Tanska & Legoland?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Liisa 26 messages04/12/2010 6:04 PM

    Suunnittelemme kesälomamatkaa Ruotsin halki (ehkä Kolmården)Tanskaan ja Legolandiin. Olisiko kellään kokemuksia, miten siellä pärjää luontaisesti gluteenittomalla (ja munattomalla) ruokavaliolla? Hyviä vinkkejä ravintoloista, hotelleista yms? Pojat ovat allergisia ja oireilevat pikkuriikkisille viljamäärille hyvin voimakkaasti.

  • Tallulah 476 messages04/13/2010 9:19 AM

    Kehottaisin ottamaan suoraan ravintoloihin/hotelleihin yhteyttä kun on noin tarkka ruokavalio.

  • Ad

  • Ninni 114 messages04/14/2010 9:10 AM

    Lyhyen keliaakikko kokemukseni perusteella sanon samaa kuin edellinen: hotelleihin kannattaa ilmoittaa etukäteen ruokavalio. Jos vasta aamupalalla alkaa pyydellä jotain gluteenitonta, niin jää yleensä ilman. Jos on ilmoittanut hyvissä ajoin vaatimuksensa, niin ainakin mä olen silloin saanut gluteenitonta ruokaa.

  • Tallulah 476 messages04/14/2010 5:56 PM

    Tavallinen gluteeniton ruokavalio onnistuu kyllä missä tahansa paikassa ilmoittamattakin, mutta luontaisesti gluteeniton ja munaton ei välttämättä joka paikassa, tai sitten sapuska jää aika suppeaksi.

  • Jezu  Admin04/15/2010 6:58 PM

    Tallulah kirjoitti:
    Tavallinen gluteeniton ruokavalio onnistuu kyllä missä tahansa paikassa ilmoittamattakin, mutta luontaisesti gluteeniton ja munaton ei välttämättä joka paikassa, tai sitten sapuska jää aika suppeaksi.

    Täytyy sen verran kommentoida, että minut on heitetty Macaossa ravintolasta, kun tiedustelin gluteenitonta ruokaa. Eli ei pidä yleistää

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Tallulah 476 messages04/15/2010 7:10 PM

    ^Ei pidä myöskään yleistää että heitetään ravintolasta kun vain mainitsee sanan gluteeniton, etenkään kun kysymys on Ruotsista ja Tanskasta. Ja epäilen että vaikka olisit tiedustellut mitä tahansa ruokaa asiallisesti, niin pelkästään siitä ei ketään HEITETÄ ravintolasta ulos.

  • Ninni 114 messages04/16/2010 8:21 AM

    Hei,
    Pakko kommentoida tuota Tallulahin kirjoitusta siitä, että tavallinen gluteeniton ruokavalio onnistuisi missä vaan ilmoittamattakin: Ei ole onnistunut ainakaan minulla. Ei edes Suomessa. Hampurissa kysyin hotellissa vasta aamupalalla gluteenitonta leipää ja en saanut, vastaus oli, että gluteenitonta saa vain, jos ilmoittaa etukäteen. Tästä viisastuneena kyselin Joensuun Sokos hotellista etukäteen, saako aamupalalla gluteenitonta ruokaa. Vastaus oli, että jos etukäteen on asia tiedossa, he keittävät tattaripuuroa ja hankkivat gluteenitonta leipää. Siellä sainkin sitten etukäteen ilmoittamalla leipää, muffinsia ja tattaripuuroa.

    Ja ihan "tavallista" gluteenitonta dieettiä noudatan, kaura, munat ja maitotuotteet käy kaikki.

  • Ad

  • Tallulah 476 messages04/17/2010 3:28 PM

    ^Tarkoitin näitä tavallisia hotelleja, kuten Cumulus ja Sokos Hotels jne, joissa on aamiaisbuffet, en ole ikinä niissä nähnyt muuta kuin pöydät notkuvina kaikkea mahdollista mitä voi syödä, enkä edes syö lihaa. Voihan toki olla että tuolla Joensuussa on kitutarjoilut, en ole siellä ollut. Toki on motelleja ja matkustajakoteja ja vastaavia joissa aamupala on pelkkää leipää tai puuroa ja silloin kannattaa ilmoittaa, tai jos oma aamupala on oltava pelkkää leipää.

  • Liisa 26 messages06/16/2010 8:13 PM

    Selvisimme ilman yhtään vahinkoaltistusta Ruotsi-Tanska turneelta

    Siljan palvelu on huonontunut merkittävästi vuosien saatossa. Nyt esim. varauksen yhteydessä jättämäni allergiatiedot eivät välittyneet laivalle. Ruokailu ElCapitan-ravintolassa sujui kivasti. Esim. kaikki kastikkeet tehdään Maizenalla. Jotain listalta ei saanut gluteenittomana mutta se vaihdettiin johonkin muuhun (lohkoperunat ranskiksiksi tms.) Maxill-aamiaisella oli mennessä sattumalta luontaisesti gluteenitonta leipää, takaisin tullessa ei. Leikkeleet, juustot ja kalat sekä pekonit ja nakit olivat lähes kaikki gluteja, vehnätärkkelysleipää ja pullaa/muffinssia oli eri lajeja. Lähinnä murojen asettelu oli ”vaarallinen”, kun vehnämyslit oli ylimmäisenä sellaisessa pyörivässä kerroshärvelissä ja kuivatut hedelmät yms. niiden alapuolella. Maxill-aamiainen on kalliimpi mutta rauhallisempi kuin tavallinen buffet-aamiainen (siis sekoittumisvaara on pienempi)

    Ruotsissa Mäccärissä sai totuttuun tapaan hampparit ja Lundin Scandic teki baarilistan ulkopuolelta pihvi-ranskis annokset pojille. Aamiaisella(Scandic Lund ja Jönköping) ei taaskaan ollut luont.glute-leipää vaikka laitoin suoraan hotelleihin sähköpostia. Ei ne ”tavalliset ihmiset” vaan tajua gluten ja ihan kokonaan vehnättömän eroa. Lundissa olisi ehkä ollut Vespa-niminen pastaravintola, josta sai muna-glutepastaa.
    Tanskassa useissa(ellei kaikissa) isommissa ruokakaupoissa oli aika kattava Schärin valikoima. Esim. Köpiksen Illumissa, Vejlen Kviklyssa ja parissa Super Brugsenissa Jyllannissa. Makkaroita syötiin riskillä; tuoteselosteessa ei ollut suoraan vehnää merkitty mutta runsaasti epäilyttäviä mausteseoksia ja tärkkelyksiä kylläkin.

    Kööpenhaminassa söimme ravintolassa (ihan tivolin portin vieressa oleva panimoravintola, jonka olut oli taivaallista; gluteenittomuudesta en tiedä, kun meillä ei lapset sitä juo; koko perheelle suoraan listalta sopivan liha-uuniperuna-annoksen. Lisukesalaatissa oli krutongit päällä. Hetken mietin, miten mahtaa muu annoksen viljattomuus olla… Kunnes tarjoilija ehtikin jo sanomaan, että lapsille tehdään keittiössä oma salaatti. Mäccärin ranskiksia pojat söivät välipaloina, vaikka ehkä eivät ihan puhtaita olleet, tuurilla mentiin ja hyvin kävi! Muuten Tanska kyllä on lounasaikaan voileipineen hiukan haasteellinen ja leivonnaisia en edes kysellyt, kun munattomia ei juuri Suomessakaan saa. Kookospallo-tyyppisiä oli toki tarjolla. Kaakao sen sijaan maistui kermavaahtohuipulla. Meillä oli mukana käännös tanskaksi allergioista, jonka annoimme aina ekaksi tarjoilijalle/hoville keittiöön vietäväksi.

    Legolandissa Family Buffetissa oli tarjolla Moilasen Tropicana-pitsaa (sitä sai joistain muistakin ravintoloista). Se paistettiin tavis-uunissa mutta sattui näköjään olemaan puhdas uuni, kun oireita ei tullut (1gramma vehnää vie herkimmän pojan lääkärin hoitoon). Samoin 8mm-ranskikset ovat vehnättömiä ja luultavasti nekin keitettiin paneroitujen kalapuikkojen kanssa. Legopalikan mallisissa ranskiksissa oli jauhoja ja munaa. Lihaakin olisi ollut tarjolla ja tietenkin tyypilliset salaatit, jotka eivät juuri meidän poikia kiinnosta;-O

    Majoituimme mökissä (Sol og Strand; helposti netistä valittavissa ja varattavissa), joten suurin osa ruokailuista hoitui ”kotona” ja tietty retkeillessä syötiin eväitä. Se olikin selvästi maan tapa; monissa paikoissa oli paljon kivoja eväspöytiä. Nälkään ei kuole, jos suostuu syömään ranskiksia tai riisiä ja lihaa. Ja onneksi ranskikset ovat lasten lemppareita. Ja meillähän myös munattomuus rajoittaa ruokailua lisää. Mukaan siis kuitenkin kannattaa ottaa ainakin aluksi sopivaa glute-evästä, leipää, keksiä yms..

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,026s