janey 1 message – 10/22/2012 4:37 PM
Heippa,
minulla todettiin hetken aikaa sitten kaikki mahdolliset ja mahdottomat vilja- ja ruoka-aineallergiat, en siis ole keliaakikko. En oikein tiedä mistä pitäisi etsiä ohjeita ruoanlaittoon, ravitsemusterapeutillekin sain ajan vasta ensi vuoden puolelle, joten siitä ei hirveästi apua vielä hetkeen ole. Päätin siis tulla tänne katsomaan, jos joku osaisi kertoa esim jotain reseptejä, leivät esimerkiksi todella hankalia.
Minulla on ollut pitkän aikaa (usemman vuoden ajan) päivittäistä todella pahaa närästystä, vatsakipua silloin tällöin, sekä pahimpana vaivana hengitystieoireita viimeisen puolentoista vuoden ajan (n.1 krt. kuukaudessa lääkäri antanut antibioottikuurin poskiontelontulehdukseen). Kesällä päätin että nyt olen kärsinyt ihan tarpeeksi näistä vaivoista, eivätkä ne kaikki millään voi johtua muista allergioistani (siitepölyt yms.), ja menin lääkäriin ja sieltä verikokeisiin.
Tulokset tuli, ja minulla todettiin nämä allergiat: vehnä, maissi, kaura, tattari ja seesam.
Viimeisistä kokeista sain vielä lisää allergioita: peruna, riisi, soija, pähkinät, ohra, ruis, tomaatti, paprika.
Näistä allergioista pahimmat ja pakolliset vältettävät ovat nuo vehnä, maissi, kaura, tattari, seesam ja erilaiset pähkinät. Muita edellämainittuja pystyn syömään ilman että nuo pahat oireet palaavat.
Jos siis jollain on hyviä reseptejä minkä vaan ruoan tekoon, tai jotain tuotteita suositeltavana, niin kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita!
Jezu Admin – 10/22/2012 9:51 PM
Ehkäpä Glu.fi:n reseptiarkistosta löytyy jotain sopivaa:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Suviih 629 messages – 10/23/2012 3:03 PM
Viljatuotteiden osalta vetää aika hankalaksi, kun kaikki nuo yleisimmät gluteenittomissa jauhotuotteissa käytetyt on kielletty. Mutta jotakin sentään tuli mieleenGluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Suviih 629 messages – 10/26/2012 4:38 PM
Nyt tuli vielä mieleen sellaiset kuin Tapioca-tärkkelys (suurustukseen ja leivontaan) ja Quinoa. Tapioca-tärkkelystä myydään ainakin isoissa marketeissa semmoisessa vihreässä paketissa ja löytyy ihan jauhohyllystä. Quinoaa (tai kvinoa suomalaisittain) voi keittää ruoan lisäkkeeksi riisin tapaan ja myös jauhona sitä löytyy (voi käyttää leipiin). Myös quinoaa saa isoista marketeista ja jos ei sieltä löydy, niin luontaistuotekaupoista.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Kari 364 messages – 10/26/2012 5:19 PM
Jos se on verikokeista todennettu, taitaa onna asiassa paljon perää. Ootkos tuumannut sitä "väistämis-menetelmää", jota minä harrastan, eli nautin niitä ruokia, jotka "sopivat" mun masiinalle. Hedelmiä ja kahvia aamiaisella, tai hedelmämehua. Lihaa passaa syödä ja kalaa. Viljatuotteista silleen pidättäydyn suosiolla. Ei niitä pakko ole syödä. Ja vaihtelevaa herkuttelua. Näillä minä menen, ja voin aika hyvin.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
lorangil 82 messages – 10/26/2012 8:55 PM
Löytyisikö täältä sinulle sopivia reseptejä? https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/3656/Zeilstra_Diana_liitteet.pdf?sequence=3
Ohjeet on kehitelty Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistykselle: https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/3656/Zeilstra_Diana.pdf?sequence=1
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.