Teollisesti poistettu gluteeni

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Jezu  Admin12/08/2008 9:36 PM

    Osaako joku fiksu kertoa kuinka venhäjauhosta poistetaan gluteeni teollisesti? En siis itse aio hankkia vehnäjauhoja moista operaatiota varten, kiinnostaa vaan tietää kuinka se käytännössä tapahtuu

    Monissa tuotteissahan on nykyään gluteenitonta venhäjauhoa ja poistohan täytyy tehdä erittäin huolellisesti.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 messages02/19/2009 12:41 PM

    ?? Nyt putosin kärryiltä, gluteenitonta vehnäjauhoa? Tarkennatko vähän eli tarkoitatko vehnätärkkelystä?

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ad

  • Jezu  Admin02/19/2009 1:44 PM

    Suviih kirjoitti:
    ?? Nyt putosin kärryiltä, gluteenitonta vehnäjauhoa? Tarkennatko vähän eli tarkoitatko vehnätärkkelystä?

    Mielestäni olen nähnyt joidenkin tuotteiden ainesosaluettelossa aineita tyyliin: gluteeniton vehnäjauho tai vehnäjauho (gluteeniton).

    En sitten tiedä onko vehnätärkkelys ja gluteeniton vehnäjauho sama asia.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 messages02/19/2009 3:24 PM

    Ehkä joku kotileipuri saattaa käyttää gluteenittomasta jauhoseoksesta nimitystä "gluteeniton vehnäjauho", mutta tuollaista tuskin saa käyttää missään kaupassa myynnissä olevassa tuotteessa, sillä gluteenitonta vehnäjauhoa ei (ainakaan tällä hetkellä) ole olemassa. En ole kyllä moiseen törmännyt tämän 12 vuoden aikana kun olen tuoteselosteita syynännyt, enkä ainakaan koskaan menisi tuollaista syömään.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Jezu  Admin02/19/2009 3:29 PM

    Suviih kirjoitti:
    En ole kyllä moiseen törmännyt tämän 12 vuoden aikana kun olen tuoteselosteita syynännyt, enkä ainakaan koskaan menisi tuollaista syömään.

    Täytyypä tsekkailla löydänkö jonkun pakkauksen, jossa lukee noin.

    Joka tapauksessa alkuperäiseen kysymykseen ei ole vielä vastattu eli miten vehnästä tehdään vehnätärkkelystä ts. miten se gluteeni häviää siitä

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 messages02/19/2009 4:01 PM

    Googlettamalla löytyi tämmöinen:

    "Vehnätärkkelyksen valmistus aloitetaan jauhamalla jyvät ja liettämällä jauho veteen. Seos jaetaan kolmifaasidekantterilla kolmeen osaan: tärkkelysjakeeseen, proteiinijakeeseen ja liukoiseen jakeeseen. Tärkkelysjae sisältää halutun tärkkelyksen ja proteiinijae vehnän gluteeni-proteenit."

    http://www.flaktwoods.com/de0dfc83-c55d-4305-8826-3fb118aa1356

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Pulla 267 messages02/19/2009 4:24 PM

    Ainakin arkikielessä tosiaan jotkut käyttävät "gluteeniton vehnäjauho"-nimitystä (kaupoissakin). Joulun ruokien aikaan minulle ehdotettiin, että enkö voisi käyttää gluteenittomia vehnäjauhoja. Oletin nimityksen tarkoittavan gluteenitonta jauhoseosta, jota en itse käytä.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s