Ansku71

Forum messages

<< Start < Previous
Next > End >>
  • Vappu 04/30/2009 8:14 AM

    Itse olen jo muutamia vuosia tehnyt tippaleivät munattomana. Ja sen jälkeen kun oma keliakia todettiin, olen vain vaihtanut vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin ja hyvin on maistunut kaikille. Uskoisin tuon toimivan myös "munallisissa" tippaleivissä.

  • Retkeilemässä 04/08/2009 8:58 AM

    Lisäsin myslin ohjeen vinkkeihin, samoin myslipatukoiden.
    Olen itse käyttänyt samaa muromysliä myös niissä patukoissa mutta ne onnistuu varmaan myös tavallisilla gluteenittomilla mysleillä. Annos on kieltämättä suuri mutta säilyy hyvänä ainakin kuukauden verran, tosin meillä ei ole koskaan säilynyt niin kauaa...

  • Retkeilemässä 04/07/2009 10:28 AM

    Retkieväisiin en osaa sanoa mitään, mutta välipalapuolelle tuli mieleen itse tehdyt myslipatukat. En muista nähneeni,(en tosin ole juuri etsinytkään)gluteenittomia myslipatukoita mutta olen lasten kanssa kotona tehnyt. Kotona kun on urheilevia lapsia jotka tarvitsevat energiaa peleihin. Valmistan itse myslin jotta saisin "muro"mysliä, en ole valmiina löytänyt niitäkään. Tosin onnekseni voin syödä kauraa, en tiedä miten mysli onnistuisi ihan tattari tms. hiutaleilla.

    Ohjeet voin kaivaa iltasella jos löytyy kiinnostusta kokeilemiseen.

  • Keliapuodista ja vähän muutakin 04/06/2009 8:31 AM

    Tässä meikäläisen ohje, lisäsin sen myös vinkkeihin. Suht helppo leipoa kun muistaa jauhoittaa kädet!

    Gluteenittomat lihapiirakat
    n.10 kpl koosta riippuen

    4,5 dl vettä
    1 rkl psylliumia
    0,5 dl öljyä
    1 pss kuivahiivaa
    1 tl suolaa
    ripaus sokeria
    500 g karkeaa jauhoseosta esim. semper

    Tee taikina mieluiten yleiskoneella.
    Turvota psylliumia kädenlämpöisessä vedessä 10 min. Lisää suola, sokeri ja öljy sekä jauhot joihin hiiva on sekoitettu. Anna koneen vaivata taikinaa n. 5 min. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen verran taikinaa käsiin (muista jauhoittaa kädet hyvin!) ja taputtele littanaksi. Lisää sitten täyte ja ummista piiraaksi. Taikina on tarttuvaista, näin ollen et tarvitse vettä ummistamiseen. Tee kaikki piiraat valmiiksi ja laita nousemaan n. 30 minuutiksi. Keitä kuumassa öljyssä kypsiksi. Huom! Jostain syystä gluteenittomat piirakat jäävät vaaleammaksi kuin "normi"piirakat.

    Olen kokeillut eri jauhoilla, onnistuu niin noilla karkeilla jauhoilla kuin myös esim jytte+semperin hienojauho- seoksella.

    Täyte saa muuten olla hyvin maustettua, taikina "imaisee" mausteet joten jos täyte on just sopivaa niin lisääppä hieman mausteita, muuten valmis tuote on pliisun makuista.

  • Keliapuodista ja vähän muutakin 04/03/2009 8:35 AM

    Ainakin itsetehty G-lihapiirakka maistuu aivan yhtä hyvältä kuin tavallinen, näin perheen normisyöjät todenneet. Gluteenittomien piirakoiden teko onnistuu ihan hyvin eikä itsellä ainakaan ollut mitään ongelmia öljyssä keittämisen kanssa. Viimeksi tein itselleni gluteenittomia ja muulle perheelle tavallisia, keitin vain omani ensin. Montahan niitä tuli kerralla mutta eivät kärsineet yhtään pakastuksesta, ja huomattavasti halvempia kuin kaupasta ostetut!

  • Gluteenittomuus ravintoloissa 03/31/2009 8:49 AM

    Sattuipa tässä lauantaina: kävimme syömässä yhdessä Lahden "ykkös"ruokaravintoloista ja tilausta tehdessä kyselin vielä onnistuuko kyseinen annos gluteenittomana. "Kyllä onnistuu, ei ongelmia" vastattiin. Hiukan odotin että tarjoilija ehdottaisi perunoiden vaihtoa, mutta ei, kyllä ranskalaiset onnistuu.

    No meni tovi ja tarjoilija palasi kysymään olenko vähän keliaakikko vai paljon... Ilmeeni oli kuulemma näkemisen arvoinen, moista määritelmää en ennen ole kuullut. Kysymys esitettiin siksi että saako ruoassa olla vähän vehnää, vai olenko tarkka syömisestäni. No koska olen tarkka, pyysin valmistamaan annoksen ilman vähäisintäkään määrää vehnää. Taas tarjoilija poistui ja juttu jatkui ruokaa odotellessa. Hetken kuluttua tuli tarjoilija takaisin ilmoittamaan ettei ranskalaiset ole gluteenittomia, mutta jos vaihdan perunat niin sitten onnistuu...

    Ruoka oli hyvää kermaperunoidenkin kera ja vaikka tunsinkin "lievää" epäilystä annostani kohtaan niin söin kuitenkin. Tosin täytyy tunnustaa etten taida kyseisessä paikassa toiste ruokailla, ainakin taidan ensin toimittaa materiaalia siitä mitä keliakia tarkoittaa.

  • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 03/31/2009 8:29 AM

    Lahden Citymarketissa oli viime perjantaina Finaxin karkea jauhoseos 0,50 e/kg sekä lettutaikina- ja muffinsijauhoseokset 0,99e/ pkt. Päiväykset tosin ovat huhti- ja toukokuulle. Arvatkaa vaan tuliko ostettua, piti soittaa kaverille kanssa. Lapset naureskeli äidin hamstrausta, mutta en ollut ainoa: huomasi kyllä Lahden seudulla olevan keliaakikkoja, sen verran näkyi kärryissä jauhopaketteja.

  • Gluteenitonta Varsovassa? 03/31/2009 8:19 AM

    Olin pari vuotta sitten Varsovassa ja ruokapolitiikka onnistui hyvin kielikäännösten avulla. Mulla taisi olla käännökset englannin lisäksi myös puolaksi ja saksaksi, onneksi, koska pelkällä englannilla en olisi saanut itseäni ymmärretyksi. Aamupalaa varten kannattaa ottaa omaa leipää mukaan, itse en ottanut ja sain aika kauan etsiä kaupoista ennen kuin löysin edes riisikakkuja, muita en muistaakseni löytänytkään. Tämä siksi, ettei ainakaan meidän hotellissa ollut mitään leivän tyyppistä gluteenittomana vaikka hotelli olikin ns. tasokas keskustahotelli. Muuten kaupunki on aivan upea, hiukan rapistunut mutta äärimmäisen siisti, ei juurikaan näkynyt roskia missään.

<< Start < Previous
Next > End >>

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

    Private message
    Send private message

    Tips
    2 tips

    Forum
    8 messages

    Comments
    1 comment

    Registration time
    03/31/2009 8:09 AM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,02s