glutit tuulihatut

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • ponipimu 239 messages10/28/2011 10:06 PM

    kokeilin ensimmäistä kertaa tuulihattuja gluteenittomina, ja tuli aivan törkeän hyviä.

    löysin vanhan ohjeen kouluajoilta, ja tein sen mukaan vaihtaen vain jauhot sunnuntain jauhoseokseen.

    selasin erilaisia tuulihattuohjeita ja hyvin monessa rasvan määrä oli 100g, mutta tässä kokeilemassani ohjeessa rasvaa tulee vain 50g. vähän kevyempää. taikinaa en pursottanut, olisi ollut liian työlästä, ihan lusikalla ja sormin sain pieniä lihapullan kokoisia palleroita aikaiseksi. eikä ollut liisteriä.

    eli ohje:

    2,5 dl vettä ja 50g margariinia kiehautetaan kattilassa.

    2,5 dl jauhoja ja 1/2 tl leivinjauhetta lisätään kerralla ja muutama minuutti keitellään jotta irtoaa reunoilta ja jauhot vähän kypsyy.

    sitten jäähdytellään.

    kolme munaa vatkataan yksitellen, kutakin muutama minuutti, ensimmäisen munan aikana kannattaa vispata hiljaisella teholla koska muuten roiskuu pitkin pöytiä ja tässä vaiheessa on kokkareista.

    kolmannen munan jälkeen taikina on sileämpää ja lusikalla vaan pellille kökköjä, paista 175 asteessa 30 min, ja ethän avaa luukkua missään vaiheessa paiston aikana.

    täytteeksi tein savulohi-tuorejuustoa ja valkosuklaa-nougatmoussea. maistiaiset oli sikahyviä ja huomenna törsätään oikein kunnolla kemuissa!

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,007s