KattiMatikka 271 messages – 10/28/2009 2:09 PM
Jossu: Mulla itsellä kävi niin, että vasta-aineet oli reippaasti kohonneet mutta keliakiaa ei suolesta löytynyt. Sain kaksi vuotta "lisäaikaa" ja sitten uusinta gastroskopiassa löytyi sitten muutokset suolesta. Erittäin harvinaista (kuulemma) mutta mahdollistaJossu 22 messages – 10/30/2009 8:25 AM
Eilisestä jotenkin (huonosti) selvitty, mutta siis virallista lausuntoa odotellessa pitänee suunnistaa kauppaan löytöretkelle, koska lääketokkurassa lähtiessäni lääkäri mulle siinä ovella kaikenlaista keliakia materiaalia lykkäsi tassuun
Jokseenkin masentavaa...
KattiMatikka 271 messages – 10/30/2009 9:27 AM
Jossu: Muistan tuon hetken... Tsemppiä! Ihan vinkkinä sanoisin, että älä osta liikaa erilaisia ihmetuotteita, äläkä osta vakuumipakattuja leipiä, vaan osta pakastimesta Semperin paahtoleipää. Ja hanki se oma leivänpaahdin ja margariini. Tai siis itse innostuin ostamaan kaikkea mahdollista. Paino sanalla kaikkea. Ja sitten sitä piti vuoden päästä heittää käyttämättömiä kokonaisia amaranthin siemeniä menemäänJossu 22 messages – 10/30/2009 9:42 AM
Joo. Kiitos KattiMatikka - mä tässä suunnittelin just keittön "puhdistusta" ja monenlaista pyörii mielessä. Leipä ei oo mun mikään suurin luopumisen aihe, koska sitä syön melko harvoin muutenkin. Suurin iloni on ollut tähän asti kakkujen leipominen ja nyt sit vaan pitää tyytyä katselemaan omia luomuksiani ja tietty haaste on varmaan kehitellä gluteenittomia kakkuja !
noh, kunhan tässä pääsee kiinni arkeen taas niin alkaa elämä hymyillä...nyt lähinnä kärsin massiivisesta ketutuksesta ja "PULLOHARJALLA" rassatusta kurkusta :/
taigis 101 messages – 10/30/2009 3:37 PM
Jossu,, aivan turhaan suret kakuista luopumista. Gluteenittomista jauhoista tulee ihan aikuisten oikeesti paaaaljon parempia kakkuja kuin vehnäjauhoista. Jatkossa ystäväsi vain ihmettelevät sitä herkullisen pehmeää pohjaa, joka on leivonnaisissasi!!KattiMatikka 271 messages – 10/30/2009 7:37 PM
Taigiksen kanssa aivan samaa mieltä Jos joku on helppoa ja hyvänmakuista, niin gluteenittomien kakkujen leipominen. Ja tosiaan parempia kuin vehnäjauhoilla ja jopa jotenkin leipominenkin helpompaaToukokisu 31 messages – 10/30/2009 11:11 PM
KattiMatikka kirjoitti:
KattiMatikka 271 messages – 11/01/2009 6:01 PM
Ei ollut nukka mennyt ekassa tähystyksessä. Ainakaan juuri siitä kohtaa. Oma mielipide on se, että ohutsuolesta oli nukkaa jo siinä vaiheessa pakko ollut mennä, koska vatsaoireet sen verran ikäviä... Mutta ei niin ei ja tosiaan kaksi vuotta odottelin seuraavaa tähyä, jossa sitten todettiin nukkalama ja sain virallisen diagnoosin.Pulla 267 messages – 11/01/2009 7:17 PM
Toivottavasti tulevaisuudessa diagnostiikkakin kehittyy. Tuntuu, että se ohutsuolen yläosasta otettu koepala ei ole riittävä, koska nukkatuho voi olla läiskikäs ja vain siellä täällä.Afrodite 3 messages – 11/03/2009 10:18 PM
Itselläni todettiin viikko sitten keliakia. Koepala osoitti että suolinukka on madaltunut ja verikokeet olivat vielä piste i:n päälle.
Huomenna menen ravitsemusterapeutin luo ja varmasti saan häneltä hyviä ohjeita ja vinkkejä. Mulle lääkäri ainakin suositteli käyntiä tuon luokse.
Heti diagnoosin kuultuani tuntui että voi ei, ja kun menin kauppaan niin siellä kaikki leivät ja kaakut ilkkui mulle että etpäs saa syödä mua, mutta parin päivän kuluttua tuli jo sellainen fiilis, että kyllä tämä tästä.
Elikkä tsemppiä
Kaipaisin hieman reseptejä. Mistähän niitä löytyy?
Anni 35 messages – 11/04/2009 8:22 AM
Itse olen käyttänyt paljon ihan tavallisia reseptejä, vaihdan vain tavallisten jauhojen tilalle gluteenittomat. Esim. kuivakakut ja pikkuleivät teen aina näin.
Kun tytär sairastui me saimme ravintoterapeutilta kasan kaikenlaisia ohjeita, niissä oli myös todella hyviä leipä- ja sämpyläohjeita. Olen ostanut myös muutaman keittokirjan, ja ottanut talteen lehdistä ohjeita. Uskoisin että myös keliakialiiton sivuilta näitä löytyy?
Ja täytekakut todellakin tulee paljon parempia gluteenittomina! Käyttää sitten gluteenittomia jauhoja tai perunajauhoja.
Suviih 629 messages – 11/04/2009 12:52 PM
Afrodite kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
KattiMatikka 271 messages – 11/04/2009 1:39 PM
Ja tässä vielä muutama blogg Ruotsista, joissa gluteenittomia reseptejä.Afrodite 3 messages – 11/04/2009 9:27 PM
Iso kiitos hyvistä vinkeistä ja linkeistä.
On tosi kiva kun saa apua, koska näin kun asia on ihan uusi itselle, niin ei oikein saa mistään kiinni. Aika menee ihmetellessä ja miettiessä että miten tässä näin kävi...keliakia.
Jossu 22 messages – 11/04/2009 9:39 PM
Afrodite kirjoitti:
Jezu Admin – 11/08/2009 10:23 AM
Liisa ihmemaassa -vertaus on aika hyva. Itse juuri reissussa Hong Kongissa ja aina kun sattuu loytamaan kaupasta jotain gluteenittomaksi merkittya, on aivan innoissaan, kuin lapsi karkkikaupassaKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kiipuli 90 messages – 11/08/2009 5:54 PM
^paitsi ettei ne useinkaan maistu karkilta
Mutta tiedän tunteen
Ninni 114 messages – 11/08/2009 9:11 PM
Kiitos kaikille kannustavista vastauksista! Munkin diagnoosi on varmistunut, vasta-aineita löytyi. En nyt sitä epäillytkään, että skopia valehtelisi, mutta nyt on B-lausunto tulossa, joten keliakia mikä keliakia! Ensi järkytyksestä toivuttuani alan jo näkemään valoa tunnelin päässä. Gluteenittomia tuotteita näyttää olevan hyvin saatavilla ja olen jo todennut, että kotona kokkailuun tämä ei kauheasti vaikuta, kun vaihdan tietyt tutut tuotteet uusiin. Se harmittaa edelleen, että kyläillessä täytyy olla hankala vieras ja jos joku vaikka töissä tarjoaa pullaa, niin mä olen sitten se inhottava tyyppi, jolle ei muiden leipomukset kelpaa.
Gluteenittomia leipomuksia olen ehtinyt kokeilla jonkun verran: vispipuuro riisijauhoista kaipaa vielä optimointia. Ihan syötävää siitä tuli, mutta koostumus ei ihan vastannut mannasuurimoista tehtyä puuroa. Lohipiirakka onnistui gluteenittomana hyvin. Jauhelihapihvejä tein ensin kokonaan ilman korppujauhoja, ja niistä tuli vähän kovia ja sitkeitä. Mikä ilo olikaan, kun löysin citymarketista gluteenittomia korppujauhoja! Isänpäivän kunniaksi tein tänään gluteenittomista savoiardi kekseistä tiramisun. Maku oli koko perheestä hyvä, mutta keksit eivät kostuneet ihan niin hyvin kuin tavalliset, seuraavalla kerralla pitänee liottaa niitä kahvissa kauemmin.
Viikko sitten ajelin vitostiellä ja poikkesin Heinolan Heilaan, joka muuten on aivan mahtava ruokakauppa ihan kelle vaan. Sieltä löytyi myös jotain gluteenitonta, mukaan tarttui Viljatuotteen mustikka mysli (sisältää kauraa ja luontaisesti gluteenittomia ainesosia). Huomaattavasti parempaa kuin muut tähän asti maistamani gluteenittomat myslit!
Tässä vielä linkit, jos tuote ei ole tuttu entuudesta:
http://www.virtasalmenviljatuote.fi
http://www.heilan.fi
Vuohelan herkkupuodin gluteenittomia tuotteita, kakkuja, karjalanpiirakoita ym. oli kohtuullinen valikoima myynnissä Kuortin ABC:llä, joten jatkossa on hyvä syy pysähtyä sielläkin.
Amarantti 35 messages – 11/09/2009 8:19 AM
Minä en tiedä vielä, mitä hermostollisia vaivoja keliakiaan liittyy. Minkä tyyppisiä ne on?
Jezu Admin – 11/13/2009 2:10 PM
Kiipuli kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Skell 2 messages – 02/18/2010 5:35 PM
Nyt löytyi tältäkin tytöltä keliakia epäilty reilun vuoden, puolitoista viikkoa sitten tuli tulokset ihokoepaloista (toisella yrityksellä vasta löytyi, verikokeistakaan ei löytynyt mitään). Vielä oon normiruoalla, ruokavaliota kun en saa aloittaa ennen gastroa joka on sitten joskus kun ajan saan.
Ihokeliakiaa epäiltiin niin kauan että ehti jo aika hyvin tottua ajatukseen, mutta järkytyshän se silti oli, varsinkin kun suvussa ei ole yhtään keliaakikkoa (joku ei siis tiedä keliakiastaan) enkä edes tunne yhtään. Tavallaan kuitenkin helpotus että sain syyn ihottumalleni. Ja onneksi on avomies tukemassa ja lohduttamassa.
Eniten vituttaa se kun itselläni nyt siedän vaikka mitä, mutta sitten kun lapsia joskus tulee niin en halua antaa sitä heille
porajata 460 messages – 02/18/2010 6:24 PM
Ei se aina mene niin, että lapset sen saa..
Jostain olen lukenut , että 10-20 % voi sen saada jossain vaiheessa elämäänsä
Mulla nuorin lapsi 34 v mutta ei hänellä eikä toisellakaan
39 v ole ainakaan vielä ollut mitään oireita, eikä myöskään lapsen lapsilla
Muuten omalla äidilläni keliakia todettiin vasta
n.75 vuotiaana
lehti 19 messages – 02/20/2010 8:57 AM
Kyllä keliakia on mielestäni paljon helpompi ''sairaus'' kuin systerin kersan kala-pähkinä-herne-allergia.Joskus se lapsi voi pahoin jopa kalan hajusta. Ei meidän keliaakikoiden sentään tarvitse voida pahoin jos tavallisten ihmisten pulla tai leipä tuoksuu.
Olen samaa mieltä että kiitos keliakian ei tarvitse syödä kaikenlaisia pullia ja kakkuja kylässä käydessä.
Tosin kummilapsen isoäiti leipoi mulle joka vuosi gluteenittoman kuivankakun, kun sitä suretti etten voinut syödä samaa kuin muut. Se loppui siihen kun pakastimessani oli neljän vuosikerran edestä gluteenittomia kuivakakkuja .
Tsemppiä vaan kaikille aloitteleville keliaakikoille. Tosi on että tästä ei kannata tehdä elämää suurempaa ongelmaa. Alussa se vain tuntuu siltä.
Eikku 25 messages – 04/18/2010 10:33 AM
Ninni, tsemppiä sulle! Olet siis viime lokakuussa saanut diagnoosin, joten nyt sulla varmaan meneen jo paremmin.
Oletko jo päässyt sinuiksi keliakian kanssa?
Mulla siinä meni vuosi, kun totuin gluteenittomien tuotteiden makuun!
Ekana maistoin patonkia ja itkin, että jos tämä on patonki, niin minä olen Napoleon!
Hienoa, että olet innokas leipoja! Itse en ole mikään himoleipoja. Gluteenittomia ei ole aivan yhtä helppo leipoa ja siinä kyllä taravitsisi edes jonkinmoista leivontaintoa!
Meillä ei käytetä vehnäjauhoja oikeastaan mihinkään enää.
Kastikkeet tehdään gluteenittomaan. Leivon kyllä välillä tavallisia leivonnaisia ihan senkin takia, etten itse voisikaan niitä syödä! Vältyn ylimääräiseltä mässäilyltä.
Kylässä vieraassa paikassa löytyy usein jäätelöä minulle, jollei ole tiedetty.
Ninni 114 messages – 04/23/2010 12:52 PM
Olen, Eikku, päässyt aika hyvin sinuiksi tämän asian kanssa. Loppujen lopuksi dieetillä olo ei ole niin vaikeaa kuin miltä se aluksi tuntuu. Ja yllättävän vähän tekee mieli mitään gluteenillista, luulin, että mielitekoja olisi paljon enemmän. Ja onhan osa gluteenittomista tuotteista tosi ankean makuisia, mutta löytyy hyviäkin. Ja tosiaan itse leipomalla saa aika hyviä juttuja tehtyä.
Ja sain juuri hyviä uutisia: lääkärini soitti ja kertoi, että keliakiavasta-aineet oli nyt labratuloksissa negatiiviset, eli dieetti näyttäisi toimivan! Jess!! Tarkemmin katsotaan sitten syksyllä, kun menen taas skopiaan.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.