WTF - oireet palasivat??

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Myrskynsilma 5 messages08/21/2009 2:46 PM

    Nyt olen ymmällä.

    Ekat pari viikkoa gluteenittomalla dieetillä menivät tosi hyvin. Vatsakivut, kuvotus ja röyhtäily katosivat ja voin vatsan puolesta oikein mainiosti. Mutta nyt oireet ovat tulleet takaisin. En ole syönyt mitään gluteenipitoista - ainakaan tietääkseni - mutta silti nyt muutamana viime päivänä vatsa on ollut kipeä ja turvoksissa, pistelee ja polttelee ja röyhtäyttää ja on hankala olla. Tuntuu että pahenee vaan koko ajan. Pahoinvointia ei onneksi (vielä, kop kop) ole!

    Mistä ihmeestä tämä voi johtua?

  • KattiMatikka 271 messages08/21/2009 2:57 PM

    Oireet eivät kaikilla poistu kovinkaan nopeasti... Ikävä kyllä. Oireita voi tulla pitkin matkaa, koska suolen tilanteen normalisoituminen voi kestää vuodenkin (tai yli).

    Jos olet pitkään kärsinyt mahavaivoista, niin voit koittaa jättää maidon hetkeksi pois. Sairas limakalvo voi reagoida laktoosiin ja/tai maidon proteiiniin.

    Maidon voi (ja se kannattaa ehdottomasti) palauttaa ruokavalioon kun suolinukka tervehtyy.

  • Ad

  • Myrskynsilma 5 messages08/21/2009 3:03 PM

    Kiitos vastauksesta.

    Se minua kummastuttaa, kun ensin meni ihan hyvin, mutta sitten oireet tuli rytinällä takaisin... voiko ruokavalion aikana tulla tuollaisia takapakkeja?

    En käytä maitotuotteita, paitsi jugurttia. Maito saa mahan sekaisin...

  • Mampu 122 messages08/02/2011 7:39 AM

    Löysin tämän vanhan ketjun haun kautta ja olisi kiinnostavaa kuulla, kuinka aloittajan asia eteni. Myös muden kommentit kiinnostavat.

    Meillä myös tyttären ensimmäiset gluteenittomat viikot näyttivät ratkaisseen ainaiset mahakivut, mutta sitten tuli kerran selviä oireita Vuohelan kaura-porkkanasämpylöistä ja pian sen jälkeen oksettava olo jokaisen ruokailukerran jälkeen oli sitten syönyt mitä tahansa tai vaikka vaan juonut lasin vettä. Kova tarve oksentaa, muttei mitään tule. Kokonaisvaltainen huono olo jatkuu tuntikausia ja kun helpottaa, alkaakin jo olla aika syödä taas jotain... Googlasin yleisesti "oksettava olo ruokailun jälkeen" ja löysin suolan, hiilihydraattien tai nesteen puutteita, mutta jotenkin ihmetyttää, kun mikään muu ei ole ruokavaliossa muuttunut.

  • Grz 1 message08/02/2011 12:51 PM

    Luin juuri vaaralliset viljat -kirjaa ja siinä kehotettiin tarkastamaan myös lääkkeiden täydellinen gluteiinittomuus, muuten oireet saattavat palata.

  • Isabella 42 messages08/02/2011 1:47 PM

    Onhan tyttäresi ollut luontaisesti gluteenittomalla dieetillä? Alkuvaiheessa kannattaa jättää pois vehnätärkkelys, jotta suoli rauhoittuu kunnolla. Kokeilkaa sitten pienellä määrällä sellaisia gluteenittomia tuotteita, jotka eivät ole luontaisesti gluteenittomia. Itse en pysy syömään ollenkaan vehnätärkkelystä.

    Myös kaurajauho saattaa ärsyttää liikaa ja aiheuttaa pahaa oloa. Itse en pysty syömään esim. Raision porkkana-kaurasämpylöitä.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s