Jezu Admin – 02/19/2015 2:14 PM
Tuoreessa Duodecimissä on julkaistu mielenkiintoinen artikkeli keliakian uusista mahdollisista hoitomuodoista. Markku Mäen pääkirjoitus Uusia mahdollisuuksia keliakian hoitoon listaa useita mielenkiintoisia hoitomuotoja, joiden käyttöönottoon menee varmasti vielä aikaa:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
glutfree 90 messages – 02/19/2015 8:14 PM
Mutta entäs ne henkilöt, joilla ei ole keliakiaa, mutta muuten suolisto oireilee rukiin, ohran, vehnän tai kauran syömisen jälkeen? Kun voi olla esim. viljoille allerginen. Lisäksi on muitakin suolistovaivoja, jotka helpottuvat kun välttelee viljoja. Ei tuo gluteenittomuus"muoti" monellekaan ole vaan muoti-ilmiö, vaan ihan oikeiden oireiden hoitamista. Ja juu, varmaan kyllä moni söis myös viljoja, mutta kaikki vaan ei sovi kaikille. Mutta toki tässäkin tutkimustyössä lääkefirmat yrittää olla mukana kiivaasti, jotta saatais taas uusi kohderyhmä, jolle kalliita pillereita tms.syötettäisiin. Sivuvaikutuksistahan ei tässä vaiheessa kukaan edes hiiskahda, että semmoisia vois ollakaan, vaikka ei taida minkään sortin lääkettä olla olemassakaan, josta ei sivuoireita tulisi. Itse ajattelisin, että voisin jotain lääkettä ottaa esim.matkoilla jos joutuu tilanteeseen, ettei mitään muuta ruokaa ole tarjolla ja joutuu jotain gluteenillista syömään. Muuten yritän keliakiaani hoidella näin vanhaan malliin, viljattomasti, ja ah niin trendikkäästi.
nyyti 58 messages – 04/06/2015 9:03 PM
Komppaan edellistä. Sinänsä tosi hyvä että hoitomuotoja kehitetään varsinkin jos niistä on edes jollekulle joskus oikeasti apua.
Itselläni kuitenkaan ei ole diagnosoitua keliakiaa, mutta en syö gluteeniviljoja niiden tästä huolimatta aiheuttamien oireiden vuoksi. Ja ottaisin tosi mielläni koska tahansa vaikka donitsin tai mahdollisuuden ostaa esim. täytevoileipä kahvilasta, jos vaan en tulisi siitä kipeäksi.
glutfree 90 messages – 04/08/2015 2:18 PM
"ottaisin tosi mielläni koska tahansa vaikka donitsin tai mahdollisuuden ostaa esim. täytevoileipä kahvilasta, jos vaan en tulisi siitä kipeäksi."
Tästä tuli mieleeni, että eikö voitais lääkkeen sijaan kehittää leipomuksia tai alunperin siis viljoja, jotka eivät aiheuttaisi sairastumista tai mahanpuruja vaikka diagnoosia ei olisikaan. Johan näitä on luontaisesti gluteenittomia viljoja, mutta jos vaikka vehnästä sais risteyttämällä tms.sellaista että se sopis kaikille? Epäilen nimittäin, että tämä joskus 40-50-luvulla alkanut kasvien "muokkaaminen" ja ristetyttäminen on tehnyt viljasta sellaista, että se ei meinaa meidän vatsoille sopia. Tai sitten tämä nykyinen jatkuva antiboottien yms.vierasaineiden syöminen tekee suoliston niin yliherkäksi, että kohta mikään ei ole syömiskelpoista...
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.