Tiixi89 25 messages – 03/12/2010 7:32 PM
Miten on onko tortillat gluteenittomia tarjolla/ tai onko hyviä ohjeita... Rakastin niitä mutta enään en ole uskoltanut ees ajatella nyt tekee jälleen mieli.katjairene 57 messages – 03/12/2010 7:57 PM
Kaupassa myydään gluteenittomia tortilloja, ainakin s-marketissa olen nähnyt. Itse en pitänyt ko. tuotteesta, tosin kyseessä oli kyllä elämäni ensimmäinen kosketus yleensäkkään tortilla nimiseen tuotteeseen.
Pulde 16 messages – 03/12/2010 8:58 PM
Suomessa olen törmännyt vain yhdenlaisiin gluteenittomiin "tortilloihin", jotka ovat kyllä sellaista mautonta, hajoavaa höttöä että oksat pois. En ymmärrä miksi juuri niitä tuodaan maahan, kun on olemassa niin paljon parempiakin tuotteita! Asun nyt väliaikaisesti jenkeissä ja täällä ihan normikaupoistakin saa jotain kolmea erilaista 100% maissitortilloja, jotka on kymmenen kertaa parempia kuin ne suomesta saatavat.
Lisäksi olen maistanut esim.gluteenittomia brown rice -tortilloja, jotka on oikein maukkaita myös. Monissa meksikolaisissa ravintoloissa tortilla- ja tacoannokset ovat automaattisesti gluteenittomia, paitsi taas burritot ja quesadillat ym. tehdään vehnätortilloista.
Suomessa teen tortillat yleensä itse, reseptin olen ottanut Herkuttelu sallittu-kirjasta. On tullut ihan hyvää, joskin minulla on ollut vaikeuksia saada niistä samalla tarpeeksi ohuita ja sellaisia, jotka eivät hajoa taittaessa.
Nuutti 56 messages – 03/13/2010 3:13 PM
Ne suomessa myytävät tortillat on kamalia! Kuin pahvia söisi
Vaula 141 messages – 03/13/2010 4:38 PM
Ne kyseiset tortillat on kyllä ihan hirveitä! Just kaupassa katselin niitä hyllyssä kun kaverit on aikeissa tehdä itselleen normitortilloja ja mietin tekisinkö itsekin. Jätin kuitenkin lätyt hyllyyn - parempi olla kokonaan ilman kuin syödä niitä pahalta haiseviakin kamaluuksia. Joskohan sitä jaksais joskus tehdä tortillat ihan itse..
Jezu Admin – 03/14/2010 9:17 PM
Ja tässä vielä linkki noihin Suomen kauppojen tortilloihin:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
sagaliini 28 messages – 03/15/2010 9:49 AM
Minä olen keliaakikkolapselleni täyttänyt tortillat Moilasen pakasterieskaan, on kyllä liian paksu, mutta saa hyvin rullalle. Maku on ihan hyvä, toisin kuin noista myytävissä tortilloissa.
marke 71 messages – 03/15/2010 10:53 AM
Mieluummin tacoja tai muita maissipohjaisia.
Nuo valmiit maissitortillat ovat kammottavia eikä pussissa olevasta tortilla-jauheesta tullut yhtään parempia. Onneksi niitä samoja sörsseleitä voi lappaa tacoihinkin
Itse kehittelemällä maissijauhoista voisi saada ihan kelpo tortilloita paistinpannulla paistaen - onko kukaan kokeillut tuotekehitellä?
Kaupoissa on lähes 10 eri vehnätortillaviritelmiä, mutta vain yksi maissitortilla.
Linda 34 messages – 03/15/2010 4:16 PM
Mun mielestä ne K-kaupassa myytävät tortillat on ihan ok, en nyt muista merkkiä voin tarkistaa seuraavalla käynnillä. Mutta tortillathan on mun käsittääkseni perinteisesti pelkästä maissista tehty joten en tajua miksi niitä vehnätortilloita vaan joka paikassa tuputetaan.happy_feather 3 messages – 07/08/2010 8:23 PM
maistoin kerran noita kaupan maissitortilloita ja siirryin sitten sovulla tacoihin
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.