Tarviin tukea!!!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
1 2 3
Next > End >>
  • apsf 1 message05/17/2010 9:48 PM

    Neuvoja,vuosien kärsimysten ja epämääräisien oireiden takana keliakia.Ymmärrän että viljat pois,mutta esim.voiko etikka punajuuria syödä,entä suolakurkkuja?ja miksi lääkäri sanoi että perunassakin on gluteiinia?asumme kreikassa ja täältäkäsin mitään kirjallisuutta löydy,joten voiko joku suositella jotain kirjaa ihan perusasioista lähtien.lapsellakin nyt keliakia epäily ja itse voin olla syömättä montakin asiaa mutta lapselle tarvisi paljon korvaavia tuotteita,tarvisin neuvoja oikein roppakaupalla.meillä kun ei täällä saa oikeastaan mitään gluteenitonta.maissijauhoa löytyy,kuinkas siitä sitten leivotaan leipää?apua!!!

  • higga 209 messages05/17/2010 10:29 PM

    No peruna sellaisenaan on ihan gluteenitonta, useat perunavalmisteet taas saattavat sisältää esim. vehnäjauhoja (lohkoperunat..) punajuuret ja suolakurkut ovat turvallisia

    Tältä sivustolta löytyy paljon tietoa ja toinen hyvä on keliakialiiton nettisivut!

    Itsekin keliaakikkolapsen äitinä tiedän kuinka sydäntä riipoo kun lapsi ei saa jotain keliakian takia, mutta kummasti sitä on onnistunut etsimään korvaavia tuotteita.

    Monia gluteenittomia tuotesarjoja on myynnissä useissa maissa, suomessakin on paljon saksasta, ruotsista, englannisa tuotuja elintarvikkeita... ne pitää vain onnistua löytämään kaupasta ja se voi olla se haastavin osuus

  • Ad

  • Suviih  629 messages05/18/2010 10:00 AM

    apsf kirjoitti:
    Neuvoja,vuosien kärsimysten ja epämääräisien oireiden takana keliakia.Ymmärrän että viljat pois,mutta esim.voiko etikka punajuuria syödä,entä suolakurkkuja?ja miksi lääkäri sanoi että perunassakin on gluteiinia?asumme kreikassa ja täältäkäsin mitään kirjallisuutta löydy,joten voiko joku suositella jotain kirjaa ihan perusasioista lähtien.lapsellakin nyt keliakia epäily ja itse voin olla syömättä montakin asiaa mutta lapselle tarvisi paljon korvaavia tuotteita,tarvisin neuvoja oikein roppakaupalla.meillä kun ei täällä saa oikeastaan mitään gluteenitonta.maissijauhoa löytyy,kuinkas siitä sitten leivotaan leipää?apua!!!

    En tiedä millaiset valikoimat erilaisia jauhoja Kreikassa on saatavana, mutta esimerkiksi riisijauhosta, maissijauhosta, tapiocatärkkelyksestä, perunatärkkelyksestä, hirssistä jne. voit sekoitella itse jauhoseoksen (jos ei valmista jauhoseosta ole saatavana), jolloin siitä leivotun leivän maku on hieman parempi kuin pelkästä maissijauhosta leivotun. Perunarieskat onnistuvat varmasti myös pelkästä maissijauhosta (muussattua keitettyä perunaa, kananmunaa, voita/öljyä, suolaa ja jauhoa).
    Kaikki kasvikset (juurekset, vihannekset ja hedelmät) ovat sellaisenaan keliaakikoille ok ja samoin liha, kana ja kala. Valmiiksi marinoitua lihatuotetta ostettaessa kannattaa kuitenkin aina tarkistaa tuoteseloste, ettei marinadissa ole vehnää. Jos ei ole varma onko lihassa käytetty marinadi ok, on liha helppo halutessaan marinoida itse (marinadin voi tehdä esimerkiksi öljystä ja mausteista).

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Nonna 13 messages05/18/2010 10:15 AM

    Valikoima Kreikassa riippuu varmasti paljolti siitä missä päin Kreikkaa asutte. Kreetalla viime kesänä ollessa selvisi ainakin se, että erikoistuotteita esim. jauhoja ja pastoja sai apteekeista. Isommissa apteekeissa on suoraan hyllyssä ja pienemmät tilaavat pyynnöstä. Ystäväni oli löytänyt gluteenittomia tuotteita myös isommista kaupoista.

    Tsemppiä! Alku on hankalaa, mutta nopeasti löydät korvaavia ratkaisuja eri tilanteisiin!

  • Dumle 17 messages06/18/2010 9:59 PM

    Ensinnäkin sanoisin Ninnille ja muille juuri keliakiaan sairastuneille: taudin kanssa oppii elämään ajan kanssa. Itselläni oli toisaalta "onni", että sairaus todettiin jo lapsena, lienee ollut helpompi tottua. äidille oli kova paikka kun veljen kanssa saatiin diagnoosi keliakiasta, olimmehan peruskoulun ensimmäisillä luokulla.

    Nykyään jo irttarihllyllä muistaa ulkoa mikä sopii ja mikä ei

    Oma kouluaika ja kotitalouden tunnit opettivat minulle yhden faktan: kaikkea voi soveltaa gluteenittomaksi. Ihan kaikkea. kotitaloudenunneilla toteutin kaiken mitä muutkin teki, mutta minulle sopivana vaihtoehtona. Aluksi on paljon kokeilua ja sopeutumista. Perusasia on, että gluteenittomista taikinoista (lue pulla ja sämpylätaikinat) ei saa samnalaista kuin tavallisesta taikinasta. Siksi "sitkoton" taikina joka tarttuu käsiin on käsiteltävä joko jauhotuiin käsin tai, mitä itse käytän paljon, ruokaöljyllä kostutetut kädet. Öljy antaa samalla kauniin pinnat pulliin ja sämpylöihin.

    Mieheni kanssa eläessäni (hänellä ei ole keliakiaa) tuuanlaitto sujuu vaivattmasti. Jos teen vaikka lihapullia, ten ne glut.korppujauhoihin. Suurin osa arkiruuista on jo muutenkin gluteenittomia. Oikeastaan makaroniruuat ovat ainoita, joita teen aina kahta lajia. Tai vaikka makaronia ja juhelihakastiketta -> kastike yhteinen, makaronit oman. samon lasagne -> teen yhteisen jauheliha- ja valkokastikkeet, mutta pinoan eri vuokiin lasagnelevyt ja lisään kastikkeen molempiin.

    Tässä joitain vinkkejä

  • Tellu 1 message06/26/2010 5:53 PM

    Olen onnellinen kun lapseni (5) ovat terveitä.

    Olen onnellinen kun sairastan vain keliakiaa enkä esim. syöpää.

    Olen onnellinen kun keliakiani on ruokavalion avulla tasapainossa.

    Olisin onnellisempi jos kylässä saisin kahvin lisäksi jotakin syötävää.

    Olisin onnellisempi jos veljen vaimo ei kysyisi "Etkö todellakaan voi ottaa tästä pöydästä mitään"?

    Olisin onnellisempi jos olisin terve mutta kun verenperintönä on tämä keliakia niin se vain pitää hyväksyä henkilökohtaisena ominaisuutena.

    Hyvää kesää kaikille!

<< Start < Previous
1 2 3
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s