinen liikkuja, ja olen sitä kyllä tässä uudessakin elämässä.
Aikaisemmin käytin toisinaan proteiini- ja energiapatukoita harjoittelun ja kilpailujen yhteydessä.
Kun nuo tuoteselosteet ovat vielä vähän hepreaa minulle, niin osaako kukaan kertoa, löytyykö noita patukoita gluteenittomina?
Kotioloissa niitä on helppo korvata ihan puhtailla ruoka-aineilla, mutta tulossa on leiri- & kisamata, ja siellä patukat ovat helppoja ja nopeita käyttää.
Kiitos vinkeistä jo etukäteen!
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.
Private message
Send private message
Forum
4 messages, 2 topics
Registration time
07/22/2012 8:51 AM