Roosa 3 messages – 05/07/2015 11:06 PM
Kysynpä nyt täältä jos joku ystävällinen osaisi neuvoa ennen kuin lähden soittelemaan terveyskeskukseen.
- Mistäs nyt tuulee, kun suolisto teki tälläisen tenän? Ennen gluteenittomalle siirtymistä suoli toimi päivittäin, jopa kahdesti, ei vält ripulia, ei löysääkään mutta toimipa silti kuin kello, joka aamu.
Mutta nyt siirryttyäni gluteenittomalle, en muista olenko ollut isolla asialla sitten ties moneenko päivään :O ?? Ei vaan ole hätä.
Kuuluuko tälläinen suoliston hitaus, ummetus kuvaan, siirtymävaihe tav ruuasta gluteenittomaan vai onko nyt jotain muuta vikaa..?
Olen vasta muutaman päivän syönyt gluteenitonta leipää, siivun/pvä, kasviksetkin olleet pannassa vielä. Vatsa oli niin tautisen kipeä gluteenien ahmimisesta ennen tähystystä että!
milla 412 messages – 05/08/2015 5:39 AM
Heippa. Ei varmasti ummetuksen syy ole suoranaisesti glut.ruokavalio, vaan kuitujen puute. Lisääppä ruokavalioosi gluteenittomat puurot. Nauti niitä aamuisin ja vaikka leivän sijasta.
Ja lisää marjoja kyytipojaksi.
Sitten ne kasviksetkin auttaa asiaan
hemu 59 messages – 05/09/2015 7:11 PM
Hei Roosa!
Hyvä, että olet päässyt aloittamaan dieetin! Kroppa voi tosiaan reagoida erikoisesti uuteen ruokavvaöioon. Ummetus lienee odotettavaa, varsinkin jos et huomannut eriityisesti huolehtia riittävästä kuidun saannista.
Edellisessä kirjoituksessa suositeltu aamupuuro on todella hyvä idea. Voisit vielä lisätä puuroosi ruokalusikallisen pellavavsimeniä, kokonaisia tai rouhittuuja.
Yleensäkin kuitupitoinen ruoka on tosi tärkeää. Paitsi että se pitää vatsan kunnossa, se myös auttaa painonhallinnassa, auttaa alentamaan kolesterolitasoa sekä pitää verensokerin tasaisena.
Usein väitetään, että gluteeniton ruokavalio on vaikea saada riittävän kuitupitoiseksi, mutta minusta se ei kyllä ole erityisen vakeaa. Kannattaa aina valita kuitipitoinen vaihtoehto, kun ostaa leipää, riisiä, pastaa tai jauhoja.
Lisäksi kannattaa käyttää kuituvalmisteita aamiaisruuissa ja leivonnassa. Pellavansiementen lisäksi kaupoista löytyy sokerijuurikaskuitua, perunakuitua ja Hirvelän kaurakuitusta.Tämä kaurakuitunen on suosikkini. Sitä on helppo lisätä aamupuuroon tai -smoothieen ja käy myös sämpylätaikinaan.
Tuli vähän pitkä selostus, mutta idea oli, että kuitua koneeseen, niin kaikki sujuu paremmin!
Tässä vielä kehittämäni aamiaisresepti:
Hemun aamiaissmoothie
1dl maustamatonta jugurttia
2rkl tattarilesettä
1rkl kaurakuitusta
pieni klöntti hunajaa
Noin 1dl maarjoja tai hedelmää
1dl maitoa
Sekoita kaikki aineet blenderissä tai sauvasekoittimella ja nauti pillillä. Jaksat pitkälle aamupäivään ja saat tarpeeksi kuitua.
Jos ei kaapista löydy tattarilesettä, voi sen tilalla käyttää gluteenittomia kaura- tai tattarihiutaleita.
Hyvää kevättä kaikille!
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.